Μπύρα με αέρα Oktoberfest από την μικροζυθοποιία της Ηλιούπολης Paragon Brewery

Κοινοποίηση:

Την νέα της Festbier με περιεκτικότητα 6,2% ABV ανακοίνωσε η μικροζυθοποιία Paragon Brewery, με το λανσάρισμα της νέας ετικέτας να αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Oktoberfest party που θα διοργανώσει στο Taproom της, στις 21-22 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με την Tarantino Burger Athens, η οποία θα επιμεληθεί το ειδικά διαμορφωμένο Βαυαρικό μενού της εκδήλωσης.

H μικροζυθοποιία με έδρα την Ηλιούπολη δεν επαναπαύεται μετά από ένα δυναμικό καλοκαίρι που την είδε να συμμετέχει σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μπύρας της χώρας με αποκορύφωμα την παρουσία της στο 4ο Peloponnese Beer Festival και στο 7ο Thessaloniki Beer Festival.

Τον Ιούλιο η Paragon είχε δοκιμάσει και το πειραματικό εκχύλισμα λυκίσκου YCH 702 Citra για την δημιουργία της μπύρας Citra Dynaboost Kveik New England IPA με περιεκτικότητα 7,5%, μιας μπύρας με αρώματα τροπικών φρούτων, ανανά και κίτρου, γεμάτο σώμα και ελαφρά πικράδα.

Η Paragon είναι το δημιούργημα του Γιάννη Ψιμούλη, του Αναστάσιου Παπαδάκη και της Ελευθερίας Παπαδάκη, οι οποίο μετέτρεψαν ένα πρώην σιδεράδικο, σε μια ενδιαφέρουσα μικροζυθοποιία και tap room, όπου ρέει άφθονη η craft μπύρα.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Βεργίνα συγκέντρωσε τα βλέμματα στο World of Beer Festival

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης με πρωταγωνιστή τη Βεργίνα ήταν μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στο World of Beer Festival που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη το τριήμερο 9-11 Μαΐου. Το περίπτερο της εταιρείας μαγνήτισε τα βλέμματα και απέδειξε πως αποτελεί μια από τις πρωτοπόρους δυνάμεις της εγχώριας βιομηχανίας ζύθου.

Διατηρεί τα σκήπτρα της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Corona

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Corona αναδεικνύεται η πιο πολύτιμη επωνυμία μπύρας παγκοσμίως σύμφωνα με την έκθεση BrandZ Global 2025 της ερευνητικής εταιρείας Kantar. Για το επίτευγμα αυτό σημαντική είναι η συμβολή της μη αλκοολούχας Corona Cero.

Προτεινόμενα

Παράγεις βύνη όταν όλοι θέλουν µπύρα, στροφή σε συνεργασίες µε µικρές ζυθοποιίες

Όταν οι αδερφοί Matt και Joe Hamill δημιούργησαν τη βυνοποιία Red Shed Malting στην Αλμπέρτα του Δυτικού Καναδά πριν από οκτώ χρόνια έδωσαν λύση στο θέμα της διαδοχής της εκμετάλλευσης που διατηρεί ο πατέρας τους John Hamill, ο οποίος καλλιεργεί κυρίως δημητριακά, ενώ επέκτειναν και την οικονομική δραστηριότητά τους ως αντίβαρο στην ακριβή αγροτική γη.

«Γονατίζουν» την ευρωπαϊκή βιομηχανία μπύρας οι δασμοί Τραμπ αναφέρει η Ένωση Ευρωπαίων Ζυθοποιών

«Συναγερμό» σήμαναν για την ευρωπαϊκή βιομηχανία ζύθου οι δασμοί ύψους 25% στις εισαγωγές μπυρών στις ΗΠΑ, με πολλούς ζυθοποιούς να αναφέρουν ότι ενδέχεται να επιφέρουν

Τέλος η ζυθοποιία της Heineken στο Βιετνάμ λόγω μείωσης της ζήτησης

Η Heineken, η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, πρόκειται να κλείσει ένα από τα ζυθοποιεία της στο Βιετνάμ λόγω της μειωμένης ζήτησης και των αλλαγών στα καταναλωτικά πρότυπα στη χώρα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εγκατάσταση στην κεντρική επαρχία Κουάνγκ Ναμ θα αναστείλει τη λειτουργία της από αυτόν τον μήνα.