Τα αθλητικά δρώμενα του καλοκαιριού αυξάνουν τις πωλήσεις μπύρας στη Κίνα

Κοινοποίηση:

Η Κίνα, ηγέτιδα στην παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωση μπύρας, αναμένεται να δει μια αναζωογόνηση στην κατανάλωση της κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, κυρίως λόγω των πολυάριθμων αθλητικών διοργανώσεων που πλησιάζουν.

Η συμβουλευτική εταιρεία CGS International προβλέπει ότι η κατανάλωση μπύρας θα σημειώσει ανάκαμψη στο δεύτερο μισό του έτους, μετά από μια εκτιμώμενη μείωση των όγκων πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο σε σχέση με το 2023. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, σε συνδυασμό με τον ζεστό καιρό, αναμένεται να ενισχύσουν τη ζήτηση για μπύρα.

Οι αναλυτές της CGS, Lei Yang και Sun Feifei, επισημαίνουν ότι οι αυξημένες πωλήσεις premium μπύρας σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του τομέα.

Η κινεζική βάση δεδομένων QiChaCha αναφέρει ότι τα μπαρ και τα καταστήματα διακοσμίθηκαν με θεματικά προϊόντα γύρω από το Euro 2024, και προσέφεραν γεύματα με θεματική το ποδόσφαιρο για να επωφεληθούν από τη φρενίτιδα γύρω από το τουρνουά. «Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο πυροδότησε τημεγαλύτερη κατανάλωση μπύρας», δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η βιομηχανία μπύρας της Κίνας έχει αρχίσει και κατευθύνεται όλο και πιο πολύ προς πιο premium προσφορές. Η διοργάνωση σημείωσε τεράστια επιτυχία στην Κίνα, καθώς περισσότεροι από 187 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τη μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Αποτέλεσε δηλαδή κινητήριο μοχλό στην αύξηση της κατανάλωσης μπύρας.

Οι Sun και Lei αναμένουν ότι η τάση προς την premium μπύρα θα αυξήσει τα περιθώρια κέρδους των ζυθοποιείων, βοηθούμενη από τις χαμηλότερες τιμές του κριθαριού. Σύμφωνα με στοιχεία από την κινεζική τελωνειακή υπηρεσία και έρευνες της CGS, η μέση τιμή του εισαγόμενου κριθαριού μειώθηκε κατά 30% από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, στα 273 δολάρια ανά τόνο. Αυτή η τάση προβλέπεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024.

Εκτός από τις χαμηλότερες τιμές του κριθαριού και των υλικών συσκευασίας, η βιομηχανία μπύρας της Κίνας αναμένεται να επωφεληθεί από την όλο και μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων.

Η ανάκαμψη της βιομηχανίας μπύρας δεν περιορίζεται μόνο στην Κίνα. Μια έκθεση του Reuters τον Μάιο ανέφερε ότι οι παγκόσμιες ζυθοποιίες προβλέπεται να πουλήσουν περισσότερη μπύρα φέτος, μετά από αρκετά τρίμηνα πτώσης. Η Heineken, η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, κατέγραψε την πρώτη τριμηνιαία αύξηση των όγκων πωλήσεών της εδώ και πάνω από ένα χρόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024. Η Carlsberg ανέφερε επίσης υψηλότερους όγκους την ίδια περίοδο, μετά από αρκετά τρίμηνα καθοδικής πορείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg, Jacob Aarup-Andersen, δήλωσε ότι οι ζυθοποιίες θα ενισχυθούν από γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού «Αναμένουμε θετική αύξηση του όγκου πωλήσεων στο μέλλον», ανέφερε ο Aarup-Andersen, τονίζοντας ότι η μάρκα θα επωφεληθεί ιδιαίτερα από την αύξηση των πωλήσεων στην Ασία.

