Πλησιάζει το πρώτο Beer Mile στην Αθήνα με την χορηγία της μικροζυθοποιίας alu beer

Κοινοποίηση:

Πλησιάζει η ώρα για το πρώτο Beer Mile που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα, με το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» να αναμένεται να γεμίσει στις 28 Σεπτεμβρίου με  λάτρεις της μπύρας και του αθλητισμού. Τις μπύρες, που είναι και ο πρωταγωνιστής της εκδήλωσης, θα προσφέρει η μικροζυθοποιία alu beer.

Τί είναι το Beer Mile;  

Το Beer Mile είναι ταυτόχρονα μια δοκιμασία γευσιγνωσίας και ένας αγώνας δρόμου, που απαιτεί από τους διαγωνιζόμενους να καταναλώνουν μια μπύρα 355ml και περιεκτικότητας 5% ABV για κάθε 400 μέτρα που τρέχουν. Συνολικά, ο αγώνας περιλαμβάνει 4 γύρους με εναλλασσόμενο τρέξιμο και την κατανάλωση 4 μπυρών, και διέπεται από τους εξής κανόνες:

-Κάθε αγωνιζόμενος πίνει τέσσερα κουτάκια ή μπουκάλια μπύρας και τρέχει τέσσερις γύρους σε μια τυπική πίστα τρεξίματος 400μ.

-Η μπύρα πρέπει να καταναλώνεται πριν ξεκινήσει ο γύρος εντός της περιοχής μετάβασης, ήτοι της ζώνης 9 μέτρων μεταξύ της γραμμής εκκίνησης του καταρράκτη για αγώνα ενός μιλίου και της γραμμής τερματισμού μιας πίστας 400μ

-Ο αγώνας ξεκινά με τους αγωνιζόμενους να παρατάσσονται στην γραμμή εκκίνησης του μιλιού και να καταναλώνουν την μπύρα εντός της ζώνης μετάβασης. Σημειώνεται ότι οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να πίνουν ενώ περπατάνε ή τρέχουν, αλλά όχι έξω από τα 9μ. που καλύπτει η περιοχή μετάβασης.

-Η κατανάλωση είναι ίδια τόσο για τους άντρες όσο και τις γυναίκες

-Το μέγεθος του αλουμινένιου κουτιού ή της φιάλης μπύρας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 355 mL.

-Απαγορεύεται η χρήση εξειδικευμένων δοχείων ή φιαλών που δίνουν πλεονέκτημα στους διαγωνιζόμενους, επιτρέποντας στη μπύρα να χύνεται με ταχύτερο ρυθμό.

-Απαγορεύεται στους αθλητές να χρησιμοποιήσουν καλαμάκια ή άλλα βοηθήματα που επιταχύνουν την διαδικασία έκχυσης

-Η μόνη ενέργεια που επιτρέπεται είναι το άνοιγμα του κουτιού με τη γλωττίδα στο επάνω μέρος ή το στρίψιμο του καπακίου μιας φιάλης.

-Κάθε κουτί/μπουκάλι μπύρας πρέπει να ανοίγεται μόνο όταν ο αγωνιζόμενος εισέλθει στη ζώνη μετάβασης για κάθε γύρο. Σε περίπτωση που κάποιος διαγωνιζόμενος κάνει εμετό (ανεξαιρέτως φορών) πριν την λήξη του αγώνα πρέπει να τρέξει ακόμα έναν γύρο ποινής στο τέλος.

Το Beer Mile διεξάγεται εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό, αφού πιστεύεται ότι ξεκίνησε από τον Καναδά κατά την δεκαετία του 1980, και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 4.516 αγώνες παγκοσμίως, κατά την διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες έχουν τρέξει περίπου 71.287 χιλιόμετρα και έχουν καταναλώσει 177.184 μπύρες.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Όλα τα κιλά και τιμή 21 λεπτά το για το κριθάρι ανακοίνωσε η ΒΕΡΓΙΝΑ

Το σύνολο της φετινής παραγωγής, για όλα τα κιλά που παραδίδει ο παραγωγός, και στην προσυμφωνημένη τιμή των 21 λεπτών ανά κιλό, που τυγχάνει και η καλύτερη τιμή στην αγορά, θα απορροφήσει και φέτος η ΒΕΡΓΙΝΑ από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού, με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας, χωρίς πλαφόν στα παραδοτέα κιλά. Η μέση στρεμματική απόδοση ανήλθε στα 470 κιλά ανά στρέμμα, «σημαντική επίδοση» όπως προσδιορίστηκε  από τον επικεφαλής Γεωπόνο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ) κ. Χ. Αραμπατζόγλου.

Οι δασμοί Τραμπ γκρεμίζουν τις πωλήσεις της Constellation Brands

Υποτονικές πωλήσεις, χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, σημείωσε ο κολοσσός της μπύρας Constellation Brands στο α’ τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Ο όμιλος αποδίδει τις χαμηλές τις πτήσεις κυρίως στις πολιτικές δασμών του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στο αλουμίνιο και τις εισαγωγές μπύρας.Πιο συγκεκριμένα, η Constelation Brands σημείωσε πωλήσεις ύψους περίπου 2,14 δισ. ευρώ, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για πωλήσεις 2,167 δισ. ευρώ στο τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Νέα εκδοχή για την πειραματική ετικέτα«Κάψα» της Ζυθοποιίας Αναστασίου»

Μια νέα εκδοχή της πειραματικής και περιορισμένης παραγωγής «Κάψα» λανσάρει η Ζυθοποιία Αναστασίου. Η «Κάψα» είναι μια πικρή και ταυτόχρονα καυτερή West Coast I.P.A. με περιεκτικότητα αλκοόλ 6,3%. Δημιουργείται με συνδυασμό φρέσκων αμερικάνικων λυκίσκων cascade, citra, Simcoe και ένα μείγμα καυτερών πιπεριών.

Προτεινόμενα

Tρεις ετικέτες της Κερκυραϊκής Ζυθοποιίας κατέκτησαν τα κορυφαία βραβεία της Αγγλίας

Τριπλή χάλκινη διάκριση έλαβε η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία στον Κορυφαίο Διεθνή Διαγωνισμό London Beer Competition 2025. Οι τρεις ετικέτες που βραβεύτηκαν ήταν οι Corfu Beer Red Ale Special, Corfu Beer Pilsner και Corfu Beer Hoppy & Free.

Η Πράγα απαγορεύει τις νυχτερινές εκδρομές σε pubs σε αναζήτηση πιο πολιτισμένων τουριστών

Σε μια εξεζητημένη κίνηση προχώρησε η διοίκηση της πόλης της Πράγας απαγορεύοντας τις οργανωμένες βραδινές επισκέψεις σε μπυραρίες που διοργανώνονται από ταξιδιωτικά γραφεία, σε μια