Κεντρίζει το ενδιαφέρον των ζυθοποιών παγκοσμίως ο ιδιαίτερος αμερικανικός λυκίσκος Strata

Κοινοποίηση:

Ο αμερικανικός λυκίσκος Strata, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2018 από την Indie Hops σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των παραγωγών μπύρας λόγω των ασυνήθιστων αρωμάτων και γεύσεων του, και ειδικά των απαλών αρωμάτων εσπεριδοειδών από τη ζώνη του Ειρηνικού. Από την Παρασκευή 23 Μαΐου και για δύο εβδομάδες έχει την τιμητική του μέσω μιας συνεργασίας παραγωγών στο Oregon, υπό το όνομα Oregon Homegrown.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερες από 20 ζυθοποιίες θα συνεργαστούν για να παράξουν μπύρες χρησιμοποιώντας λυκίσκους Strata, σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Celebrate Oregon Beer, ο οποίος δημιουργήθηκε από τον αρθρογράφο σε θέματα μπύρας, Jeff Alworth.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα drinks business ο Alworth επισήμανε ότι «Σκοπός του project είναι να αναδείξει τις δυνατότητες καλλιέργειας λυκίσκων του Oregon, και να το ξεχωρίσει από άλλες περιοχές όπως το Idaho και η Washington. Το κλίμα στην Willamette Valley του Oregon είναι πιο δροσερό και υδαρές, οπότε μερικές ποικιλίες λυκίσκων αναπτύσσονται καλύτερα εκεί. Η εν λόγω πολιτεία έχει μια μακρά ιστορία δημιουργίας λυκίσκων, όμως η σημασία της στον χώρο επισκιάζεται από τη Yakima. Ο Strata είναι ένας από αυτούς».

Οι λυκίσκοι Stata διακρίνονται από νότες φρούτων του πάθους, πεπονιών, φραουλών και grapefruit, και είναι εξαιρετικά ευέλικτοι, ενώ εμπεριέχουν και ίχνη από κάνναβη. Για το λόγο αυτό δίνουν μια ιδιαίτερη τροπή σε παραδοσιακές ευρωπαϊκές μπύρες κατά τον Alworth. Παράλληλα, τα ξεχωριστά αρώματα από φράουλα ταιριάζουν απόλυτα με IPA μπύρες.

Το Oregon μαζί με την Washington και το Idaho είναι οι μόνες πολιτείες που αναπτύσσουν εμπορικά λυκίσκους, ενώ οι πρώτες δύο είναι οι μόνες που έχουν τα δικά τους προγράμματα ανάπτυξης λυκίσκων που υποστηρίζονται από το USDA. Ωστόσο, ο λυκίσκος Strata καλλιεργείται αποκλειστικά στο Oregon και μόνο από εννιά οικογένειες στην Willamette Valley.

Για να στρέψει το ενδιαφέρον στους ντόπιους παραγωγούς το πρόγραμμα Oregon Homegrown θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και θα δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να αναδείξουν την ευελιξία του.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Αύξηση πωλήσεων για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης το 2024

Θετικό ήταν το πρόσημο στο 2024 για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η ελληνική ζυθοποιία πέτυχε μικρή αύξηση ύψους 2,1% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της, τα οποία ανήλθαν σε 31.249.376,57 ευρώ, έναντι 30.609.506,27 ευρώ το 2023.

Επέστρεψε με νέα εμφάνιση η συνεργατική NEIPA «Ωκυρρόη»

Σε νέα συσκευασία επέστρεψε η συνεργατική New England IPA (NEIPA) «Ωκυρρόη» από τις Ζυθοποιιές Αναστασίου και Πηνειού. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα NEIPA που διακρίνεται από λυκίσκους Motueka, Galaxy και Citra και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% ABV. Στη γεύση της διακρίνονται αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων ενώ το χρώμα της είναι θολό κίτρινο.

Η Diageo υπερδιπλασιάζει την παραγωγή Guinness για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση

Η Diageo σχεδιάζει μια σημαντική επέκταση του νέου ζυθοποιείου της αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ στο Littleconnell, Co Kildare, ως απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τις μπύρες Guinness και Guinness 0.0.

Προτεινόμενα

Η Diageo υπερδιπλασιάζει την παραγωγή Guinness για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση

Η Diageo σχεδιάζει μια σημαντική επέκταση του νέου ζυθοποιείου της αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ στο Littleconnell, Co Kildare, ως απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τις μπύρες Guinness και Guinness 0.0.

Σημείο συνάντησης για την ευρωπαϊκή craft οι εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης

Αντιπροσώπους από 30 εγχώριες και διεθνείς ζυθοποιίες, και παραπάνω από 100 συνολικά παρευρισκόμενους φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στα πλαίσια του πέμπτου