Μπύρα αφιερωμένη στην Ναυμαχία της Μυκάλης ετοιμάζει η Samos Beer

Κοινοποίηση:

Την παραγωγή της συλλεκτικής μπύρας «Στενό Μυκάλης» ετοιμάζει η ελληνική ζυθοποιία Samos Beer, με αφορμή τα 200 χρόνια από την ιστορική ναυμαχία.

Η συλλεκτική έκδοση, αποτελεί μια Imperial Stout με πλούσια γεύση, αρώματα σοκολάτας και καφέ, μακριά επίγευση, εμπεριέχει 10,5% αλκοόλ και αποτελεί την, κατα δήλωση της, σημαντικότερη απόπειρα της εταιρείας μέχρι στιγμής. Η παραγωγή της μπύρας είναι περιορισμένη και όποιος θέλει να την δοκιμάσει θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στο ζυθοποιείο. Η «Στενό Μυκάλης» διατίθεται μόνο σε κουτάκια των 440ml.

Σύντομη ιστορική ανασκόπηση

Η επέτειος της Ναυμαχίας της Μυκάλης (6 Αυγουστου 1824) αποτελεί μια από τις σημαντικότερες, αν όχι τη σημαντικότερη, της Σάμου. Στα στενά της Μυκάλης ο ελληνικός στόλος κατόρθωσε να συντρίψει τα τουρκικά πλοία και να αποτρέψει μια νέα σφαγή αντίστοιχη των Ψαρών. Στην μάχη αυτή οι Τούρκοι έχασαν τουλάχιστον 1.000 άνδρες και δεν επιχείρησαν ποτέ ξανά εισβολή στο νησί. Καθότι η νίκη συνέπεσε με την γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ο τότε πολιτικός ηγέτης και στρατιωτικός του νησιού, Λυκούργος Λογοθέτης και η Γενική Συνέλευση των Σαμίων αποφάσισαν να συνδέσουν τα δύο γεγονότα.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Νέα εκδοχή για την πειραματική «Κάψα» της Ζυθοποιίας Αναστασίου»

Μια νέα εκδοχή της πειραματικής και περιορισμένης παραγωγής «Κάψα» λανσάρει η Ζυθοποιία Αναστασίου. Η «Κάψα» είναι μια πικρή και ταυτόχρονα καυτερή West Coast I.P.A. με περιεκτικότητα αλκοόλ 6,3%. Δημιουργείται με συνδυασμό φρέσκων αμερικάνικων λυκίσκων cascade, citra, Simcoe και ένα μείγμα καυτερών πιπεριών.

Οι Γερμανοί ζυθοποιοί στρέφονται σε μη αλκοολούχες και παραδοσιακές ετικέτες για να κερδίσουν τους καταναλωτές

Σε μεταβατική φάση βρίσκεται η βιομηχανία ζύθου της Γερμανίας, με τις μη αλκοολούχες μπύρες και ετικέτες με ιστορία και παράδοση, όπως αφιλτράριστες Zwickel ή θολές Kellerbier να είναι αυτές που κερδίζουν το ενδιαφέρον των εγχώριων καταναλωτών. Κυριότερος λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι ότι η εγχώρια κατανάλωση πέφτει, με τους Γερμανούς ζυθοποιούς να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις νέες παγκόσμιες τάσεις.

Σε νέα τοποθεσία μεταφέρεται η σερραϊκή μικροζυθοποιία Siris Craft Brewery για ενίσχυση τοπικής ταυτότητας

Η Siris Craft Brewery, η craft ζυθοποιία από τις Σέρρες που υπογράφει την Voreia, προχωρά σε ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο: Η παραγωγή μεταφέρεται σε νέα τοποθεσία – ακόμη πιο κοντά στον αστικό ιστό της πόλης, και συγκεκριμένα στο 6ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, 62100, Σέρρες.

Προτεινόμενα

Στα 446 κιλά με 10% πρωτεΐνη οι μέσες αποδόσεις στο κριθάρι της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε

Ποιοτικά άριστο και με καλές αποδόσεις -παρά την παρατεταμένη ανομβρία- είναι φέτος το βυνοποιήσιμο κριθάρι που παρέλαβε συμβολαιακά η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., με τον απολογισμό της εταιρείας να κάνει λόγο για εξαιρετική πρώτη ύλη παρά την δύσκολη καλλιεργητική περίοδο (2023/24) .

Διαχρονική στήριξη του έργου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College από την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. στηρίζει ενεργά για δεκαετίες τώρα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, που προετοιμάζει τους αποφοίτους για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.