Σημείο συνάντησης για την ευρωπαϊκή craft οι εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης

Κοινοποίηση:

Αντιπροσώπους από 30 εγχώριες και διεθνείς ζυθοποιίες, και παραπάνω από 100 συνολικά παρευρισκόμενους φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στα πλαίσια του πέμπτου διεθνούς συνεδρίου ζυθοποίησης Independent Craft Brewers Roundtable (ICBR) 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στο συνέδριο συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο των ανεξάρτητων μικροζυθοποιίων και παρουσιάστηκαν καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ ακολούθησε περιήγηση στους χώρους της «Βεργίνα» και γευσιγνωσία μπυρών και εδεσμάτων της τοπικής κουζίνας της Θράκης.

Το συνέδριο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ), που μετράει συνολικά 38 μέλη από την ίδρυση του το 2003. Βασικός σκοπός του σωματείου είναι η εκπροσώπηση του κλάδου της ανεξάρτητης μικροζυθοποιίας, η υπεράσπιση και προώθηση των συμφερόντων των μικροζυθοποιών, καθώς και η δημιουργία εξαιρετικής ελληνικής μπύρας.

Η Κομοτηνή επιλέχθηκε ως τοποθεσία του φετινού ICBR λόγω της θέσης της στο κέντρο των Βαλκανίων, αλλά και επειδή οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, και η συνεργασία της με διεθνή ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού επιτρέπει την διεξαγωγή διεθνών εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 5ο διεθνές συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2024 (Independent Craft Brewers Roundtable) στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή το τριήμερο 13 με 15 Δεκεμβρίου. Με συμμετοχές από Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Αλβανία και άλλες χώρες.

Tο συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από 30 ανεξάρτητες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και κατασκευαστές και καθηγητές πάνω στον τομέα της Ζυθοποιίας. Παρουσιάσθηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο και την τεχνολογία της μικροζυθοποιίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ).

Οι παρευρισκόμενοι εκτός από τις μπύρες Βεργίνα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και δεκάδες ακόμη ελληνικές και ξένες μπύρες που έχουν ως βασικό τους συστατικό την ελληνική Βύνη Θράκης!

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των συμμετεχόντων στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχαμε την ευκαιρία, πέρα από την εξαιρετική ξενάγηση, να απολαύσουμε και Θρακιώτικες παραδοσιακές συνταγές.

Ο κύριος Δημτσούδης Χρήστος, Μηχανικός Ζυθοποίησης της ΖΜΘ και Πρόεδρος του ΣΜΑΖΕ δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα ζυθοποιεία που συμμετείχαν για άλλη μία φορά καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ομιλητές μας για τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο ICBR.»

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αυξάνει το κοινωνικο-οικονομικό της αποτύπωμα, στους μοχλούς η «Έξυπνη Σπορά»

Ανάπτυξη 85% σημείωσε την τριετία 2021-2024 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με 763 εκατ. ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία και επιρροή σε 37.000 θέσεις εργασίας σύμφωνα με τη νέα Μελέτη Κοινωνικο-Οικονομικού Αντικτύπου της για το 2024.

Σε νέα μονάδα παραγωγής μπύρας στο Μεξικό αξίας άνω των 2 δισ. επενδύει η Heineken

Το έργο, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της εταιρείας στο Μεξικό τα τελευταία χρόνια, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της προέδρου της χώρας, Claudia Sheinbaum.

Δυνατή αρωματική fruit saison από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing και Retimi Microbrewery

Μια δυνατή αρωματική fruit saison με περιεκτικότητα 8% είναι η νέα συνεργατική ετικέτα «Espina» από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing Co. και Retimi Craft Beer. Η καινούργια μπύρα θα διατίθεται σε φιάλη 750ml και σε βαρέλι και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στα πλαίσια του Alea Craft Beer Festival το Σάββατο 21 Ιουνίου.

Προτεινόμενα

Τη σφραγίδα της Ζυθοποιίας Αναστασίου φέρει η µπύρα «Φλύα»

Τη σφραγίδα της Ζυθοποιίας Αναστασίου φέρει η µπύρα «Φλύα», ένα συσκευασµένο προϊόν ζύθου, που σύµφωνα µε τους ανθρώπους της µικροζυθοποίας του Χαλανδρίου είναι αποτέλεσµα πολύµηνης έρευνας και προσπάθειας.

Επέστρεψε για ακόμα μια χρονιά η επετειακή ετικέτα «13ος Απόστολος» της μικροζυθοποιίας Σολο

Την επιστροφή της εποχιακής πασχαλινής Belgian Strong Ale «13ος Απόστολος» ανακoίνωσε η μικροζυθοποιία Σολο. Πρόκειται για μια δυνατή ετικέτα με περιεκτικότητα αλκοόλ 11% και φρουτώδη γεύση.