Η επιτυχία των «Ανοιχτών Ζυθοποιείων» αναδεικνύει την αγάπη των καταναλωτών για ελληνική μπύρα

Κοινοποίηση:

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην 5η εκδήλωση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δείχνοντας πως το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τον εγχώριο ζύθο είναι πολύ ισχυρό και πως ο κλάδος της μπύρας στην Ελλάδα έχει ακόμα περιθώρια ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών καταναλωτές όλων των ηλικιών παρευρέθηκαν σε όλα τα ζυθοποιεία που συμμετείχαν στην δράση επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο για να γνωρίσουν τον ελληνικό ζύθο και να δουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία της μπύρας και τα διαφορετικά είδη που έχουν να προσφέρουν οι εγχώριες ζυθοποιίες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, Σοφοκλής Παναγιώτου, εξέφρασε την ικανοποίηση του με την προσέλευση του κόσμου και δήλωσε πως μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες «καλλιεργείται η κουλτούρα της μπύρας και αναπτύσσεται ο κλάδος μας, ο οποίος γνωρίζει μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές τα τελευταία χρόνια.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ένωσης ζυθοποιών έχει ως εξής:

«Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε για 5η φορά η δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2024» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, με επισκέψεις του κοινού στα ζυθοποιεία – μέλη της Ένωσης σε όλη τη χώρα.

Οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μελών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και επισκέφθηκαν τα ζυθοποιεία της επιλογής τους κατά τη διάρκεια της δράσης «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2024», το διήμερο 28.09 και 29.09.24. Χαρακτηριστική ήταν η προσέλευση επισκεπτών όλων των ηλικιών, οι οποίοι κατέκλυσαν τους ζυθοποιούς με ερωτήσεις γύρω από τον ζύθο, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την παραγωγική διαδικασία της μπύρας, τα διαφορετικά είδη και τις κατηγορίες της.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, κ. Σ. Παναγιώτου, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την αθρόα προσέλευση του κοινού στα ζυθοποιεία σε όλη την Ελλάδα και ​ ευχαριστούμε θερμά για το πραγματικό ενδιαφέρον που έδειξε στα προϊόντα μας αλλά και στους ανθρώπους που τα δημιουργούν. Μέσα από τέτοιου είδους δράσεις, καλλιεργείται η κουλτούρα της μπύρας και αναπτύσσεται ο κλάδος μας, ο οποίος γνωρίζει μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές τα τελευταία χρόνια καθώς δείχνουν πιο ενημερωμένοι και επιζητούν καλύτερη γνώση. Η μαζική συμμετοχή στη δράση μας, ταυτόχρονα μας γεμίζει με υποχρεώσεις και ευθύνες για τον κλάδο, ώστε να αναζητήσουμε και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες που προωθούν την κουλτούρα της μπύρας. Μπορεί τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία να διεξάγονται μια φορά το χρόνο, ωστόσο η επαφή του κοινού με την μπύρα είναι συνεχής αφού διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» πραγματοποιείται με στόχο τη γνωριμία των καταναλωτών με τον ζύθο, την εξοικείωσή τους με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, με τις πρώτες ύλες και την επαφή με τους ίδιους τους ζυθοποιούς, που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων.

Τα ζυθοποιεία-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ​ που συμμετείχαν φέτος στη δράση ήταν τα παρακάτω :

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE : Αττική, Πάτρα, Θεσσαλονίκη
  • Elixi Μικροζυθοποιία: Δροσιά Χαλκίδας, Εύβοια
  • Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ: Λάρισα
  • Ικαριακή Ζυθοποιία: Ικαρία
  • Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ: Ηράκλειο Κρήτης
  • Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ : Χανιά Κρήτης
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο: Τήνος
  • Μικροζυθοποιία Local streets beer: Βόλος
  • Μικροζυθοποιία Septem OE : Ωρολόγιο Αυλωναρίου , Εύβοια
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ : Ριτσώνα Εύβοιας
  • Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης: Θεσσαλονίκη
  • Siris Craft Brewery: Σέρρες

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της, ευχαριστούν τον κόσμο που συμμετείχε με πραγματικό ενδιαφέρον και αυθεντική περιέργεια στη δράση τους και μοιράστηκαν μαζί την αγάπη τους για τον ζύθο και ανανεώνουν το ραντεβού τους για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου 2025».

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η AB InBev ψάχνει χρυσό deal ως επίσημος χορηγός της UEFA

Η AB InBEV βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου UEFA προκειμένου να πετύχει μια συμφωνία που θα της επιτρέψει να γίνει ο επίσημος χορηγός όλων των διασυλλογικών διοργανώσεων ανδρών της από το 2027 έως και το 2033.

Η Carlsberg παρασκεύασε τη μικρότερη μπύρα στον κόσμο

Η Carlsberg σε συνεργασία με το ερευνητικό ινστιτούτο RISE, την εταιρεία Glaskomponent και μια καλλιτέχνη μινιατουρών παρουσίασε την μικρότερη μπύρα στον κόσμο. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι μέσω του μικρού μεγέθους της μπύρας και του μη αλκοολούχου περιεχομένου της να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να πίνουν με έναν πιο υπεύθυνο τρόπο. 

Η Heineken ανανεώνει την πενταετή στρατηγική της για να πετύχει αύξηση κερδών εν μέσω δυσκολιών

Η Heineken υποστηρίζει ότι θα επιτύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη με λιγότερους πόρους, καθώς παρουσίασε στους επενδυτές την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου μια ανανεωμένη πενταετή στρατηγική, η οποία θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί περισσότερο σε συγκεκριμένες μάρκες και αγορές.

Προτεινόμενα

Άνοιξε τις πόρτες της στη Ριτσώνα σε 300 λάτρεις της μπύρας η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Περισσότεροι από 300 επισκέπτες και λάτρεις της μπύρας συγκέντρωσε μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Ριτσώνα Ευβοίας το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των φετινών «Ανοιχτών Ζυθοποιείων».

Η άνθιση των μη αλκοολούχων μπυρών κατακτά τη Γερμανία και το Oktoberfest

Η Γερμανία είναι μια χώρα άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση στην μπύρα, όμως ακόμα και η «Μέκκα» του αγαπημένου ποτού σιγά σιγά στρέφεται στις μη αλκοολούχες επιλογές. Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα έκδηλη ανάμεσα στους νεαρούς Γερμανούς, και φέτος ήταν ιδιαίτερα αισθητή και στο Oktoberfest.

Βραβείο περιβαλλοντικής αριστείας απέσπασε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στo Ζάππειο Μέγαρο, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. τιμήθηκε με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλίματος, στο Circular Gaia Symposium, για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στον τομέα της βιωσιμότητας και της κυκλικής παραγωγής.

Εγκρίθηκε η ανάπλαση των ιστορικών εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στην Θεσσαλονίκη

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση της ανάπλασης των εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στη Θεσσαλονίκη, αφού μέσω της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ Δ’ 805/2024)