Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε την έναρξη της νέας εσοδείας βυνοποιήσιμου κριθαριού της για την περίοδο 2025-26 στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας που εφαρμόζει σε συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς από τον Έβρο μέχρι την Χαλκιδική και τη Λήμνο.
Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης τονίζει στην ανακοίνωση της τη σταθερή της δέσμευση στην ενίσχυση της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και τη χρησιμοποίηση 100% ελληνικού κριθαριού για την παραγωγή της μπύρας Βεργίνα, στηρίζοντας τους αγρότες «μέσα από μακροχρόνιες συνεργασίες, εγγυημένες τιμές και τεχνική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου».
Κατά τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης το πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2006 είναι από τα πιο επιτυχημένα στην Ελλάδα και έχει εξασφαλίσει:
- Δίκαιη και σταθερή τιμή αγοράς για τους παραγωγούς
- Εγγυημένη απορρόφηση όλης της παραγωγής
- Παροχή πιστοποιημένου σπόρου και γεωπονικής καθοδήγησης
- Συνεχή ποιοτικό έλεγχο σε όλα τα στάδια παραγωγής από τους έμπειρους γεωπόνους της εταιρείας
Ο κ. Χρήστος Αραμπατζόγλου, Γεωπόνος της ΖΜΘ, δήλωσε: «Η νέα εσοδεία σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας κοινής προσπάθειας που συνδέει τον Έλληνα παραγωγό με την ελληνική ζυθοποιία. Μέσα από το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας στηρίζουμε την αγροτική οικονομία, επενδύουμε στην ποιότητα και δημιουργούμε υπεραξία για όλους.»








