O ζύθος συναντά την ιστορία στην συνεργατική ετικέτα Αναστασίου-Samos Beer

Κοινοποίηση:

Με ιστορικό αέρα συστήνεται η νέα συνεργατική ετικέτα της μικροζυθοποιίας Αναστασίου με την Samos Beer, Όρυγμα.

Το πρόσφατο ταξίδι της μικροζυθοποιίας από το Χαλάνδρι στην όμορφη Σάμο γέννησε την συνεργασία της με τη μοναδική ζυθοποιία του νησιού και θα φέρει στα ποτήρια μας μια μπύρα του βαυαρέζικου στυλ Weizenbock, συνδυάζοντας, δηλαδή, Weiss και Bock, και με περιεκτικότητα 6,5% ABV.

Το όνομα και και η ετικέτα της Όρυγμα αποτελούν, φυσικά, ωδή στο Ευπαλίνειο Όρυγμα, ενός εκ των σημαντικότερων έργων στην ιστορία της μηχανικής κατά τον Ηρόδοτο, που από το 1992 ανήκει στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Το σπουδαίο έργο είναι μια σήραγγα μήκους άνω τον 1.100 μέτρων που διανοίχτηκε περίπου 2.500 χρόνια πριν στο Πυθαγόρειο της Σάμου και επί αιώνες λειτουργούσε ως υδραγωγείο.

Η Samos Beer, η ζυθοποιία όπου με μεράκι και πάθος παρασκευάζουν τις ετικέτες τους ο Δημήτρης Βαμβακάς, η Ειρήνη Βελακούλη και ο Σταμάτης Βελακούλης, έχει και στο παρελθόν αποδείξει την αγάπη και το ενδιαφέρον της για την ιστορία. Μόλις το φετινό καλοκαίρι είχε κυκλοφορήσει και την συλλεκτική Imperial Stout, Στενό Μυκάλης, αφιερωμένη, φυσικά, στην ναυμαχία του στενού της Μυκάλης, ενός εκ των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων στο νησί της Σάμου, όπου ο ελληνικός στόλος συνέτριψε πριν από 200 χρόνια τα τουρκικά πλοία και απέτρεψε μια σφαγή αντίστοιχη με αυτή των Ψαρών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Σε κουτάκι θέλει την craft η διεθνής τάση

Την ξανθιά «IPA Chios Beer» επέλεξε να λανσάρει στην ελληνική αγορά και σε µεταλλικό κουτάκι η Μικροζυθοποιία Χίου, αφού πρώτα στα τέλη του 2020 απέκτησε τον σχετικό µηχανολογικό εξοπλισµό. «Το πλάνο µας είναι σταδιακά να κυκλοφορήσουν σε κουτάκι και οι υπόλοιπες ετικέτες µας.

Το Athens Beer Weekend απογειώνει την ελληνική μικροζυθοποιεία στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Παρουσία κορυφαίων ονομάτων της ελληνικής μικροζυθοποιείας θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης το φετινό Athens Beer Weekend στις 14-15 Σεπτεμβρίου. Ενδεικτικά στον χώρο θα βρίσκονται

Γερμανική startup εκμεταλλεύεται τα κατάλοιπα της παραγωγής μπύρας για μείωση περιβαλλοντικών ρύπων

Η γερμανική startup HopfON, ακολουθώντας το παράδειγμα του οργανισμού Society of Hop Research στην Βαυαρία, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα κατάλοιπα της διαδικασίας παραγωγής μπύρας μέσω