Με μικρή καθυστέρηση συστήνεται στο κοινό η «ΣΤΗΝΙΑ» της ζυθοποιίας Αναστασίου

Κοινοποίηση:

Με μικρή καθυστέρηση, λόγω των εορτασμών του Oktoberfest, η μικροζυθοποίια Αναστασίου με έδρα το Χαλάνδρι συστήνει στο κοινό της νέα της ετικέτα «ΣΤΗΝΙΑ» δείχνοντας ότι δεν επαναπαύεται, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της συνεργατικής «ΟΡΥΓΜΑ» με την Samos Beer.

Η «ΣΤΗΝΙΑ» είναι μια φρέσκια IPA περιεκτικότητας 5,2% ABV που παρασκευάζεται αποκλειστικά με λυκίσκο ekuanot.   O «Ekuanot» (πρώην HBC 366) κυκλοφόρησε εμπορικά το 2014 ως «Equinox» από την εταιρεία καλλιέργειας λυκίσκου, Yakima Valley Hops και στη συνέχεια μετονομάστηκε λόγω ζητημάτων εμπορικών σημάτων. Έχει έντονες και μοναδικές νότες φρούτων και εσπεριδοειδών όπως πεπόνι, μούρο, κιτρο, λάιμ, μήλο και παπάγια και περιέχει επίσης μια πικάντικη, πράσινη νότα πιπεριού. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άλφα οξέα και υψηλό αιθέριο έλαιο και είναι γνωστή ποικιλία για το ζωηρό κίτρινο χρώμα της κατά την πρώιμη ανάπτυξή της την άνοιξη.

Η αρχική ονομασία του λυκίσκου «Equinox» σημαίνει ισημερία. Προέρχεται από το λατινικό aequus (ίσος) και nox (νύχτα). Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν η Γη διέρχεται από τα σημεία τομής της εκλειπτικής (ελλειπτική τροχιά της γης) και του ουράνιου ισημερινού. Στη συγκεκριμένη στιγμή η γραμμή ηλίου – γης είναι κάθετη στον άξονα περιστροφής της γης, με αποτέλεσμα η ημέρα και η νύχτα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας. Η ισημερία συμβαίνει γύρω στις 21 Μαρτίου και στις 23 Σεπτεμβρίου, μέρα που θα σας παρουσιάζαμε την νέα μας συνταγή.

Η Θεσμοφορία ή τα Θεσμοφόρια ήταν τοπικό γιορταστικό τριήμερο στην αρχαία Αθήνα που αποτελείτο από τις επί μέρους γιορτές Άνοδος, Νηστεία και Καλλιγένεια. Εκτός από την Αθήνα γιορτάζονταν και στο Άργος, την Τροιζήνα, Πελλήνη, Αίγινα, Ερέτρια στη Δήλο, αλλά και στη Σικελία και σε άλλες Ελληνικές αποικίες. Ήταν εορτή κατεξοχήν των γυναικών. Στους άνδρες απαγορευόταν η είσοδος στους ναούς. Η γιορτή διοργανωνόταν ακριβώς την ίδια μέρα με την εορτή του θανάτου του Όσιρη στην Αίγυπτο, δηλαδή τη φθινοπωρινή ισημερία. Διαρκούσε τέσσερις ημέρες, από την 9η μέχρι την 13η, ή από την 10η μέχρι 14η Πυανεψιώνος.

Η πρώτη μέρα ονομάζονταν Στηνία, σε ανάμνηση της άφιξης της Δήμητρας στην Ελευσίνα. Οι επόμενες τρεις μέρες ήταν της τελετής, και ονομάζονταν Κάθοδος, Νηστεία και Καλλιγένεια. Η θεά Δήμητρα που απεικονίζεται στην ετικέτα μας, ήταν κατά την ελληνική μυθολογία ιδεατή ανθρωπόμορφη θεότητα της καλλιέργειας, δηλαδή της γεωργίας, αλλά και της ελεύθερης βλάστησης, του εδάφους και της γονιμότητας αυτού. Συνέπεια αυτών ήταν να θεωρείται και προστάτιδα του γάμου και της μητρότητας.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Στην πρώτη 3άδα των βραβείων καινοτομίας EWWR η Golden Ale της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Στην πρώτη τριάδα των ευρωπαϊκών βραβείων για καινοτόμες προσπάθειες μείωσης απορριμμάτων EWWR βρίσκεται η μπύρα «Golden Ale» της Ζυθοποιίας Αναστασίου, η οποία ζυθοποιήθηκε με υπολείμματα ψωμιού της έτερης εταιρείας του Χαλανδρίου Bread BC. Η τελική επιλογή των νικητών θα γίνει στο Leeuwarden  της Ολλανδίας στις 12 Ιουνίου.

Προτεινόμενα

Σε κουτάκι θέλει την craft η διεθνής τάση

Την ξανθιά «IPA Chios Beer» επέλεξε να λανσάρει στην ελληνική αγορά και σε µεταλλικό κουτάκι η Μικροζυθοποιία Χίου, αφού πρώτα στα τέλη του 2020 απέκτησε τον σχετικό µηχανολογικό εξοπλισµό. «Το πλάνο µας είναι σταδιακά να κυκλοφορήσουν σε κουτάκι και οι υπόλοιπες ετικέτες µας.