Ξανθιά μπύρα από περισσευούμενο ψωμί παρασκευάζει φούρναρης από την Καταλονία

Κοινοποίηση:

Μια ιδιαίτερη μπύρα παρασκευάζει ο φούρναρης David Garcia που δραστηριοποιείται επί οκτώ χρόνια στην περιοχή της Καταλονίας, αφού το βασικό συστατικό της είναι το ψωμί που περισσεύει από το κατάστημα του..

Με έδρα την Tona, στην περιφέρεια της Osona στην κεντρική Καταλονία ο Garcia ανέκαθεν είχε πάθος για την craft σκηνή, και αντιλήφθηκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το ψωμί που περισσεύει από τον φούρνο του για την παραγωγή μιας ξανθιάς μπύρας. Επί χρόνια ο Καταλανός έδινε το ψωμί που του περίσσευε σε αγρότες της περιοχής προκειμένου να μην σπαταλάει άδικα φαγητό, όμως αντιλήφθηκε ότι παράλληλα με την παροχή φαγητού στους συμπολίτες του θα μπορούσε να εξασκήσει και το πάθος του.

Όπως ο ίδιος δηλώνει στην πλατφόρμα του Catalan News, το εγχείρημα του το ξεκίνησε ήδη από το 2021 παράγοντας την δική του ξανθιά μπύρα που δεν είναι πικρή, και διακρίνεται από γεύση κρούστας ψωμιού και αρώματα ροδάκινου και ώριμων φρούτων. Συγκεκριμένα, η «La Panarra», όπως την ονομάζει ο Garcia αποτελείται από 36% ξηρό ψωμί και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ της τάξεως του 5,4%.

Η έμπνευση του Garcia δεν είναι, φυσικά, πρωτόγνωρη, αφού στο παρελθόν στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλοι παραγωγοί είχαν ασχοληθεί με την δημιουργία παρόμοιων προϊόντων. Ο Καταλανός τονίζει χαρακτηριστικά, ότι η ιδέα του ήρθε όταν αναρωτήθηκε γιατί να μην μπορεί να δημιουργήσει μπύρα από ψωμί, αφού είναι φτιαγμένο από σιτάρι. Φέτος έπειτα από χρόνια πειραματισμών κατόρθωσε να δημιουργήσει δύο παρτίδες της «La Panarra», με την πρώτη να αποτελείται από 300 και την δεύτερη από 400 μπουκάλια.

Παρά τις καλές κριτικές από όσους έχουν δοκιμάσει την ετικέτα του, πάντως, ο Garcia είναι ανένδοτος ότι δεν θα πρόκειται να αυξήσει την παραγωγή ψωμιού του, απλά και μόνο για να μπορέσει να παράξει περισσότερη μπύρα. 

Πληροφορίες από Catalan News

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Οι Γερμανοί ζυθοποιοί στρέφονται σε άνευ και παραδοσιακές ετικέτες

Σε μεταβατική φάση βρίσκεται η βιομηχανία ζύθου της Γερμανίας, με τις μη αλκοολούχες μπύρες και ετικέτες με ιστορία και παράδοση, όπως αφιλτράριστες Zwickel ή θολές Kellerbier να είναι αυτές που κερδίζουν το ενδιαφέρον των εγχώριων καταναλωτών. Κυριότερος λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι ότι η εγχώρια κατανάλωση πέφτει, με τους Γερμανούς ζυθοποιούς να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις νέες παγκόσμιες τάσεις.

Σε νέα τοποθεσία μεταφέρεται η σερραϊκή μικροζυθοποιία Siris Craft Brewery για ενίσχυση τοπικής ταυτότητας

Η Siris Craft Brewery, η craft ζυθοποιία από τις Σέρρες που υπογράφει την Voreia, προχωρά σε ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο: Η παραγωγή μεταφέρεται σε νέα τοποθεσία – ακόμη πιο κοντά στον αστικό ιστό της πόλης, και συγκεκριμένα στο 6ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, 62100, Σέρρες.

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run που διεξήχθη το Σάββατο 28 Ιουνίου, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα οφέλη της καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Προτεινόμενα

Tο Οktoberfest έρχεται ξανά στο Χαλάνδρι στην αυλή της ζυθοποιίας Αναστασίου

Η μικρή ζυθοποιία των βορείων προαστίων έχει ζυθοποιήσει γερμανικού τύπου συνταγές αποκλειστικά για την εκδήλωση, καθώς θα παρουσιάσει και την νέα της συνεργατική συνταγή. Από την εκδήλωση δεν θα λείπει και ένα απολαυστικό μενού με γερμανικές λιχουδιές.

Επιστρέφει στον «θρόνο» της η Corona Extra

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, η Corona Extra απέκτησε ξανά τον τίτλο του πολυτιμότερου brand στον χώρο της μπύρας, που της είχε «κλέψει» η Heineken για το 2023, σημειώνοντας μια εντυπωσιακή άνοδο της εμπορικής της αξίας κατά 40% και 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια,γεγονός που την καθιστά την πιο γρήγορα ανερχόμενη εταιρεία μπύρας παγκοσμίως, όπως υποστηρίζει η ερευνητική εταιρεία Brand Finance.