Κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών οι μπύρες με άρωμα και ιδιαίτερες γεύσεις

Κοινοποίηση:

Ακολουθώντας την τάση της αγοράς για αρωματικά ποτά, οι ζυθοποιοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς την παραγωγή μπυρών με αρώματα, όπως προέκυψε από το συνέδριο International Beer Strategies Conference στην Πορτογαλία.

Από το 2018 έως και το 2022 η παραγωγή αρωματικών μπυρών σημείωσε παγκόσμια άνοδο της τάξεως του 28%, με πολλές χώρες  να σημειώνουν διψήφια ποσοστά ανάπτυξης. Πρωτοπόροι της νέας τάσης είναι ο Καναδάς, όπου ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των αρωματικών μπυρών ανέβηκε στο 48%, και η Αγγλία με το αντίστοιχο ποσοστό να αγγίζει το 30%.

Από το 2019 έως και το 2024, περίπου το 21% των μπυρών που παράχθηκαν στην Ευρώπη ήταν αρωματικές, με γεύσεις όπως το μάνγκο, τα  τροπικά φρούτα, τα εσπεριδοειδή και τα κόκκινα σμέουρα να έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, ενώ δεδομένα της Innova δείχνουν πως ο ανανάς, το lime, η φράουλα και το λεμόνι ανεβαίνουν σε δημοφιλία.

Η έρευνα της VYPR, εκ μέρους της  παγκόσμιας παραγωγού αρωματικών επιλογών Synergy Flavours, έδειξε πως οι νεαροί Ευρωπαίοι πολίτες, ηλικίας 25 μέχρι 34 ετών είναι πιο πρόθυμοι να πειραματιστούν με αρωματικές επιλογές, σε σχέση με τους μεγαλύτερους ηλικιακά καταναλωτές, με το καταναλωτικό κοινό στο Ηνωμένο Βασίλειο (56%), στην Γαλλία (78%) και στην Γερμανία να προτιμούν ακόμα της πικρότερες γεύσεις.

Η διευθύντρια marketing της Synergy Flavours Europe δήλωσε πως η προτίμηση των καταναλωτών για πικρές μπύρες αποτελεί «έκπληξη» και πρέπει να ληφθεί υπόψιν από τους ζυθοποιούς, θεωρώντας πως αρωματικές επιλογές όπως το μανταρίνι, το lime, το πορτοκάλι και το grapefruit μπορούν να αποτελέσουν «το σημείο τομής» για την ανάπτυξη προϊόντων.

Από το 2018 έως και το 2024 οι περισσότεροι ζυθοποιοί πορεύτηκαν με αρώματα όπως το λεμόνι, το lime, τα εσπεριδοειδή, το πορτοκάλι και το grapefruit, ενώ μικρότεροι παρασκευαστές πειραματίστηκαν με γεύσεις όπως ο καφές και το σοκολατούχο γάλα.

Πηγές: Beer Today, Food & Drink Technology

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

H συλλεκτική Believers Brew λέει «ευχαριστώ» Jürgen Klopp

Για να σηματοδοτήσει την αποχώρηση του θρυλικού προπονητή της Liverpool FC, Jürgen Klopp, η Carlsberg συνεργάστηκε με την ERDINGER Weissbräu κυκλοφορούν μια εορταστική μπύρα περιορισμένης έκδοσης – μία για κάθε επίσημο παιχνίδι που ήταν επικεφαλής των «κόκκινων».

Διπλασιάζεται η αγορά μπύρας χωρίς αλκοόλ στην Γερμανία

Ραγδαία ανάπτυξη βιώνει η αγορά των μη αλκοολούχων μπυρών στην Γερμανία, με τις πωλήσεις να διπλασιάζονται την τελευταία δεκαετία. Εντούτοις ακόμα δεν μπορούν να πλησιάσουν την μπύρα με αλκοόλ, η οποία παραμένει η αγαπημένη συνήθεια των Γερμανών.

Στην Αμερική για δουλειές η ελληνική Seven Island Brewery

Για ακόμα μια φορά η μικρή νομαδική ζυθοποιία της Κέρκυρας Seven Island Brewery διασχίζει τον Ατλαντικό και περιοδεύει στην Αμερική, αποδεικνύοντας την αφοσίωση της στην προώθηση της ελληνικής craft σκηνής στην παγκόσμια σκηνή.