Την εξοικείωση με τον ελληνικό ζύθο προσφέρουν για πέμπτη χρονιά τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία

Κοινοποίηση:

Την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του ελληνικού ζύθου θα έχουν για ακόμα μια χρονιά οι Έλληνες καταναλωτές, αφού η Ένωση Ελλήνων Ζυθοποιών ανακοίνωσε την επιστροφή της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» για 5η χρονιά, στις 28-29 Σεπτεμβρίου.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2018 και έκτοτε, με μοναδική εξαίρεση την διετία της πανδημίας 2020-21, επιτρέπουν στο κοινό να επισκεφθεί μερικές από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες, να πληροφορηθεί για τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, να έρθει σε επαφή με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής μπύρας και να διευρύνει τους ορίζοντες του δοκιμάζοντας διαφορετικά είδη μπύρας.

Οι εκδηλώσεις που προσφέρουν τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία»

Στα πλαίσια των «Ανοιχτών Ζυθοποιείων» οι επισκέπτες θα έχουν τις εξής δυνατότητες:

– Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής των ζυθοποιείων.

– Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, ώστε να εξοικειωθούν οι επισκέπτες με τον σωστό τρόπο δοκιμής κάθε μπύρας και τα χαρακτηριστικά της.

– Γνωριμία με τους ζυθοποιούς και άμεση επικοινωνία μαζί τους.

– Γευστική δοκιμή νέων αλλά και ήδη γνωστών ετικετών, καθώς και φρέσκιας μπύρας απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού.

Σημειώνεται ότι για την συμμετοχή στις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες, απαιτείται προεγγραφή και τηρείται σειρά προτεραιότητας, ελέω των περιορισμένων θέσεων. Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών συστήνει την άμεση επικοινωνία των καταναλωτών με το ζυθοποιείο που επιθυμούν να επισκεφτούν, ώστε να πληροφορηθούν για το πλήρες πρόγραμμα, την διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίες.

Η είσοδος στα ζυθοποιεία και οι συμμετοχή στις προσφερόμενες δράσεις είναι δωρεάν, και η κατανάλωσα αφορά μόνον άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Στην πρωτοβουλία θα συμμετέχουν φέτος τα εξής ζυθοποιεία από όλη την Ελλάδα:

– Αθηναϊκή Ζυθοποιία

– Ολυμπιακή Ζυθοποιία

– Ζυθοποιία Πηνειού

– Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης

– Έλιξη Μικροζυθοποιία

– Μικροζυθοποιία Septem

– Μικροζυθοποιία Local Streets Beer

– Ικαριακή Ζυθοποιία

– Κρητική Ζυθοποιία

– Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο

– Κρητικές Ζυθοποιίες-Ζηδιανάκης

– Siris Craft Brewery

Το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε ζυθοποιείου μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Heineken άνοιξε νέο ζυθοποιείο αξίας πάνω από 400 εκατ. ευρώ στη Βραζιλία

Η Heineken άνοιξε ένα νέο ζυθοποιείο αξίας πάνω από 400 εκατ. ευρώ στην περιοχή Minas Gerais στη Βραζιλία. Το ζυθοποιείο του Ολλανδικού κολοσσού αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις του στην περιοχή, καθώς η εταιρεία στοχεύει στο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το παγκόσμιο αντίκτυπο της.

Άρχισε η νέα εσοδεία βυνοποιήσιμου κριθαριού από τη «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε την έναρξη της νέας εσοδείας βυνοποιήσιμου κριθαριού της για την περίοδο 2025-26 στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας που εφαρμόζει σε συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς από τον Έβρο μέχρι την Χαλκιδική και τη Λήμνο.

Heineken και Formula 1 επεκτείνουν την πολυετή συνεργασία τους

Formula 1 και Heineken δώσανε τα χέρια για επέκταση της σχεδόν δεκαετούς συνεργασίας τους με μια νέα πολυετή συμφωνία, η οποία θα δει τις ετικέτες του ολλανδικού κολοσσού να συντροφεύουν τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα

Η Sigri Brewery ανεβαίνει πίστα με το δικό της ζυθοποιείο, στόχος ο διπλασιασμός της παραγωγής

Έτοιµη να «ανοίξει τα φτερά» της και να αυξήσει το αποτύπωµα της στην εγχώρια σκηνή της µπύρας είναι η µικροζυθοποιία Sigri, µε τα καζάνια να έχουν πάρει «φωτιά» στο σύγχρονο ζυθοποιείο της στη Λέσβου.

Η Carlsberg παρασκεύασε τη μικρότερη μπύρα στον κόσμο

Η Carlsberg σε συνεργασία με το ερευνητικό ινστιτούτο RISE, την εταιρεία Glaskomponent και μια καλλιτέχνη μινιατουρών παρουσίασε την μικρότερη μπύρα στον κόσμο. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι μέσω του μικρού μεγέθους της μπύρας και του μη αλκοολούχου περιεχομένου της να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να πίνουν με έναν πιο υπεύθυνο τρόπο. 

Εκτινάσσεται στα 1,13 τρις ευρώ η αξία της παγκόσμιας αγοράς επεξεργασίας μπύρας έως το 2034

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ερευνητικής εταιρείας InsightAce Analytic, η παγκόσμια αγορά επεξεργασίας μπύρας αναμένεται να σημειώσει σημαντική ανάπτυξη κατά την επόμενη δεκαετία. H αξία της που υπολογίζεται περί σε 655 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023, αναμένεται να φθάσει τα 1,13 τρις ευρώ έως το 2034, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5,4% από το 2025 έως το 2034.

Εγκρίθηκε η ανάπλαση των ιστορικών εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στην Θεσσαλονίκη

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση της ανάπλασης των εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στη Θεσσαλονίκη, αφού μέσω της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ Δ’ 805/2024)