Συνταγή αποκλειστικά για το Oktoberfest από τη Ζυθοποιία Αναστασίου

Κοινοποίηση:

Ζυθοποιημένη αποκλειστικά για το Oktoberfest και εμπνευσμένη από την βαυαρική πόλη Βαμβέργη (ή αλλιώς Μπάμπεργκ) είναι η νέα συνταγή της Ζυθοποιίας Αναστασίου.

Η «Καπνιά» όπως ονομάζεται η νέα βυθοζυμωτή συνταγή με 100% καπνιστές βύνες της μικροζυθοποιίας Αναστασίου έχει ένα ιδιαίτερο καπνιστό χαρακτήρα με μόλις 4,5% περιεκτικότητα αλκοόλ, και οφείλει το όνομα της στη μαύρη στάχτη που εναποτίθεται σε διάφορες επιφάνειες (τοίχους, καπνοδόχους) που παράγεται από την ατελή καύση των καύσιμων ουσιών.

Παρακάτω ακολουθεί η ιστορία πίσω από την «Καπνιά» όπως την περιγράφει η Ζυθοποιία Αναστασίου:

Οι ζυθοποιοί μέχρι τα μέσα του 17ου αιώνα στέγνωναν τα σιτηρά που χρησιμοποιούσαν για την παραγωγή ζύθου ζεσταίνοντάς τα πάνω από φωτιά (και κατ’ επέκταση καπνό). Αυτό φυσικά είχε ως αποτέλεσμα έναν καπνιστό χαρακτήρα.

Αυτό άλλαξε στις 23 Ιουλίου του 1635 όταν ο Sir Nicholas Halse, ένας εφευρέτης από την Κορνουάλη, δημιούργησε τον πρώτο κλίβανο που τροφοδοτούνταν με καύσιμα και είχε την ικανότητα να στεγνώνει σιτηρά χωρίς να έρχονται σε απευθείας επαφή με τον καπνό και την φωτιά.

Οι ζυθοποιίες αρχικά σε Αγγλία και Γερμανία αλλά και μετέπειτα στην υπόλοιπη Ευρώπη αγκάλιασαν την πατέντα του, με αποτέλεσμα οι καπνιστές συνταγές ζύθου να οδηγούνται σιγά σιγά στο περιθώριο, φθάνοντας σχεδόν στην ολοκληρωτική εξάλειψή τους.

Μια μικρή βαυαρική πόλη όμως που αριθμεί σήμερα μόλις λίγους περισσότερους από 80.000 κατοίκους, αντιστάθηκε. Η Βαμβέργη, διέθετε τέσσερεις ζυθοποιίες που παρήγαγαν αποκλειστικά καπνιστές μπίρες και έχουν διατηρήσει μέχρι και σήμερα την παράδοση ζωντανή.

Η καπνιά είναι η μαύρη στάχτη που εναποτίθεται σε διάφορες επιφάνειες (τοίχους, καπνοδόχους), που παράγεται από την ατελή καύση των καύσιμων ουσιών. Έτσι ονομάσαμε την νέα μας βυθοζύμωτη συνταγή που ζυθοποιήθηκε με 100٪ καπνιστές βύνες και έχει ένα ιδιαίτερο καπνιστό χαρακτήρα με μόλις 4,5% ABV.

Ένα αυθεντικά παραδοσιακό γερμανικό είδος ζύθου, η νέα μας συνταγή, «Καπνιά» σας περιμένει να την ανακαλύψετε…Είς υγείαν ή αλλιώς prost!!!

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Bud επίσημος χορηγός μπύρας της Μίλαν, εμβαθύνει το αποτύπωμα της στον αθλητισμό η AB InBev

Η Μίλαν και η AB InBev, η κορυφαία ζυθοποιία στον κόσμο από άποψη πωλήσεων, ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας η Budweiser θα γίνει ο Επίσημος Συνεργάτης Μπύρας και Περιφερειακός Συνεργάτης των Rosoneri.

Τις τάσεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ανέδειξε το διεθνές συνέδριο στη «Βεργίνα»

Η τεχνολογία και οι εξελίξεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ήταν τα ζητήματα που εξέτασε το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2025, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή μεταξύ 21 και 23 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας κυκλοφορεί η «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας συστήνεται η νέα ετικέτα «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου. Πρόκειται για μια βρετανικού τύπου pale ale με έντονη πικράδα και περιεκτικότητα αλκοόλ 5,2%. Παράγεται με τη σύγχρονη ποικιλία λυκίσκου Olicana που αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα ανάπτυξης λυκίσκου της Charles Faram και κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 2014. Όπως αναφέρει η Ζυθοποιία Αναστασίου η εν λόγω ποικιλία λυκίσκου είναι γνωστή για τις έντονες γεύσεις τροπικών φρούτων όπως μάνγκο, γκρέιπφρουτ και φρούτο του πάθους, καθώς και για νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων.

Επέστρεψε με νέα εμφάνιση η συνεργατική ετικέτα μπύρας NEIPA «Ωκυρρόη»

Σε νέα συσκευασία επέστρεψε η συνεργατική New England IPA (NEIPA) «Ωκυρρόη» από τις Ζυθοποιιές Αναστασίου και Πηνειού. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα NEIPA που διακρίνεται από λυκίσκους Motueka, Galaxy και Citra και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% ABV. Στη γεύση της διακρίνονται αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων ενώ το χρώμα της είναι θολό κίτρινο.