Οι χώρες με την φθηνότερη μπύρα για εκδρομή το 2024

Κοινοποίηση:

Στην λίστα βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και η Ουκρανία, όπου ο πόλεμος με την Ρωσία έχει προκαλέσει αναμενόμενα την πτώση της τιμής της σε πολύ προσιτά επίπεδα.

Φθηνότερος προορισμός είναι με διαφορά η Λευκορωσία, όπου η μπύρα κοστίζει λιγότερο από 1 ευρώ, με την τιμή της να κυμαίνεται γύρω στα 80 λεπτά, με την Ουκρανία και Αζερμπαϊτζάν να ακολουθούν με 1,07 και 1,08 ευρώ αντίστοιχα. Την λίστα συμπληρώνουν η Μολδαβία (1,25 ευρώ), η Αλβανία (1,27 ευρώ), η Βόρεια Μακεδονία (1,47 ευρώ), το Κόσοβο (1,52 ευρώ), η Βοσνία Ερζεγοβίνη (1,53 ευρώ), η Βουλγαρία (1,55 ευρώ)  και η Ουγγαρία (1,55 ευρώ).

Στην άλλη όψη του «νομίσματος» και στις χώρες με την ακριβότερη μπύρα πρωτοστατούν οι Σκανδιναβικές χώρες και γενικότερα οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Αναλυτικότερα, την πιο ακριβή μπύρα κατέχει η Νορβηγία με την τιμή της μπύρας να αγγίζει σχεδόν τα 9 ευρώ (8,96 ευρώ), ενώ ακολουθούν η Ισλανδία (8,72 ευρώ) και η Δανία (6,79 ευρώ). Οι υπόλοιπες χώρες της λίστας είναι η Σουηδία (6,73 ευρώ), η Γαλλία (6,05 ευρώ), η Φινλανδία (6,05 ευρώ), η Ελβετία (5,82 ευρώ), ενώ στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται η Ολλανδία, η Ιταλία και η Ιρλανδία με την τιμή της μπύρας να βρίσκεται στα 5,04 ευρώ.

Πηγή: American Craft Beer

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Μία δεκαετία 56 Isles με ειδική έκδοση για το χαρακτηριστικό μπλε μπουκάλι της Lager της

Μία δεκαετία λειτουργίας έκλεισε η μικροζυθοποιία Πάρου, 56 Isles, που ανακοίνωσε μια ειδική έκδοση του χαρακτηριστικού μπλε μπουκαλιού που συνοδεύει την σημαντικότερη ετικέτα της, ήτοι