Στον απόηχο του ευρωπαϊκού κυπέλλου οι προβλέψεις του Andersen φαίνεται να βγαίνουν αληθινές και με το παραπάνω, καθώς χωρίς να υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα τα επίσημα στοιχεία, υπήρξε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις μπύρας κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Μάλιστα στη Γερμανία, η Deutsche Bahn ανέφερε ότι οι πωλήσεις μπύρας στα τρένα της διπλασιάστηκαν στις πρώτες έξι ημέρες του τουρνουά, με τους επιβάτες να καταναλώνουν πάνω από 44.500 λίτρα μπύρας.

Πηγή: CNBC

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Από τον τόπο της και για τον τόπο της η μπύρα Carpinus

Η craft σκηνή βρίσκεται σε περίοδο άνθισης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, µε πολλές µικροζυθοποιίες να δηµιουργούνται σε κάθε γωνιά της χώρας. Σε αυτές  ανήκει και η Carpinus, µια µικρή µονάδα παραγωγής ζύθου,  που έχει ως στόχο να αναδείξει τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της Ευρυτανίας και που συµµετέχει σταθερά σε όλες τις διοργανώσεις του χώρου.

Αύξηση πωλήσεων και ικανοποιητικές επιδόσεις για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης το 2024

Θετικό ήταν το πρόσημο στο 2024 για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η ελληνική ζυθοποιία πέτυχε μικρή αύξηση ύψους 2,1% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της, τα οποία ανήλθαν σε 31.249.376,57 ευρώ, έναντι 30.609.506,27 ευρώ το 2023.

Επέστρεψε με νέα εμφάνιση η συνεργατική ετικέτα μπύρας NEIPA «Ωκυρρόη»

Σε νέα συσκευασία επέστρεψε η συνεργατική New England IPA (NEIPA) «Ωκυρρόη» από τις Ζυθοποιιές Αναστασίου και Πηνειού. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα NEIPA που διακρίνεται από λυκίσκους Motueka, Galaxy και Citra και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% ABV. Στη γεύση της διακρίνονται αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων ενώ το χρώμα της είναι θολό κίτρινο.

Προτεινόμενα

Δέκα χρόνια γιορτάζει ο Αλχημιστής με επετειακή ετικέτα σε συνεργασία με την Strange Brew

Τα δέκα χρόνια λειτουργίας του συμπληρώνει το beer bar «Αλχημιστής» στην Πετρούπολη και τα γιορτάζει με το λανσάρισμα μιας επετειακής old school Double IPA σε συνεργασία με τη μικροζυθοποιία Strangew Brew. H πρώτη παρουσίαση της «Τhe Alchemist», όπως ονομάζεται η νέα ετικέτα, έγινε το Σάββατο 5 Ιουλίου και η επίσημη κυκλοφορία της είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 7 Ιουλίου.

Άνοιξε επίσημα το καινοτόμο ζυθοποιείο της Carlsberg στην Κίνα

Ο όμιλος Carlsberg ανακοίνωσε τα επίσημα εγκαίνια του 27ου ζυθοποιείου της στην Κίνα, και συγκεκριμένα στην πόλη Φοσάν, την «Πρωτεύουσα νερού της Κίνας», συνεχίζοντας την στρατηγική τoυ Δανού κολοσσού σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Σε χαμηλό 30ετιας βρέθηκαν οι πωλήσεις μπύρας στη Γερμανία στο πρώτο εξάμηνο του 2025

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, οι πωλήσεις μπύρας στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 6,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, φτάνοντας τα 3,9 δισεκατομμύρια λίτρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή 1η Αυγούστου η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis.

Οι Γερμανοί ζυθοποιοί στρέφονται σε μη αλκοολούχες και παραδοσιακές ετικέτες για να κερδίσουν τους καταναλωτές

Σε μεταβατική φάση βρίσκεται η βιομηχανία ζύθου της Γερμανίας, με τις μη αλκοολούχες μπύρες και ετικέτες με ιστορία και παράδοση, όπως αφιλτράριστες Zwickel ή θολές Kellerbier να είναι αυτές που κερδίζουν το ενδιαφέρον των εγχώριων καταναλωτών. Κυριότερος λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι ότι η εγχώρια κατανάλωση πέφτει, με τους Γερμανούς ζυθοποιούς να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις νέες παγκόσμιες τάσεις.