Ποτήρι για υπεύθυνη κατανάλωση μπύρας λανσάρει ιαπωνική ζυθοποιία

Κοινοποίηση:

Η εταιρεία Yoho Brewing, με έδρα την νομαρχία Nagano στην Karuizama, σε συνδυασμό με το ινστιτούτο τέχνης Tokyo Glass Art Institute, σχεδίασε το ποτήρι χωρητικότητας 350ml, «Drink Slowly» για την κατανάλωση της μπύρας Yona Yona Ale, «αναγκάζοντας» τους λάτρεις της  να την καταναλώνουν σε πιο αργούς ρυθμούς, απολαμβάνοντας παράλληλα περισσότερο και την γεύση της.

Για τον σχεδιασμό και την παραγωγή του ποτηριού χρειάστηκε περίπου μισός χρόνος, και 15 στους 16 καταναλωτές αναφέρουν πως το ποτήρι τους ωθεί σε πιο μικρές γουλιές, όπως λέει η Yoho Brewing. Το ποτήρι έχει λαιμό μόλις 6 χιλιοστών και έχει σχήμα κλεψύδρας.

Η προμήθεια του ποτηριού αποτελεί δύσκολο εγχείρημα στην παρούσα φάση της παραγωγής, αφού πωλείται μόνον με κλήρωση από την ιστοσελίδα της εταιρείας, και κοστίζει περίπου 59 ευρώ. Η Yoho έχει παράξει μόλις 20 ποτήρια, αλλά υποστηρίζει πως αν υπάρχει ζήτηση, θα προχωρήσει σε μαζική παραγωγή.

Tην Yona Yona Ale θα μπορεί να δοκιμάσει όποιος θέλει στην κάβα της εταιρείας μέχρι της 16 Αυγούστου έναντι 5,26, και στην pub του Τόκιο Beer College από τις 28 Ιουλίου μέχρι της 3 Αυγούστου.

Το ποτήρι ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας για την μετρίαση της κατανάλωσης αλκοόλ, με έρευνα τις Yoho, στην οποία συμμετείχαν 1.099 άτομα ηλικίας 20-60 ετών, να δείχνει πως μόλις το 21% ήταν ενήμεροι για τις οδηγίες του υπουργείου, και το 35% των ανθρώπων που έπινε σε συχνή βάση ήθελε να μειώσει την κατανάλωση του. Στις δηλώσεις του ο CEO της Yoho, Naoyuki Ide, τόνισε την ευθύνη των ζυθοποιών να προωθήσουν την υπεύθυνη κατανάλωση.

Πηγή: The drinks Business

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Στο Βέλγιο ο ναός της µπύρας

Έχοντας προσελκύσει περισσότερους από 20.000 επισκέπτες στους τέσσερις μήνες της λειτουργίας του, το μουσείο Belgian Beer World προσφέρει μια πλούσια διαδραστική εμπειρία για την κουλτούρα της μπύρας.

Το Athens Beer Weekend απογειώνει την ελληνική μικροζυθοποιεία στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Παρουσία κορυφαίων ονομάτων της ελληνικής μικροζυθοποιείας θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης το φετινό Athens Beer Weekend στις 14-15 Σεπτεμβρίου. Ενδεικτικά στον χώρο θα βρίσκονται