Με «αέρα» Ατλαντικού η νέα ετικέτα της νομαδικής ζυθοποιίας Seven Island Brewery

Κοινοποίηση:

Με «αέρα» Ατλαντικού συστήνεται η νέα ετικέτα της νομαδικής ζυθοποιίας από την Κέρκυρα, Seven Islands Brewery, σε συνεργασία με την αμερικανική 3 Sons Brewing.

Ο λόγος για την σκουρόχρωμη imperial stout «G.O.O», συντομογραφίας για το God of Oceans, που παράγεται από τον συνδυασμό 7 διαφορετικών βυνών και διακατέχεται από το πάθος  των δύο ζυθοποιίων για την ζύμωση ποιοτικών μπυρών. Το γέννημα της διεθνούς συνεργασίας είναι μια μπύρα που διακατέχεται από σειρά μοναδικών αρωμάτων και γεύσεων, όπως μπανάνα, καραμέλα, καφέ και σοκολάτα προσδίδοντας της έναν συνδυασμό καπνιστού και συνάμα γλυκού προφίλ.

Με ονομασία «Βασιλιάς των Ωκεανών» την συσκευασία της νέας ετικέτας δεν θα μποτούσε να κοσμεί άλλος παρά ο θεός της θάλασσας Ποσειδώνας κρατώντας την εμβληματική του τρίαινα. Στην ελληνική μυθολογία ο ολύμπιος θεός διοικούσε την θάλασσα και χαρακτηριζόταν για τον αδυσώπητο και απρόβλεπτο χαρακτήρα του, όπως και τα νερά που βρισκόντουσαν υπό την ευθύνη του. Αυτόν τον τολμηρό και έντονο χαρακτήρα προσπάθησαν να δώσουν στην ετικέτα τους η Seven Island και η 3 Sons Brewing.

Η ανακοίνωση της ετικέτας πραγματοποιήθηκε από τα Νησιά Φερόε, όπου και είχαν βρεθεί για το διεθνές φεστιβάλ μπύρας Mikkeller Beer Celebration Faroe Islands (MBCFI) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Torshavn. Στην φετινή εκδήλωση παρευρέθηκαν 25 διεθνής ζυθοποιίες τόσο από την Ευρώπη όσο και από την άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

∆ιασταυρώσεις ποικιλιών βυνοποιήσιµου κριθαριού «Τρέχει» το Ινστιτούτο Σιτηρών του ΕΛΓΟ ∆ΗΜΗΤΡΑ

Πρόγραµµα διασταυρώσεων των καλύτερων εµπορικά ποικιλιών που κυκλοφορούν στην αγορά, µε στόχο τη δηµιουργία νέων ελληνικών ποικιλιών βυνοποιήσιµου κριθαριού για τις ανάγκες της βιοµηχανίας ζυθοποίησης, έχει σε εξέλιξη το Εργαστήριο Σιτηρών του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-∆ΗΜΗΤΡΑ.

Mε επένδυση 2,4 εκατ. αλλάζει πίστα η μικροζυθοποιία Valia Calda

Έτοιµη να βάλει τις βάσεις, που θα της επιτρέψουν να αλλάξει… πίστα και να εξελιχθεί σε έναν ουσιαστικό «παίκτη» στην εγχώρια αγορά της craft µπύρας, µε βλέψεις και για παρουσία στο εξωτερικό, εµφανίζεται η µικροζυθοποιία Ιωαννίνων «Valia Calda». Καταλύτη για τη µετεξέλιξη της ηπειρώτικης µικροζυθοποίας, που µέχρι και σήµερα ακολουθεί πορεία ζυθοποιού… νοµά, αξιοποιώντας, για την παραγωγή της µπύρας της, τις εγκαταστάσεις τρίτου, αναµένεται ότι θα αποτελέσει η απόκτηση ιδιόκτητου µικροζυθοποιείου.