Ένα χρόνο δυναμικών εξαγωγών γιορτάζει η βρετανική ζυθοποιία Theakston

Κοινοποίηση:

Ένα χρόνο θεαματικής ανάπτυξης στις εξαγωγές της γιορτάζει, η εμβληματική ζυθοποιία από το Γιορκσάιρ, Theakston, η οποία και συνεχίζει ακάθεκτη την ανάπτυξη της διεθνούς παρουσίας της, φέρνοντας τη μοναδική γεύση της βρετανικής ζυθοποιίας σε όλο και περισσότερους καταναλωτές παγκοσμίως.

Η επιτυχία της βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επανεκκίνηση του θρυλικού Old Peculier στην αμερικανική αγορά μέσω της Iron Horse Beverage, γεγονός που επέτρεψε στην εταιρεία να επεκτείνει τις αποστολές της σε χώρες όπως Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιταλία, Σουηδία, Καναδάς και Πολωνία. .

«Η Ημέρα του Γιορκσάιρ είναι η τέλεια στιγμή για να κάνουμε απολογισμό, να αναλογιστούμε και κυρίως να γιορτάσουμε τη διεθνή επιτυχία που γνωρίσαμε τους τελευταίους 12 μήνες», σημείωσε ο πρόεδρος της Theakston, Simon Theakston.

«Ως οικογενειακή επιχείρηση, είμαστε περήφανοι που βλέπουμε το προϊόν μας να απολαμβάνεται όχι μόνο στην έδρα μας τη Βόρεια Αγγλία, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα και πέρα ​​από αυτήν. Με θαυμαστές των μπύρων μας σε όλο τον κόσμο, έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να τις προμηθεύσουμε αλλά και να γίνουμε πρεσβευτές για την κομητεία μας στο Γιορκσάιρ.»

«Αυτή η ικανότητα να αναδεικνύουμε τους καρπούς της γης, συμπεριλαμβανομένου του κριθαριού εξαιρετικής ποιότητας από τοπικές φάρμες, είναι τιμή που δεν χάνεται για κανέναν από εμάς εδώ στο ζυθοποιείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Η ζήτηση για τις μπύρες Theakston, ειδικά μετά την επανεκκίνηση της αγοράς στις ΗΠΑ, ήταν εντυπωσιακή. Το ενδιαφέρον από περιοχές όπως η Ταϊβάν και τα Channel Islands ενθαρρύνει την εταιρεία να συνεχίσει την ανάπτυξή της. Ο Simon Theakston τόνισε ότι η ανάπτυξη αυτή αναγνωρίζει την αφοσίωση της ομάδας ζυθοποιίας στη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων τους, αλλά και την παγκόσμια φήμη της βρετανικής μπύρας.

«Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αγορές στην οποία έχουμε εισέλθει είναι το Μεξικό, όπου το Theakston Old Peculier κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Καθοδική τάση για τις premium μπύρες στο πρώτο εξάμηνο 2025

Έπειτα από τέσσερα χρόνια σταθερής ανάπτυξης, ο όγκος πωλήσεων μπυρών κατηγορίας premium και πάνω μειώθηκαν στο πρώτο μισό του 2025 με αισθητές μειώσεις να παρατηρούνται σε σημαντικές αγορές όπως η Κίνα, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ, αλλά με μικρότερες αγορές να προσφέρουν μια χαραμάδα αισιοδοξίας, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία IWSR.

Η Heineken άνοιξε νέο ζυθοποιείο αξίας πάνω από 400 εκατ. ευρώ στη Βραζιλία

Η Heineken άνοιξε ένα νέο ζυθοποιείο αξίας πάνω από 400 εκατ. ευρώ στην περιοχή Minas Gerais στη Βραζιλία. Το ζυθοποιείο του Ολλανδικού κολοσσού αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις του στην περιοχή, καθώς η εταιρεία στοχεύει στο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το παγκόσμιο αντίκτυπο της.

Άρχισε η νέα εσοδεία βυνοποιήσιμου κριθαριού από τη «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε την έναρξη της νέας εσοδείας βυνοποιήσιμου κριθαριού της για την περίοδο 2025-26 στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας που εφαρμόζει σε συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς από τον Έβρο μέχρι την Χαλκιδική και τη Λήμνο.

Προτεινόμενα

Εκτινάσσεται στα 1,13 τρις ευρώ η αξία της παγκόσμιας αγοράς επεξεργασίας μπύρας έως το 2034

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ερευνητικής εταιρείας InsightAce Analytic, η παγκόσμια αγορά επεξεργασίας μπύρας αναμένεται να σημειώσει σημαντική ανάπτυξη κατά την επόμενη δεκαετία. H αξία της που υπολογίζεται περί σε 655 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023, αναμένεται να φθάσει τα 1,13 τρις ευρώ έως το 2034, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5,4% από το 2025 έως το 2034.

Άνοιξε τις πόρτες της στη Ριτσώνα σε 300 λάτρεις της μπύρας η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Περισσότεροι από 300 επισκέπτες και λάτρεις της μπύρας συγκέντρωσε μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Ριτσώνα Ευβοίας το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των φετινών «Ανοιχτών Ζυθοποιείων».

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας κυκλοφορεί η «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας συστήνεται η νέα ετικέτα «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου. Πρόκειται για μια βρετανικού τύπου pale ale με έντονη πικράδα και περιεκτικότητα αλκοόλ 5,2%. Παράγεται με τη σύγχρονη ποικιλία λυκίσκου Olicana που αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα ανάπτυξης λυκίσκου της Charles Faram και κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 2014. Όπως αναφέρει η Ζυθοποιία Αναστασίου η εν λόγω ποικιλία λυκίσκου είναι γνωστή για τις έντονες γεύσεις τροπικών φρούτων όπως μάνγκο, γκρέιπφρουτ και φρούτο του πάθους, καθώς και για νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων.