O ζύθος συναντά την ιστορία στην συνεργατική ετικέτα Αναστασίου-Samos Beer

Κοινοποίηση:

Με ιστορικό αέρα συστήνεται η νέα συνεργατική ετικέτα της μικροζυθοποιίας Αναστασίου με την Samos Beer, Όρυγμα.

Το πρόσφατο ταξίδι της μικροζυθοποιίας από το Χαλάνδρι στην όμορφη Σάμο γέννησε την συνεργασία της με τη μοναδική ζυθοποιία του νησιού και θα φέρει στα ποτήρια μας μια μπύρα του βαυαρέζικου στυλ Weizenbock, συνδυάζοντας, δηλαδή, Weiss και Bock, και με περιεκτικότητα 6,5% ABV.

Το όνομα και και η ετικέτα της Όρυγμα αποτελούν, φυσικά, ωδή στο Ευπαλίνειο Όρυγμα, ενός εκ των σημαντικότερων έργων στην ιστορία της μηχανικής κατά τον Ηρόδοτο, που από το 1992 ανήκει στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Το σπουδαίο έργο είναι μια σήραγγα μήκους άνω τον 1.100 μέτρων που διανοίχτηκε περίπου 2.500 χρόνια πριν στο Πυθαγόρειο της Σάμου και επί αιώνες λειτουργούσε ως υδραγωγείο.

Η Samos Beer, η ζυθοποιία όπου με μεράκι και πάθος παρασκευάζουν τις ετικέτες τους ο Δημήτρης Βαμβακάς, η Ειρήνη Βελακούλη και ο Σταμάτης Βελακούλης, έχει και στο παρελθόν αποδείξει την αγάπη και το ενδιαφέρον της για την ιστορία. Μόλις το φετινό καλοκαίρι είχε κυκλοφορήσει και την συλλεκτική Imperial Stout, Στενό Μυκάλης, αφιερωμένη, φυσικά, στην ναυμαχία του στενού της Μυκάλης, ενός εκ των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων στο νησί της Σάμου, όπου ο ελληνικός στόλος συνέτριψε πριν από 200 χρόνια τα τουρκικά πλοία και απέτρεψε μια σφαγή αντίστοιχη με αυτή των Ψαρών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Εκτινάχθηκαν κατά 57% τα EBITDA της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης για το έτος 2024

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν σε γενικές γραμμές τα οικονομικά αποτελέσματα της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ) το 2024, με τα EBITDΑ της να σημειώνουν εκκωφαντική αύξηση της τάξεως του 57% σε 2,8 εκατ. ευρώ.

Η ΕΖΑ ποντάρει στην αύξηση τιμών για να επιστρέψει στην κερδοφορία εντός του 2026

Στα 28,669 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης το 2024, έναντι 31,545 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, με την ΕΖΑ να ποντάρει στην επιστροφή στην κερδοφορία από το 2026 μέσω αύξησης της τιμής των προϊόντων της.

Βραβείο περιβαλλοντικής αριστείας απέσπασε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στo Ζάππειο Μέγαρο, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. τιμήθηκε με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλίματος, στο Circular Gaia Symposium, για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στον τομέα της βιωσιμότητας και της κυκλικής παραγωγής.

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας κυκλοφορεί η «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας συστήνεται η νέα ετικέτα «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου. Πρόκειται για μια βρετανικού τύπου pale ale με έντονη πικράδα και περιεκτικότητα αλκοόλ 5,2%. Παράγεται με τη σύγχρονη ποικιλία λυκίσκου Olicana που αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα ανάπτυξης λυκίσκου της Charles Faram και κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 2014. Όπως αναφέρει η Ζυθοποιία Αναστασίου η εν λόγω ποικιλία λυκίσκου είναι γνωστή για τις έντονες γεύσεις τροπικών φρούτων όπως μάνγκο, γκρέιπφρουτ και φρούτο του πάθους, καθώς και για νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων.