Μια Tropical Stout προσθετει στην γκάμα ετικετών της η πατρινή ζυθοποιία Ammousa

Κοινοποίηση:

Την δεύτερη της ετικέτα έπειτα από πέντε χρόνια παρουσίασε η πατρινή ζυθοποιία Ammousa. Ο λόγος για την Ammousa Tropical Stout, που αποτελεί συνέχειας της ερασιτεχνικής ετικέτας Deka5, που είχε παρασκευαστεί ειδικά για τον 2ο διαγωνισμό ερασιτεχνικής ζυθοποίησης του ΣΕΖΕ και που είχε κερδίσει το 2017 την πρώτη θέση στο πανελλήνιο διαγωνισμό οικιακής ζυθοποίησης που έγινε από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος και το 2018 πήρε δύο αστέρια στο παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας Great Τaste Αwards που έγιναν στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η AMMOUSA Tropical Stout είναι μια σκούρα μπύρα με πυκνό καφέ αφρό μέσης διάρκειας και με αλκοόλ 7%. Είναι ένας συνδυασμός από επτά είδη κριθαριού, πέντε λυκίσκους, βανίλια και καφέ Βενεζουέλας. Η μαγιά Verdant IPA προσδίδει επίγευση από τροπικά φρούτα και εσπεριδοειδή. Διακρίνονται απαλά αρώματα ψημένης βύνης, με νότες λυκίσκου. Το σώμα της είναι γεμάτο και η γεύση της μεστή, απαλή, γλυκιά, με χαμηλή ενανθράκωση, νότες σοκολάτας, καφέ και αποξηραμένων φρούτων. Η επίγευσή της είναι ελάχιστα πικρή και ευχάριστα όξινη. Συνοδεύει το κόκκινο κρέας με γλυκιά ή πικάντικη σάλτσα και μπορεί επίσης να συνοδέψει άψογα πλατό τυριών ή ποικιλία με όστρακα. Απολαύστε ακόμα και με γλυκές γεύσεις, όπως σουφλέ σοκολάτας… Διαθέσιμη στο eshop ή στο φυσικό κατάστημα της εταιρείας (Παρνασσού 17, Πάτρα).

Η Tropical Stout έρχεται να πλαισιώσει την English IPA της Ammousa η οποία το φετινό καλοκαίρι απέσπασε στα World Beer Awards στο Norwich το βράδυ της Τετάρτης 7 Αυγούστου, την 16η διάκριση της, ενώ παλαιότερα είχε ξανά την τιμητική της τόσο σε ελληνικούς διαγωνισμούς, στους οποίους ξεχωρίζουν η πλατινένια διάκριση από τα Athens Fine Food Awards by Expotrof και το ασημένιο μετάλλιο από τα Greek Beer Awards, αλλά και στο εξωτερικό, όπου έχει βραβευτεί με χρυσό μετάλλιο στο European Beer Challenge το 2019 και το 2023 και χάλκινο μετάλλιο στα London Beer Awards.

 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Βεργίνα συγκέντρωσε τα βλέμματα στο World of Beer Festival

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης με πρωταγωνιστή τη Βεργίνα ήταν μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στο World of Beer Festival που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη το τριήμερο 9-11 Μαΐου. Το περίπτερο της εταιρείας μαγνήτισε τα βλέμματα και απέδειξε πως αποτελεί μια από τις πρωτοπόρους δυνάμεις της εγχώριας βιομηχανίας ζύθου.

Διατηρεί τα σκήπτρα της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Corona

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Corona αναδεικνύεται η πιο πολύτιμη επωνυμία μπύρας παγκοσμίως σύμφωνα με την έκθεση BrandZ Global 2025 της ερευνητικής εταιρείας Kantar. Για το επίτευγμα αυτό σημαντική είναι η συμβολή της μη αλκοολούχας Corona Cero.

Προτεινόμενα

Μεγάλο γεγονός για τον κλάδο το World of Beer Festival, δεν έλειψαν όμως και τα παράπονα από μικροζυθοποιούς

Γεγονός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κλάδο της μπύρας στην Ελλάδα, αποτέλεσε το World of Beer Festival, που έλαβε χώρα στο γκάζι το τελευταίο τριήμερο (10-12 Μαίου) με ευρεία συμμετοχή από πλευράς παραγωγών και αξιοσημείωτη ανταπόκριση από τους Αθηναίους φίλους της μπύρας.

Νέα αξία η επάρκεια εγχώριας βύνης

Αδιαπραγµάτευτη η ποιότητα» ξεκαθαρίζουν επαγγελµατίες του κλάδου της µικροζυθοποιίας στην Ελλάδα, οι οποίοι καλούνται να χαλιναγωγήσουν ένα εκρηκτικό µείγµα στις αγορές από τις οποίες έρχονται πρώτες ύλες για την παραγωγή craft µπύρας.