Το όγδοο Beer Fabrica Festival φέρνει στο προσκήνιο την μπύρα Ευρυτανίας

Κοινοποίηση:

Το φεστιβάλ μπύρας Beer Fabrica Festival επιστρέφει για όγδοη φορά και φέρνει στο προσκήνιο την μπύρα Ευρυτανίας, φιλοξενώντας τις ετικέτες της μικροζυθοποιίας Καρπενησίου, Carpinus από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου έως και την Τρίτη 8 Οκτωβρίου.

Για χάρη της εκδήλωσης που διεξάγεται στις Συκιές, θα υπάρχουν στον χώρο πέντε βαρελίσιες μπύρες και 2 εμφιαλωμένες ετικέτες. Συγκεκριμένα, οι μπύρες που θα μπορούν να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι είναι οι εξής:

Βαρέλια

-Pale Ale περιεκτικότητας 6,8% ABV

-New England I.P.A περιεκτικότητας 5,8% ABV

-Rye I.P.A. περιεκτικότητας 6,5% ABV

-Spruce Saison περιεκτικότητας 8,3% ABV

-Cherry Saison περιεκτικότητας 4,6% ABV

Μπουκάλια

-Smoked Amber Ale περιεκτικότητας 7% ABV

-Wit (Belgian Weiss) περιεκτικότητας 6,1% ABV

Παράλληλα με τις μπύρες της ζυθοποιίας Carpinus στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν, φυσικά, και φαγητά με «άρωμα» Καρπενησίου. Πιο συγκεκριμένα, όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση θα μπορούν να δοκιμάσουν πατάτες τηγανιτές με φρέσκα μυρωδικά και Π.Ο.Π. «Τσαλαφούτη», δύο διαφορετικά σάντουιτς με σύγκλινο Καρπενησίου και φιλέτο καπνιστής πέστροφας.

H μικροζυθοποιία Ευρυτανίας με έδρα το Καρπενήσι, Carpinus, αποτελεί το πνευματικό παιδί του ιδρυτή της Νίκου Αντωνόπουλου. Το όνομα της προέρχεται από το φυλλοβόλο δέντρο Γάβρος, που είναι πολύ κοινό στην περιοχή και φημολογείται ότι έδωσε το όνομα του στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Η Carpinus αποτελεί την πρώτη μικροζυθοποιία της Ευρυτανίας και τα τελευταία χρόνια αποτελεί σταθερή παρουσία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του εγχώριου ζύθου, όπως φανερώνει η παρουσία της στο 4ο Peloponnese Beer Festival στην Καλαμάτα, στο 7ο Thessaloniki Beer Festival και στο τελευταίο Athens Beer Festival στην Δημοτική αγορά της Κυψέλης.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Παράγεις βύνη όταν όλοι θέλουν µπύρα, στροφή σε συνεργασίες µε µικρές ζυθοποιίες

Όταν οι αδερφοί Matt και Joe Hamill δημιούργησαν τη βυνοποιία Red Shed Malting στην Αλμπέρτα του Δυτικού Καναδά πριν από οκτώ χρόνια έδωσαν λύση στο θέμα της διαδοχής της εκμετάλλευσης που διατηρεί ο πατέρας τους John Hamill, ο οποίος καλλιεργεί κυρίως δημητριακά, ενώ επέκτειναν και την οικονομική δραστηριότητά τους ως αντίβαρο στην ακριβή αγροτική γη.