Με «άρωμα» Βραζιλίας η νέα Imperial Coffee Stout ετικέτα της μικρουζυθοποιίας Brewing Babel

Κοινοποίηση:

Μια Imperial Stout με καφέ από Βραζιλία είναι η νέα ετικέτα της μικροζυθοποιίας από την Κερατέα Babel Brewing, η οποία ήδη διατίθεται σε φιάλη και σε βαρέλι 330ml.

Η συνεργατική αφιλτράριστη και απαστερίωτη «Cup O’ Brew» διαθέτει περιεκτικότητα αλκοόλ 7,8% πικράδα 35 μονάδες IBU. Εμπεριέχει ποικιλίες καφέ Bourbon, Catuai και Mundo Novo φυσικά επεξεργασμένες από τη June Coffee Roasters και ωριμάζει εξαιρετικά. Άξιο αναφοράς είναι ότι όλα τα έσοδα από την εν λόγω ετικέτα θα μοιραστούν ως bonus.

Όπως την περιγράφει ο ζυθοποιός της εταιρείας πρόκειται για μια μαύρη και αδιαφανή ετικέτα με μπεζ αφρό. Προφανές άρωμα καφέ με παράλληλες νότες μαύρης σοκολάτας και ξηρών καρπών (και ελιάς όσο είναι νέα). Σχετικά πυκνό σώμα με βελούδινη υφή, χαμηλή προς μέτρια ενανθράκωση, έντονη πικράδα που αντισταθμίζεται από γλυκιά αίσθηση μαύρης σοκολάτας και καφέ. Ο καφές (ειδικό blend από την June Coffee Roasters βραζιλιάνικης καταγωγής) είναι αντιληπτός σε κάθε γουλιά και παραμένει ώς επίγευση μαζί με την πικράδα. Αλκοόλ στο 7,8%.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της μικροζυθοποιίας Babel έχει ως εξής:

Ο Μιχάλης ήθελε να δούμε όλοι στη Βαβέλ πώς δημιουργείται μία μπίρα all the way. Τι σημαίνει για την παραγωγή το κάθε είδος, οι πρώτες ύλες, τα κόστη και οι χρόνοι. Τις ποσότητες ανά είδος συσκευασίας, τις συνεργασίες, το όνομα, τους designers, τη διανομή, την προώθηση.

Τα κέρδη από αυτή τη μπίρα, είπε, θα τα μοιραστούμε σαν bonus.

Έτσι αποφασίσαμε όλοι μαζί να βγάλουμε μία μαύρη μπίρα με καφέ και με τη λογική κάθε χρόνο να προσαρμόζουμε τη συνταγή μας σε μια διαφορετική ποικιλία καφέ.

Για φετος, μια IMPERIAL COFFEE STOUT με μια Βραζιλία, ψημένη και σπασμένη μόνο για μας απο τους φίλους μας και εξαιρετικούς συνεργάτες στην επίσης ολόφρεσκη στην αγορά June Coffee Roasters.

Η Cup O’ Crew σε βαρέλι ήδη στα αγαπημένα σας στέκια και έρχεται πολύ σύντομα σε φιάλη και κουτάκι 330ml.

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Παράγει αξία για την ΑΜΘ η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, στόχος η ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας

Τις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης μαζί με την ομάδα Αντιδημάρχων του την Πέμπτη 29 Μαΐου. Στο επίκεντρο της επίσκεψης ήταν η συζήτηση για μελλοντικές συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, στον τομέα του τουρισμού, της γαστρονομίας και ανάδειξης τοπικών προϊόντων, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Προτεινόμενα

Σύμβολο ανθεκτικότητας η νέα helles ετικέτα «Κορυφώ» της Κερκυραϊκής Ζυθοποιίας

«Σύμβολο ανθεκτικότητας, εξέλιξης και αυθεντικότητας» αποτελεί η νέα lager ετικέτα Κορυφώ της Κερκυραϊκής Ζυθοποιίας. Πρόκειται για μια Helles με περιεκτικότητα αλκοόλ 5,1% και αρώματα βύνης,

Γερμανική startup εκμεταλλεύεται τα κατάλοιπα της παραγωγής μπύρας για μείωση περιβαλλοντικών ρύπων

Η γερμανική startup HopfON, ακολουθώντας το παράδειγμα του οργανισμού Society of Hop Research στην Βαυαρία, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα κατάλοιπα της διαδικασίας παραγωγής μπύρας μέσω