Η Carlsberg μεταξύ των νέων μελών της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Βιομηχανιών Αναψυκτικών

Κοινοποίηση:

O δανέζικος κολοσσός της μπύρας Carlsberg ξεχωρίζει μεταξύ των νέων μελών της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Αναψυκτικών (UNESDA). Μέσω αυτής της κίνησης, η Carlsberg αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της στον χώρο των αναψυκτικών, αλλά και να προωθήσει τους στόχους βιωσιμότητας της, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία και το δίκτυο της ένωσης.

Αναφορικά με την είσοδο της εταιρείας στην UNESDA, ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος διεθνών εμπορικών σχέσεων της Carlsberg, Christian Wuff  Søndergaard δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε μέλη της UNESDA. Η συμμετοχή μας ως μέλος αποτελεί ένα νέα σημαντικό κεφάλαιο για μας καθώς, συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε στην αγορά των αναψυκτικών και δίνουμε περισσότερη έμφαση στις επιχειρήσεις μας. Είμαστε πρόθυμοι να προωθήσουμε τους κοινούς μας στόχους και να δημιουργήσουμε ένα πιο ευρώ και βιώσιμο τοπίο όσον αφορά την βιομηχανία των αναψυκτικών για τους καταναλωτές. Ανυπομονούμε για όσα επιφυλάσσει το κοινό μας μέλλον».

Η είσοδος της Carlsberg στην UNESDA συμβαδίζει με το πρόγραμμα βιωσιμότητας της εταιρείας «Together Towards ZERO», που έχει ως στόχο να εκμηδενίσει τους ρύπους διοξειδίου της μέχρι και το 2040, και να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την σπατάλη νερού στις ζυθοποιίες της.

Μαζί με την Carlsberg στην UNESDA εισήχθησαν η Monster Energy, η Royal Unibrew, η Ουγγρική Ένωση Αναψυκτικών (MAGYUSZ) και η Πολωνική Ομοσπονδία της Ένωσης Εργαζομένων της  Βιομηχανίας Φαγητού (PFPZ), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των μελών της στα 39. Μεταξύ των μελών της είναι και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών (ΣΕΒΑ).

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση ο κλάδος των ευρωπαϊκών αναψυκτικών υποστηρίζει αυτή τη στιγμή περισσότερες από 1,8 εκατ. δουλειές και περιλαμβάνει περισσότερα από 500 εργοστάσια παραγωγής ανά την επικράτεια της γηραιάς ηπείρου.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Frozen Darkness για τις γιορτές η Seven Island

Μια «σκοτεινή» νότα στις γιορτές φέρνει µε την ετικέτα «Frozen Darkness» η εξωστρεφής νοµαδική µικροζυθοποιία από την Κέρκυρα, Seven Island

Προτεινόμενα

Μια «κατσαρόλα» που έγινε πλήρες εργοστάσιο μπύρας

Η δοξασµένη για την ιστορία της Χίος, γεωργικά, θα µπορούσε να πει κανείς ότι έχει καταξιωθεί για τα µαστιχόδενδρα και τον κάµπο µε τα εσπεριδοειδή. Tα τελευταία χρόνια, ωστόσο, χτίζει χρόνο µε το χρόνο το όνοµά της και στην παραγωγή µπύρας.

Πρώτη πλήρως ψηφιακή εγχώρια µικροζυθοποιία η Ζυθοποιία Πηνειού

Σε συνεργασία µε την ελληνική startup εταιρεία Oliveex η Ζυθοποιία Πηνειού κατάφερε να ψηφιοποιήσει πλήρως τις παραγωγικές διαδικασίες και να εφαρµόσει τεχνητή νοηµοσύνη µε σκοπό τη βελτιστοποίηση του τρόπου λειτουργίας της.