Το μικρό ζυθοποιείο Sigri ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό

Κοινοποίηση:

Την πρώτη φάση ανοίγματος του μικρού ζυθοποιείου Sigri Brewery ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο Facebook ο ιδρυτής του Χρήστος Χατζάκης, ενώ προανήγγειλε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες, αλλά και επίσημα εγκαίνια.

Όποιος αποφασίσει να επισκεφτεί την Sigri Brewery, την ιδιαίτερη ζυθοποιεία της Λέσβου, μπορεί να περιμένει μια ξενάγηση στον χώρο του ζυθοποιείου και την δοκιμή των μπυρών του απευθείας από το βαρέλι. Ως ευχαριστώ και για ανάμνηση αυτής της εμπειρίας το ζυθοποιείο προσφέρει και μερικά σουβενίρ, όπως μπλούζες, σουβέρ και ποτήρια. Οι ώρες επισκεψιμότητας θα είναι από τις 12:00 μέχρι τις 17:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.

H Sigri Brewery αποτελεί πνευματικό δημιούργημα του Χρήστου Χατζάκη, απόφοιτου της σχολής Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών με εμπειρία σε πολλά μικροζυθοποιεία της Ελλάδας και της Ειρήνης Τσακάλογλου, δύο ζυθοποιών με καταγωγή από το χωριό Σιγρί της Μυτιλήνης. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 και για το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργίας της λειτουργούσε ως νομαδική ζυθοποιεία (nomadic brewery), δηλαδή δεν είχε μια σταθερή έδρα, αλλά για την παραγωγή των μπυρών της αξιοποιήθηκαν διάφορα ζυθοποιεία.

Στην ανάρτηση της η Sigri Brewery αναφέρει ότι <<Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και επίσημα τη πρώτη φάση ανοίγματος της Sigri Brewery. Πρώτη φάση,γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες με φουλ παραγωγή αλλά και επίσημα εγκαίνια. Σας περιμένουμε καθημερινά για ξενάγηση στο χώρο μας, να δοκιμάζετε τις μπύρες μας στο μοναδικό σημείο στο κόσμο on tap (βαρέλι) και φυσικά για το merchandise (μπλούζες σουβέρ ποτήρια κλπ). Ώρες επισκεψιμότητας 12:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00. Κοντά στο βενζινάδικο. Να θυμάστε τους δύο φοίνικες>> μαζί με ευχαριστίες προς όσους έχουν βοηθήσει το εγχείρημα αυτό τα τελευταία χρόνια.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Διατηρεί τα «σκήπτρα» ως πολυτιμότερη επωνυμία μπύρας η Corona Extra

Η Corona Extra διατηρεί τα σκήπτρα της ως πολυτιμότερη επωνυμία μπύρας και το 2025 σύμφωνα με έρευνα της κορυφαίας συμβουλευτικής εταιρείας Brand Finance. Όπως και πέρυσι την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Heineken και Budweiser. Κατά την Brand Finance η αθροιστική αξία επωνυμίας των 50 πολυτιμότερων παραγωγών μπύρας το 2025 ανέρχεται σε 101,6 δισ. ευρώ.

Μείωση εκπομπών άνθρακα 19% την τελευταία 6ετία πέτυχε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Πιστή στον Εταιρικό της Σκοπό να «Ζυθοποιεί για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο», η Ολυμπιακή Ζυθοποιία δημοσιεύει την Ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2024, αναδεικνύοντας την πρόοδό και τα αποτελέσματά της στους τρεις πυλώνες ESG: Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση. Σε μία χρονιά αυξημένων προκλήσεων για τον κλάδο, ο απολογισμός επιβεβαιώνει τη διαχρονικά επιτυχημένη πορεία της εταιρείας και αναδεικνύει τη δέσμευσή της να λειτουργεί με υπευθυνότητα, συνέπεια και μακροπρόθεσμη προοπτική, επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Πήραν «φωτιά» τα καζάνια στο νέο ζυθοποιείο της μυτιληνιάς μικροζυθοποιίας Sigri Brewery

Τη νέα της weiss ετικέτα Witty λάνσαρε η μικροζυθοποιία Λέσβου, Sigri Brewery. H ολοκαίνουργια ετικέτα παράγεται και συσκευάζεται εξ ολοκλήρου στο νεοσύστατο ζυθοποιείο της Sigri στη Μυτιλήνη και αποτελεί ωδή στη γεωλογική και παλαιοντολογική ιστορία της Δυτικής Λέσβου. Στην έμπνευση της ετικέτας συνέβαλε και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Προτεινόμενα

Η Alea Brewing Co. γιορτάζει τα 5 χρόνια παραγωγής διοργανώνοντας το πρώτο Alea Craft Beer Festival την Κυριακή 30 Ιουνίου

Η Alea Brewing Co. γιορτάζει τα 5 χρόνια παραγωγής της με μία πολύ σημαντική εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο τους ζυθοποιείου της, διοργανώνοντας το πρώτο Alea Craft Beer Festival την Κυριακή 30 Ιουνίου!

Η επωνυμία μπύρας ΜΑΜΟΣ αναδεικνύει την έμπρακτη σύνδεση της με το ελληνικό τραπέζι

Η ΜΑΜΟΣ επιστρέφει με μία καμπάνια εμπνευσμένη από την πιο αυθεντική  ελληνική εμπειρία: ένα τραπέζι γεμάτο λαχταριστά φαγητά, παγωμένη μπύρα, ατέλειωτες κουβέντες και τον Πέτρο Μάμο να εμφανίζεται τη στιγμή που το πάθος ζητά να μοιραστεί.

Νέα τριλογία ετικετών Wild Ale αποκάλυψε η μικροζυθοποιία Seven Island Brewery

Πέντε χρόνια μετά από την πρώτη της Wild Ale η μικροζυθοποιία Seven Island ανακοίνωσε την νέα της τριλογία «The Forbidden Eden». Η πρώτη ετικέτα της τριλογίας είναι μια μπύρα που ωριμάζει επί 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια και διακρίνεται από αρώματα και γεύση αγριοκέρασου και βατόμουρου, τα οποία δίνουν στην ετικέτα το χαρακτηριστικό της ρουμπινί χρώμα. Η δυνατή ετικέτα έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 7,5%.