Παγκόσμια ημέρα για το γευστικό πάντρεμα της μπύρας με την πίτσα η 9η Οκτωβρίου

Κοινοποίηση:

Παγκόσμια ημέρα για τον συνδυασμό της μπύρας με την πίτσα αποτελεί όπως κάθε χρόνο η 9η Οκτωβρίου, γιορτάζοντας το πάντρεμα των δύο λατρεμένων γευστικών επιλογών με πλούσια ιστορία.

Ο εορτασμός θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 2016 από τον προγραμματιστή, Nick Saulino, μεγάλου λάτρη του συγκεκριμένου συνδυασμού, που φέρνει την ένωση δύο εκ των δημοφιλέστερων εδεσμάτων με ιστορία αιώνων.

Η μπύρα είναι ένα από τα αρχαιότερα ποτά που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος με την πρώτη επίσημη καταγραφή για την κατανάλωση της να βρίσκεται στο 5.000 π.Χ. στο Ιράν και αναφορές σε αυτήν υπάρχουν ήδη από την Αρχαία Αίγυπτο και την Μεσοποταμία πριν εξαπλωθεί στον υπόλοιπο κόσμο.

Κατά τον Μεσαίωνα η παραγωγή μπύρας αποτελούσε, κυρίως, οικογενειακή υπόθεση και μέχρι το τέλος της περιόδου σταδιακά μεταμορφώθηκε στην παγκόσμια βιομηχανία που γνωρίζουμε σήμερα. Σημαντικό παράγοντα αποτέλεσε και η βιομηχανική επανάσταση που έφερε μια πιο ελεγχόμενη  και μηχανική παραγωγική διαδικασία με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Από την άλλη για την πίτσα υπάρχουν ιστορικές αναφορές ήδη από τους αρχαίους Αιγυπτίους, τους Ρωμαίους και τους αρχαίους Έλληνες, όμως γενέτειρα της πίτσας με την μορφή που την γνωρίζουμε σήμερα θεωρείται ελληνική αποικία στην Νάπολι της Ιταλίας περί το 600 π.Χ.

Ο εορτασμός δίνει την ευκαιρία για την δοκιμή διάφορων συνδυασμών όπως μιας απλής margherita με μια pale ale. Το συγκεκριμένο πάντρεμα αναδεικνύει την τραγανή κρούστα της πίτσας και εξισορροπεί την οξύτητα των ντοματών, ενώ η ελαφριά μπύρα δεν θα «πνίξει» την mozzarella, αλλά θα την αφήσει να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο.

Για όσους ακολουθούν έναν vegan ή vegetarian τρόπο ζωής, ιδανικός συνδυασμός θα ήταν μια veggie πίτσα με μια IPA με λυκίσκους που θα αναδείξουν την τα κρεμμύδια και τις πιπεριές της πίτσας.

Τέλος η παγκόσμια ημέρα πίτσας και μπύρας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την δοκιμή εξωτικών συνδυασμών, όπως μιας Hawaiian πίτσας με μια ετικέτα με αρώματα φρούτων.

Πληροφορίες από National today

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

H Αθηναϊκή Ζυθοποιία αναγνωρίστηκε κορυφαία εργοδότρια για το 2024

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δεν διακρίνεται μόνο για τις ετικέτες της, αλλά και τις αξίες της, όπως φαίνεται και από την αναγνώριση της από τον παγκόσμιο οργανισμό Top Employers Institute, ως «Top Employer 2024», από την πρώτη, μάλιστα, φορά που συμμετέχει στην διαδικασία πιστοποίησης.