Με μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου από κάθε άλλη χρονιά ολοκληρώθηκαν τα φετινά Ανοιχτά Ζυθοποιεία το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου.
Η προσέλευση ρεκόρ στα ζυθοποιεία των μελών της Ένωσης Ελλήνων Ζυθοποιών που συμμετείχαν στη φετινή δράση αποδεικνύει πως το ενδιαφέρον για την μπύρα μεγαλώνει κάθε χρόνο.
Στα πλαίσια των 6ων Ανοιχτών Ζυθοποιείων λάτρεις της μπύρας γνώρισαν τους ανθρώπους πίσω από τις αγαπημένες τους ετικέτες, περιηγήθηκαν στους χώρους παραγωγής και ανακάλυψαν τα μυστικά των πρώτων υλών και των διαφορετικών στυλ μπύρας.
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών έχει στόχο να φέρει το κοινό πιο κοντά στον κόσμο της μπύρας, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία: από την πρώτη ύλη μέχρι το ποτήρι, με οδηγούς τους ίδιους τους ζυθοποιούς.
Στη φετινή δράση συμμετείχαν 12 ζυθοποιεία:
- Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη
- Ζυθοποιία Πηνειού ΑΕ στη Λάρισα
- Ικαριακή Ζυθοποιία στην Ικαρία
- Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης στο Ηράκλειο Κρήτης
- Κρητική Ζυθοποιία στα Χανιά Κρήτης
- Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο
- Μικροζυθοποιία Local streets beer στον Βόλο
- Μικροζυθοποιία Μυκόνου στη Μύκονο
- Μικροζυθοποιία Septem στο Ωρολόγιο Αυλωναρίου Εύβοιας
- Ολυμπιακή Ζυθοποιία στη Ριτσώνα Εύβοιας
- Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης στη Θεσσαλονίκη
- Siris Craft Brewery στις Σέρρες