Στα 312,7 δισ. ευρώ έως 2033 η αξία της παγκόσμιας αγοράς craft μπυρών

Κοινοποίηση:

Στα 312,7 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει μέχρι το 2033 η αξία της παγκόσμιας αγοράς craft μπυρών, ακολουθώντας έναν ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης της τάξεως του 8,74% για την περίοδο αναφοράς 2025 με 2033, σύμφωνα με νέα μελέτη της ερευνητικής εταιρείας IMARC Group.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς αναμένεται να διατηρήσει η Ευρώπη, χάρη στην πολιτιστική σημασία που έχει η βιομηχανία ζύθου της, στην αυξημένη ζήτηση των εξειδικευμένων προϊόντων, καθώς και της όλο και αυξανόμενης παρουσίας μπυραριών και φεστιβάλ που εστιάζουν στην craft σκηνή. Σε μεγάλο βαθμό η κυριαρχία της Ευρώπης στον χώρο της μπύρας οφείλεται στην πληθώρα διαφορετικών και εξειδικευμένων ετικετών της, με χώρες όπως το Βέλγιο, η Γερμανία και η Αγγλία, να φημίζονται για την μακρά ιστορία τους στον χώρο της παραγωγής μπύρας. Οι καταναλωτές στρέφονται προς ετικέτες υψηλής ποιότητας και σε μικρές παρτίδες, εκτιμώντας τις μοναδικές γεύσεις και τις παραδοσιακές μεθόδους ζυθοποίησης. Όπως αναφέρει η IMARC Group, η αξία της ευρωπαϊκής craft βιομηχανίας εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6,57% μεταξύ 2024 και 2032.

Καθοριστική για την άνοδο της craft σκηνής είναι και η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, που έχει καταστήσει πιο προσιτές τις craft επιλογές εκτός της τοπικής αγοράς, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μέσω του διαδικτυακού εμπορίου οι μικρότεροι και ανεξάρτητοι παραγωγοί μπορούν να διαθέσουν τις διάφορες ετικέτες τους στους απανταχού λάτρεις μπύρας ανά τον κόσμο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Τις τάσεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ανέδειξε το διεθνές συνέδριο στη «Βεργίνα»

Η τεχνολογία και οι εξελίξεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ήταν τα ζητήματα που εξέτασε το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2025, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή μεταξύ 21 και 23 Νοεμβρίου.

Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης στις εγκαταστάσεις της «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ζυθοποίησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2025 στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).

Προτεινόμενα

Η Heineken ανανεώνει την πενταετή στρατηγική της για να πετύχει αύξηση κερδών εν μέσω δυσκολιών

Η Heineken υποστηρίζει ότι θα επιτύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη με λιγότερους πόρους, καθώς παρουσίασε στους επενδυτές την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου μια ανανεωμένη πενταετή στρατηγική, η οποία θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί περισσότερο σε συγκεκριμένες μάρκες και αγορές.

Εκτινάχθηκαν κατά 57% τα EBITDA της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης για το έτος 2024

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν σε γενικές γραμμές τα οικονομικά αποτελέσματα της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ) το 2024, με τα EBITDΑ της να σημειώνουν εκκωφαντική αύξηση της τάξεως του 57% σε 2,8 εκατ. ευρώ.

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης της σε φοιτητές

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης επισκέφθηκε το Deree – The American College of Greece, στο πλαίσιο παρουσίασης της εταιρείας και της επιχειρηματικής της φιλοσοφίας στους φοιτητές του Τμήματος Marketing and Strategy.