Μπύρα αφιερωμένη στην Ναυμαχία της Μυκάλης ετοιμάζει η Samos Beer

Κοινοποίηση:

Την παραγωγή της συλλεκτικής μπύρας «Στενό Μυκάλης» ετοιμάζει η ελληνική ζυθοποιία Samos Beer, με αφορμή τα 200 χρόνια από την ιστορική ναυμαχία.

Η συλλεκτική έκδοση, αποτελεί μια Imperial Stout με πλούσια γεύση, αρώματα σοκολάτας και καφέ, μακριά επίγευση, εμπεριέχει 10,5% αλκοόλ και αποτελεί την, κατα δήλωση της, σημαντικότερη απόπειρα της εταιρείας μέχρι στιγμής. Η παραγωγή της μπύρας είναι περιορισμένη και όποιος θέλει να την δοκιμάσει θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στο ζυθοποιείο. Η «Στενό Μυκάλης» διατίθεται μόνο σε κουτάκια των 440ml.

Σύντομη ιστορική ανασκόπηση

Η επέτειος της Ναυμαχίας της Μυκάλης (6 Αυγουστου 1824) αποτελεί μια από τις σημαντικότερες, αν όχι τη σημαντικότερη, της Σάμου. Στα στενά της Μυκάλης ο ελληνικός στόλος κατόρθωσε να συντρίψει τα τουρκικά πλοία και να αποτρέψει μια νέα σφαγή αντίστοιχη των Ψαρών. Στην μάχη αυτή οι Τούρκοι έχασαν τουλάχιστον 1.000 άνδρες και δεν επιχείρησαν ποτέ ξανά εισβολή στο νησί. Καθότι η νίκη συνέπεσε με την γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ο τότε πολιτικός ηγέτης και στρατιωτικός του νησιού, Λυκούργος Λογοθέτης και η Γενική Συνέλευση των Σαμίων αποφάσισαν να συνδέσουν τα δύο γεγονότα.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Next best thing στις εναλλακτικές πρωτεΐνες οι ζύµες της µπύρας

Στο συνεχώς εξελισσόµενο τοπίο των plant-based προϊόντων και στη δύσκολη πρόκληση της ανάπτυξης φυσικών προϊόντων µε ελάχιστη επεξεργασία και χωρίς τη χρήση επιβλαβών προσθέτων, η µαγιά µπύρας εµφανίζεται ως ένα πανίσχυρο εργαλείο για τη δηµιουργία νέων πρωτεϊνικών επιλογών, που έρχονται όχι µόνο να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά κρέατα και γαλακτοκοµικά προϊόντα, αλλά να ενσωµατωθούν µε επιτυχία σε προϊόντα αρτοποιίας αντικαθιστώντας ακόµα και τα αυγά.