Νέα μπύρα σε συνεργασία με την Ρουμανική Hop Hooligans για την ζυθοποιία Alea Brewing

Κοινοποίηση:

Την κυκλοφορία της νέας της ετικέτας «Livin’ La Vidra Loca», σε συνεργασία με την Ρουμανική εταιρεία, Hop Hooligans, ανακοίνωσε η μικροζυθοποιία Alea Brewing Co.

Η νέα συλλεκτική ετικέτα της Alea Brewing είναι μια ξινή και δροσερή Gose, εμπλουτισμένη με τις κατάλληλες ποσότητες guava και mango, που της επιτρέπουν να διατηρήσει τον αέρα μιας Gose μπύρας, δίχως να μετατραπεί σε smoothie. Άξιο αναφοράς είναι πως το καινοτόμο και τολμηρό εγχείρημα που έφερε η συνεργασία των δύο ζυθοποιείων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, ελέω των περιορισμών που επιβάλει η εγχώρια νομοθεσία.

Το όνομα της «Livin’ La Vidra Loca» οφείλεται στον παιχνιδιάρικο και ζωηρό χαρακτήρα της ευρασιατικής ενυδρίδας, γνωστής και ως βίδρα, που κοσμεί την συσκευασία της ενδιαφέρουσας νέας ετικέτας της μικρής ζυθοποιίας που πρώτη εμπιστεύτηκε και επένδυσε στις craft μπύρες σε αλουμινένιο κουτάκι.

Λόγω του συλλεκτικού χαρακτήρα της η παραγωγή της «Livin’ La Vidra Loca» θα είναι περιορισμένη, και θα κυκλοφορήσει σε αλουμινένια κουτάκια των 500 ml και σε βαρέλι των 20 L.

Η συνεργασία της Alea Brewing με την Hop Hooligans έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά από την έκδοση του επετειακού σαπουνιού ελαιόλαδου με λάδι καρύδας και λυκίσκους που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή της επετειακής ετικέτας «Tusk Hunter Rye NEIPA», που σήμανε τον εορτασμό των 5 ετών λειτουργίας της.

Η αθηναϊκή μικροζυθοποιία αποτελεί μια πολύ σημαντική παρουσία στον χώρο της ελληνικής craft σκηνής και εκ καταβολής της ίδρυσης της το 2019, έχει αποδείξει έμπρακτα με το έργο της ότι αποτελεί σύμμαχο των εν Ελλάδι παραγωγών.

Αυτό μαρτυρά και η διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ Alea Craft Beer Festival, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της εταιρείας στην Μεταμόρφωση στις 30 Ιουνίου, στην οποία είχε προσκαλέσει ακόμα 12 μικροζυθοποιίες, δίνοντας τους την ευκαιρία να αναδείξουν από κοινού την αφοσίωση τους και την αγάπη τους για την ελληνική craft.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Το βράσιµο δεν σταµατά στο Χαλάνδρι με τις κατάλληλες συνταγές ανά εποχή

Περήφανος που συµµετείχε στην «επανάσταση της µπύρας» στην Ελλάδα, όπως παρουσιάστηκε την πενταετία 2010-2015, ανοίγοντας το πρώτο µαγαζί µε πώληση µπύρας craft, δηλώνει ο Φώτης Αναστασίου, ιδιοκτήτης της Ζυθοποιίας Αναστασίου και εκ των ιδρυτών της δηµοφιλούς Local Pub των βορείων προαστείων της Αθήνας.

Διπλασιάζεται η αγορά μπύρας χωρίς αλκοόλ στην Γερμανία

Ραγδαία ανάπτυξη βιώνει η αγορά των μη αλκοολούχων μπυρών στην Γερμανία, με τις πωλήσεις να διπλασιάζονται την τελευταία δεκαετία. Εντούτοις ακόμα δεν μπορούν να πλησιάσουν την μπύρα με αλκοόλ, η οποία παραμένει η αγαπημένη συνήθεια των Γερμανών.

Με δύο νέες ποικιλίες και ψηφιακή διαχείριση το κριθάρι της Αθηναϊκής

Δύο νέες ποικιλίες βυνοποιήσιμου κριθαριού μαζί με ένα ολοκληρωμένο πακέτο ψηφιακής διαχείρισης της συμβολαιακής καλλιέργειας από τους αγρότες, φέρνει σύντομα στην αγορά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Στην Αμερική για δουλειές η ελληνική Seven Island Brewery

Για ακόμα μια φορά η μικρή νομαδική ζυθοποιία της Κέρκυρας Seven Island Brewery διασχίζει τον Ατλαντικό και περιοδεύει στην Αμερική, αποδεικνύοντας την αφοσίωση της στην προώθηση της ελληνικής craft σκηνής στην παγκόσμια σκηνή.