Το αξιοθέατο της Guinness στο Δουβλίνο γιορτάζει το ορόσημο 25 εκατoμμυρίων επισκεπτών

Κοινοποίηση:

Με την καμπάνια «Alive in 25’», που θα διαρκέσει καθόλη τη διάρκεια του 2025 γιορτάζει η ζυθοποιία Guinness το ορόσημο των 25 εκατ. επισκεπτών και των 25 χρόνων λειτουργίας της αποθήκης της στο Δουβλίνο.

Η αποθήκη της Guinness άνοιξε το 2024 τις πύλες της σε περίπου 1,65 εκατ. επισκέπτες, νούμερο κατά 10% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του 2023. Σε αυτούς περιλαμβάνονται άτομα από 200 χώρες, που επισκέφθηκαν το επταώροφο μνημείο της κορυφαίας ζυθοποιίας που ανήκει στον όμιλο αλκοολούχων ποτών Diageo, όπου καταναλώθηκαν παραπάνω από 1,5 εκατ. πίντες Guinness και Guinness 0.0. Παράλληλα, η Ακαδημία Guinness πιστοποίησε περίπου 102.000 επισκέπτες ως ειδικούς στο σερβίρισμα μπύρας.

Η Γενική Διευθύντρια του Guinness Storehouse, Catherine Toolan, ανέφερε πως η επιτυχία αυτή αποτελεί απόδειξη της διαρκούς απήχησης και καινοτομίας του αξιοθέατου της Guinness, καθώς και της δύναμης της ιρλανδικής φιλοξενίας».

Στην επίτευξη του ορόσημου συνέβαλαν τα μέγιστα επετειακοί εορτασμοί, όπως αυτοί των Χριστουγέννων και του φεστιβάλ του Αγίου Πατρικίου. Άλλες εκδηλώσεις που οδήγησαν στις επιδόσεις ρεκόρ του περασμένου έτους περιλαμβάνουν τα αποκαλυπτήρια ενός έργου τέχνης του Βρετανού καλλιτέχνη, John Gilroy, καθώς και την εγκατάσταση παραπάνω από 1.000 τοπικά κατασκευασμένων διακοσμητικών εκθεμάτων. Περαιτέρω, το λανσάρισμα του ορόφου Ingredients Floor, επέτρεψε στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά την διαδικασία παραγωγής που ακολουθεί η Guinness, ενώ στο Gravity Bar πραγματοποιήθηκαν 12 προτάσεις γάμου και προσήλθε ο γηραιότερος επισκέπτης ηλικίας 98 ετών. Τέλος, μέσω της καμπάνιας «Alive in 25’» η εταιρεία υπόσχεται ότι μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων και κοινωνικών πρωτοβουλιών θα «ζωντανέψει» την πλούσια ιστορία του μνημέιου.

Πληροφορίες από Drinks Business

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Τις τάσεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ανέδειξε το διεθνές συνέδριο στη «Βεργίνα»

Η τεχνολογία και οι εξελίξεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ήταν τα ζητήματα που εξέτασε το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2025, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή μεταξύ 21 και 23 Νοεμβρίου.

Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης στις εγκαταστάσεις της «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ζυθοποίησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2025 στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).

Προτεινόμενα

Η Carlsberg παρασκεύασε τη μικρότερη μπύρα στον κόσμο

Η Carlsberg σε συνεργασία με το ερευνητικό ινστιτούτο RISE, την εταιρεία Glaskomponent και μια καλλιτέχνη μινιατουρών παρουσίασε την μικρότερη μπύρα στον κόσμο. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι μέσω του μικρού μεγέθους της μπύρας και του μη αλκοολούχου περιεχομένου της να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να πίνουν με έναν πιο υπεύθυνο τρόπο. 

Μπύρα με μπισκότα η πρόταση της Guinness για τα Χριστούγεννα

Μπύρα με μπισκότα η πρόταση της Guinness για τα Χριστούγεννα

Σε συνεργασία με τον φούρνο Last Crumb, η κορυφαία επωνυμία μπύρας της Diageo, Guinness, προχώρησε στο λανσάρισμα μιας περιορισμένης έκδοσης σειράς μπισκότων που αναδεικνύουν τη γεύση της Imperial Stout ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Ιρλανδική ζυθοποιία επιχειρεί να αναβιώσει ιστορική μπύρα 150 ετών

Η Ιρλανδική ζυθοποιία Innis & Gunn ετοιμάζεται να ανοίξει μια από τις σπανιότερες φιάλες ale στον κόσμο προκειμένου να επιχειρήσει να αναβιώσει την ιστορική μπύρα που είχε δημιουργηθεί για ένα ερευνητικό ταξίδι στην Αρκτική.