Την εξοικείωση με τον ελληνικό ζύθο προσφέρουν για πέμπτη χρονιά τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία

Κοινοποίηση:

Την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του ελληνικού ζύθου θα έχουν για ακόμα μια χρονιά οι Έλληνες καταναλωτές, αφού η Ένωση Ελλήνων Ζυθοποιών ανακοίνωσε την επιστροφή της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» για 5η χρονιά, στις 28-29 Σεπτεμβρίου.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2018 και έκτοτε, με μοναδική εξαίρεση την διετία της πανδημίας 2020-21, επιτρέπουν στο κοινό να επισκεφθεί μερικές από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες, να πληροφορηθεί για τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, να έρθει σε επαφή με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής μπύρας και να διευρύνει τους ορίζοντες του δοκιμάζοντας διαφορετικά είδη μπύρας.

Οι εκδηλώσεις που προσφέρουν τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία»

Στα πλαίσια των «Ανοιχτών Ζυθοποιείων» οι επισκέπτες θα έχουν τις εξής δυνατότητες:

– Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής των ζυθοποιείων.

– Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, ώστε να εξοικειωθούν οι επισκέπτες με τον σωστό τρόπο δοκιμής κάθε μπύρας και τα χαρακτηριστικά της.

– Γνωριμία με τους ζυθοποιούς και άμεση επικοινωνία μαζί τους.

– Γευστική δοκιμή νέων αλλά και ήδη γνωστών ετικετών, καθώς και φρέσκιας μπύρας απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού.

Σημειώνεται ότι για την συμμετοχή στις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες, απαιτείται προεγγραφή και τηρείται σειρά προτεραιότητας, ελέω των περιορισμένων θέσεων. Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών συστήνει την άμεση επικοινωνία των καταναλωτών με το ζυθοποιείο που επιθυμούν να επισκεφτούν, ώστε να πληροφορηθούν για το πλήρες πρόγραμμα, την διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίες.

Η είσοδος στα ζυθοποιεία και οι συμμετοχή στις προσφερόμενες δράσεις είναι δωρεάν, και η κατανάλωσα αφορά μόνον άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Στην πρωτοβουλία θα συμμετέχουν φέτος τα εξής ζυθοποιεία από όλη την Ελλάδα:

– Αθηναϊκή Ζυθοποιία

– Ολυμπιακή Ζυθοποιία

– Ζυθοποιία Πηνειού

– Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης

– Έλιξη Μικροζυθοποιία

– Μικροζυθοποιία Septem

– Μικροζυθοποιία Local Streets Beer

– Ικαριακή Ζυθοποιία

– Κρητική Ζυθοποιία

– Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο

– Κρητικές Ζυθοποιίες-Ζηδιανάκης

– Siris Craft Brewery

Το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε ζυθοποιείου μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Mε επένδυση 2,4 εκατ. αλλάζει πίστα η μικροζυθοποιία Valia Calda

Έτοιµη να βάλει τις βάσεις, που θα της επιτρέψουν να αλλάξει… πίστα και να εξελιχθεί σε έναν ουσιαστικό «παίκτη» στην εγχώρια αγορά της craft µπύρας, µε βλέψεις και για παρουσία στο εξωτερικό, εµφανίζεται η µικροζυθοποιία Ιωαννίνων «Valia Calda». Καταλύτη για τη µετεξέλιξη της ηπειρώτικης µικροζυθοποίας, που µέχρι και σήµερα ακολουθεί πορεία ζυθοποιού… νοµά, αξιοποιώντας, για την παραγωγή της µπύρας της, τις εγκαταστάσεις τρίτου, αναµένεται ότι θα αποτελέσει η απόκτηση ιδιόκτητου µικροζυθοποιείου.

Ποτήρι για υπεύθυνη κατανάλωση μπύρας λανσάρει ιαπωνική ζυθοποιία

Ιαπωνική ζυθοποιία παράγει ένα ειδικά σχεδιασμένο ποτήρι μπύρας για να προωθήσει την υπεύθυνη κατανάλωση, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη μείωσης της ποσότητας αλκοόλ που πίνουν.