Με «άρωμα» Βραζιλίας η νέα Imperial Coffee Stout ετικέτα της μικρουζυθοποιίας Brewing Babel

Κοινοποίηση:

Μια Imperial Stout με καφέ από Βραζιλία είναι η νέα ετικέτα της μικροζυθοποιίας από την Κερατέα Babel Brewing, η οποία ήδη διατίθεται σε φιάλη και σε βαρέλι 330ml.

Η συνεργατική αφιλτράριστη και απαστερίωτη «Cup O’ Brew» διαθέτει περιεκτικότητα αλκοόλ 7,8% πικράδα 35 μονάδες IBU. Εμπεριέχει ποικιλίες καφέ Bourbon, Catuai και Mundo Novo φυσικά επεξεργασμένες από τη June Coffee Roasters και ωριμάζει εξαιρετικά. Άξιο αναφοράς είναι ότι όλα τα έσοδα από την εν λόγω ετικέτα θα μοιραστούν ως bonus.

Όπως την περιγράφει ο ζυθοποιός της εταιρείας πρόκειται για μια μαύρη και αδιαφανή ετικέτα με μπεζ αφρό. Προφανές άρωμα καφέ με παράλληλες νότες μαύρης σοκολάτας και ξηρών καρπών (και ελιάς όσο είναι νέα). Σχετικά πυκνό σώμα με βελούδινη υφή, χαμηλή προς μέτρια ενανθράκωση, έντονη πικράδα που αντισταθμίζεται από γλυκιά αίσθηση μαύρης σοκολάτας και καφέ. Ο καφές (ειδικό blend από την June Coffee Roasters βραζιλιάνικης καταγωγής) είναι αντιληπτός σε κάθε γουλιά και παραμένει ώς επίγευση μαζί με την πικράδα. Αλκοόλ στο 7,8%.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της μικροζυθοποιίας Babel έχει ως εξής:

Ο Μιχάλης ήθελε να δούμε όλοι στη Βαβέλ πώς δημιουργείται μία μπίρα all the way. Τι σημαίνει για την παραγωγή το κάθε είδος, οι πρώτες ύλες, τα κόστη και οι χρόνοι. Τις ποσότητες ανά είδος συσκευασίας, τις συνεργασίες, το όνομα, τους designers, τη διανομή, την προώθηση.

Τα κέρδη από αυτή τη μπίρα, είπε, θα τα μοιραστούμε σαν bonus.

Έτσι αποφασίσαμε όλοι μαζί να βγάλουμε μία μαύρη μπίρα με καφέ και με τη λογική κάθε χρόνο να προσαρμόζουμε τη συνταγή μας σε μια διαφορετική ποικιλία καφέ.

Για φετος, μια IMPERIAL COFFEE STOUT με μια Βραζιλία, ψημένη και σπασμένη μόνο για μας απο τους φίλους μας και εξαιρετικούς συνεργάτες στην επίσης ολόφρεσκη στην αγορά June Coffee Roasters.

Η Cup O’ Crew σε βαρέλι ήδη στα αγαπημένα σας στέκια και έρχεται πολύ σύντομα σε φιάλη και κουτάκι 330ml.

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Αύξηση πωλήσεων για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης το 2024

Θετικό ήταν το πρόσημο στο 2024 για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η ελληνική ζυθοποιία πέτυχε μικρή αύξηση ύψους 2,1% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της, τα οποία ανήλθαν σε 31.249.376,57 ευρώ, έναντι 30.609.506,27 ευρώ το 2023.

Επέστρεψε με νέα εμφάνιση η συνεργατική NEIPA «Ωκυρρόη»

Σε νέα συσκευασία επέστρεψε η συνεργατική New England IPA (NEIPA) «Ωκυρρόη» από τις Ζυθοποιιές Αναστασίου και Πηνειού. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα NEIPA που διακρίνεται από λυκίσκους Motueka, Galaxy και Citra και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% ABV. Στη γεύση της διακρίνονται αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων ενώ το χρώμα της είναι θολό κίτρινο.

Η Diageo υπερδιπλασιάζει την παραγωγή Guinness για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση

Η Diageo σχεδιάζει μια σημαντική επέκταση του νέου ζυθοποιείου της αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ στο Littleconnell, Co Kildare, ως απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τις μπύρες Guinness και Guinness 0.0.

Προτεινόμενα

Βιωσιμότητα μπύρας θέλει η νέα Γενική Γραμματέας των Ευρωπαίων ζυθοποιών

Με εμπειρία δύο δεκαετιών στην πολιτική και σε διοικητικούς ρόλους, η Julia Leferman ανέλαβε τα καθήκοντα της ως Γενική Γραμματέας του οργανισμού εκπροσώπησης των Eυρωπαίων παραγωγών μπύρας «Ζυθοποιοί της Ευρώπης», υποσχόμενη να δουλέψει σκληρά προκειμένου να επιτύχει την βιωσιμότητα του ζύθου της Ε.Ε., και την προώθηση της ασφαλούς κατανάλωσης.

Παρέμεινε σταθερή η παραγωγή μπύρας των κορυφαίων ζυθοποιίων παγκοσμίως το 2024

Περίπου 1, 638 δισ. εκατόλιτρα παρήγαγαν το 2024 οι 40 κορυφαίοι παραγωγοί μπύρας παγκοσμίως, σύμφωνα με την έκθεση αγοράς της γερμανικής εταιρείας εμπορίας λυκίσκων BarthHaas για την περίοδο 2024/25. Ο όγκος αυτός είναι κατά 0,6% χαμηλότερος από τον αντίστοιχο περσινό (1,648 δισ. εκατόλιτρα).

Τη σφραγίδα της Ζυθοποιίας Αναστασίου φέρει η µπύρα «Φλύα»

Τη σφραγίδα της Ζυθοποιίας Αναστασίου φέρει η µπύρα «Φλύα», ένα συσκευασµένο προϊόν ζύθου, που σύµφωνα µε τους ανθρώπους της µικροζυθοποίας του Χαλανδρίου είναι αποτέλεσµα πολύµηνης έρευνας και προσπάθειας.

Γερμανική startup εκμεταλλεύεται τα κατάλοιπα της παραγωγής μπύρας για μείωση περιβαλλοντικών ρύπων

Η γερμανική startup HopfON, ακολουθώντας το παράδειγμα του οργανισμού Society of Hop Research στην Βαυαρία, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα κατάλοιπα της διαδικασίας παραγωγής μπύρας μέσω