Επιστρέφει στον «θρόνο» της η Corona Extra

Κοινοποίηση:

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, η Corona Extra απέκτησε ξανά τον τίτλο του πολυτιμότερου brand στον χώρο της μπύρας, που της είχε «κλέψει» η Heineken για το 2023, σημειώνοντας μια εντυπωσιακή άνοδο της εμπορικής της αξίας κατά 40% και 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια,γεγονός που την καθιστά την πιο γρήγορα ανερχόμενη εταιρεία μπύρας παγκοσμίως, όπως υποστηρίζει η ερευνητική εταιρεία Brand Finance.

Η Brand Finance υπολογίζει την αξία και την δυναμική των εταιρειών με βάσει έναν υπολογισμό μετρήσιμων δεδομένων που αξιολογούν την επένδυση τους στο marketing, την απόδοση τους και την αξία των περιουσιακών τους στοιχείων. Συμβαδίζοντας με το διεθνές standard ISO 20671 για την αξιολόγηση των περιουσιακών τους στοιχείων η Brand Finance αναλύει δεδομένα αγοράς από περισσότερους από 150 χιλιάδες ανταποκριτές σε 41 χώρες και 31 κλάδους της αγοράς.

Ακολουθώντας μια αύξηση 3,9 μονάδων στον δείκτη Brand Strength Index, όπου σημειώνει ένα σκορ 85,9/100, η Corona αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο όνομα στον χώρο της μπύρας παγκοσμίως, με κριτήρια την δημοφιλία της και τις προτιμήσεις του κοινού.

Την ανοδική τάση της Corona επιβεβαιώνει και η επιτυχία της Corona Cero να αποτελέσει την πρώτη εταιρεία μπύρας χορηγό των Ολυμπιακών Αγώνων στην ιστορία του θεσμού -υπενθυμίζεται πως σε μέρος της καμπάνιας της εταιρείας «Golden Venues», καθίσματα από τα επίσημα στάδια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θα εγκατασταθούν στην Μεγάλη Πενίνσουλα στο Λαγονήσι.

Τα ευρήματα της έρευνας της Brand Finance επιβεβαιώνει και η έρευνα της BarthHaas, η οποία τοποθέτησε την εταιρεία παραγωγό της Corona Extra, AB InBev, ως την πολυτιμότερη για το 2024.

Με πληροφορίες από Brand Finance   

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Νέους ορίζοντες στις μπύρες Lager ανοίγουν ζύμες από τη Παταγονία

Εδώ και αιώνες, η μπύρα Lager παρασκευάζεται από τα ίδια βασικά συστατικά: βύνη, λυκίσκο και μαγιά. Ορισμένοι επιστήμονες είχαν την περιέργεια αν θα μπορούσαν να τροποποιήσουν ένα από αυτά τα συστατικά για να δημιουργήσουν νέες πρωτότυπες γεύσεις μπύρας.

Τέλος η ζυθοποιία της Heineken στο Βιετνάμ λόγω μείωσης της ζήτησης

Η Heineken, η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, πρόκειται να κλείσει ένα από τα ζυθοποιεία της στο Βιετνάμ λόγω της μειωμένης ζήτησης και των αλλαγών στα καταναλωτικά πρότυπα στη χώρα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εγκατάσταση στην κεντρική επαρχία Κουάνγκ Ναμ θα αναστείλει τη λειτουργία της από αυτόν τον μήνα.

Mε επένδυση 2,4 εκατ. αλλάζει πίστα η μικροζυθοποιία Valia Calda

Έτοιµη να βάλει τις βάσεις, που θα της επιτρέψουν να αλλάξει… πίστα και να εξελιχθεί σε έναν ουσιαστικό «παίκτη» στην εγχώρια αγορά της craft µπύρας, µε βλέψεις και για παρουσία στο εξωτερικό, εµφανίζεται η µικροζυθοποιία Ιωαννίνων «Valia Calda». Καταλύτη για τη µετεξέλιξη της ηπειρώτικης µικροζυθοποίας, που µέχρι και σήµερα ακολουθεί πορεία ζυθοποιού… νοµά, αξιοποιώντας, για την παραγωγή της µπύρας της, τις εγκαταστάσεις τρίτου, αναµένεται ότι θα αποτελέσει η απόκτηση ιδιόκτητου µικροζυθοποιείου.