Η Diageo διπλασιάζει την παραγωγή της μη αλκοολούχας Guinness 0.0, ελέω αυξημένης ζήτησης

Κοινοποίηση:

Η αυξημένη ζήτηση για την μη αλκοολούχα Guinness 0.0 ώθησε την Diageo στην απόφαση να διπλασιάσει την παραγωγή της εν λόγω ετικέτας, επενδύοντας επιπλέον 30 εκατομμύρια στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο St Jame’s Gate στην Ιρλανδία.

Οι συνολικές επενδύσεις της Diageo στην μη αλκοολούχα Guinness, πλέον, αγγίζουν τα 60 εκατ. ευρώ, δείχνοντας ότι ο βρετανικός κολοσσός αντιλλαμβάνεται την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου και την ανάγκη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών της που προτιμούν την μετριοπαθή κατανάλωση.

Ο διευθύντής του τμήματος μπυρών της Diageo, Aidan Crowe δήλωσε σχετικά ότι η Guinness έχει μια μακρά ιστορία καινοτομίας και παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας, και τόνισε ότι η μη αλκοολούχα εκδοχή της δημοφιλούς μπύρας διαθέτει όλα τα στοιχεία που την έχουν κάνει να ξεχωρίζει απλά χωρίς το αλκοόλ.

Η επιτυχία της Guinness 0.0, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιρλανδία και είδε τις πωλήσεις της βαρελίσιας εκδοχής της να αυξάνονται κατά 50% για την περίοδο αναφοράς Φεβρουαρίου 2023-24 σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen είναι εξέχουσας σημασίας για την Diageo που τον Ιούλιο είχε αναφέρει ότι αναμένει μια απαιτητική χρονιά με τις πωλήσεις της να κυμμαίνονται σε νούμερα χαμηλότερα των προβλέψεων της, και που προσπαθεί να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των επενδυτών που είχε κλονιστεί μεταξύ άλλων και από την ισχνή παρουσία της στην Βραζιλία και το Μεξικό.

Πληροφορίες από European Super Market Magazine

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Στην πρώτη 3άδα των βραβείων καινοτομίας EWWR η Golden Ale της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Στην πρώτη τριάδα των ευρωπαϊκών βραβείων για καινοτόμες προσπάθειες μείωσης απορριμμάτων EWWR βρίσκεται η μπύρα «Golden Ale» της Ζυθοποιίας Αναστασίου, η οποία ζυθοποιήθηκε με υπολείμματα ψωμιού της έτερης εταιρείας του Χαλανδρίου Bread BC. Η τελική επιλογή των νικητών θα γίνει στο Leeuwarden  της Ολλανδίας στις 12 Ιουνίου.

Προτεινόμενα

Μανιφέστο 7 σημείων για στρατηγική θέση της μπύρας στα προϊόντα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Στα στρατηγικά προϊόντα της Ε.Ε για μια βιώσιμη αγροτική πολιτική ζητούν να συμπεριληφθεί η μπύρα οι Ευρωπαίοι ζυθοποιοί με μανιφέστο 7 σημείων. Προκρίνουν μια σειρά από κίνητρα και επενδύσεις ώστε η Ευρώπη να παραμείνει κορυφαία παραγωγός μπύρας.

Γκρεμίζονται οι γερμανικές εξαγωγές μπύρας, άνοδος για άνευ ετικέτες στην εγχώρια αγορά

Μειωμένες κατά 6% σε σχέση με τα προ δεκαετίας επίπεδα ήταν οι εξαγωγές μπύρας της Γερμανίας το 2024, οι οποίες ανήλθαν στα 1,45 δισ. λίτρα έναντι 1,54 δισ. λίτρων το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) την Τρίτη 22 Απριλίου. Παρότι οι παραδοσιακές μπύρες κινούνται καθοδικά, εντός των γερμανικών συνόρων παρατηρείται σημαντική αύξηση πωλήσεων για τις μη αλκοολούχες ετικέτες.