Άνοιξε τις πύλες του το θρυλικό Oktoberfest στο Μόναχο, συναρπαστική αναμένεται η συνέχεια

Κοινοποίηση:

Επίσημα σε ρυθμούς Oktoberfest κινείται το Μόναχο, με την μεγαλύτερη γιορτή της μπύρας παγκοσμίως να ανοίγει με πανηγυρικό τρόπο τις πύλες του στο κοινό το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Το έναυσμα για την εκκίνηση του 189ου Oktoberfest έδωσε ο δήμαρχος του Μονάχου, Dieter Reiter, ανοίγοντας την κάνουλα του πρώτου βαρελιού για το φετινό φεστιβάλ, ενώ την πρώτη μπύρα παραδοσιακά δοκίμασε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, ήτοι ο Markus Soder, παρουσία χιλιάδων λατρών της μπύρας. 

Από τα γεγονότα που ξεχώρισαν ήταν, φυσικά, η μεγάλη παρέλαση στην οποία συμμετείχαν 9 χιλιάδες άτομα και διεθνή γκρουπ από πλήθος χωρών, όπως η Αυστρία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Κροατία και η Ουκρανία. Η παρέλαση Trachten- und Schützenzug είναι ένας θεσμός με μακρά ιστορία, αφού πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 1835 για να τιμήσει την επέτειο του γάμου του βασιλιά Λουδουβίκου Α’ και της πριγκίπισσας Τερέζας της Βαυαρίας και τον 25ο θεσμό του Oktoberfest. Παρότι διεξάγεται εδώ και σχεδόν δύο αιώνες το γεγονός δεν έχει χάσει την αίγλη του και ακόμα μεταδίδεται ζωντανά στον αέρα της γερμανικής τηλεόρασης συγκεντρώνοντας ετησίως πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές.

Στις 16 μέρες του φεστιβάλ, που διαρκεί μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου, αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 6 εκατομμύρια λάτρεις της μπύρας που θα κατακλύσουν τις 18 σκηνές του εκθεσιακού χώρου Theresienwiese. Ελέω της τρομοκρατικής επίθεσης της 23 Αυγούστου, κατά την οποία τρία άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά, τα μέτρα ασφαλείας του φετινού Oktoberfest είναι αυξημένα και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού υπάρχει ανιχνευτής μετάλλων.

Παραδοσιακά το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν οι παίκτες και η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου φορώντας ειδικές ενδυμασίες που παραπέμπουν στην ιστορία του Oktoberfest. 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Την επιβολή ηλικιακών περιορισμών στις μπύρες χωρίς αλκοόλ εξετάζουν οι ειδικοί παγκοσμίως

Την επιβολή ηλικιακών περιορισμών στις πωλήσεις των μπυρών χαμηλής ή μηδενικής περιεκτικότητας αλκοόλ εξετάζουν ειδικοί, ισχυριζόμενοι πως η κατανάλωση τους από ανήλικους μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά στον αλκοολισμό.

Με ρυθμό ανάπτυξης 11,4% τρέχει η παγκόσμια αγορά της India Pale Ale έως το 2025

Η παγκόσμια αγορά της India Pale Ale αναμένεται να φτάσει τα 70,1 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, με ρυθμό ανάπτυξης 11,4%, δείχνει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία η αύξηση του πληθυσμού, νέοι και τα social media τροφοδοτούν τη ζήτηση.  Η έκθεση της Allied Market Research αποτιμά το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς India Pale Ale  σε 32.905,6 εκατομμύρια δολάρια το 2018, με την Ευρώπη να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 46,5% του μεριδίου.