«Στράβωσε» η πρεμιέρα του 7ου Thessaloniki Beer Festival

Κοινοποίηση:

Η πολυαναμενόμενη αυλαία του 7ου Thessaloniki Beer Festival την Πέμπτη 29 Αυγούστου έφτασε, όμως ο καιρός είχε άλλα σχέδια και έτσι οι λάτρεις της μπύρας θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμα για να μπορέσουν να γιορτάσουν παρέα με το αγαπημένο τους ποτό.

Παρόλα αυτά η μικρή αναβολή δεν πτοεί το ηθικό των ζυθοποιών και των διοργανωτών, αφού το μεγάλο φεστιβάλ του ζύθου που διοργανώνεται από την SoulFood Thessaloniki έχει να προσφέρει ακόμα 3 μέρες απόλαυσης, γεμάτες μουσική και πλούσια μπύρα.

Όσοι είχαν παρευρεθεί στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ για την πρεμιέρα του φεστιβάλ, θα μπορούν να προσέλθουν δωρεάν σε οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες μέρες του Beer Festival, ενώ οι φαν των Nightstalker και των Naxatras δεν θα πρέπει να απογοητεύονται, αφού η ανακοίνωση της SoulFood επιβεβαιώνει πως η εμφάνιση τους θα διεξαχθεί κανονικά στις επόμενες μέρες.

Τι αναμένουμε στην συνέχεια

Μπορεί η αρχή να μην ήταν ιδανική, αλλά η συνέχεια του φεστιβάλ παραμένει εξίσου ενδιαφέρουσα και έχει πολλά να προσφέρει στους λάτρεις της μπύρας που θα παρευρεθούν στον χώρο του φεστιβάλ.

Ειδικά για το φεστιβάλ η ζυθοποιία ΝΥΜΦΗ θα παρουσιάσει σε περιορισμένο αριθμό τα βαρέλια της νέας της ετικέτας ΝΥΜΦΗ DARK, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά ότι τιμά δεόντως και βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εκδηλώσεων που διοργανώνονται στην πόλη της, και ιδιαίτερα του Thessaloniki Beer Festival.

H Πατρινή ΜΑΜΟΣ επίσης επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους λάτρεις της, δίνοντας τους την ευκαιρία πέρα από την αγαπημένη τους μπύρα, να δοκιμάσουν και μια αφιλτράριστη εκδοχή της, την οποία, φυσικά, μπορούν να συνδυάσουν με τα φαγητά που θα βρίσκονται στον χώρο του φεστιβάλ.

Για όσους θέλουν να την γνωρίσουν, για πρώτη φορά θα συμμετέχει στο Thessaloniki Beer Festival, και η μικροζυθοποιία, Alu Beer με τις τέσσερις ετικέτες της:

-ALU X Tapfield «Down Under» DDH ΝΕΙΡΑ με λυκίσκους από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και μαγιά Verdant, φρέσκια ειδικά για το φεστιβάλ.

-ALU X Tapfield «Back in Time», μια ιδιαίτερη και αρωματική σταρένια White IPA με λυκίσκους από Νέα Ζηλανδία.

-ALU West Coast IPA, μια κλασσική west coast με νότες τροπικών φρούτων και εσπεριδοειδών

-ALU Blonde, μια Blonde Ale με επίγευση lime.

Με 30 Beer kiosks και τουλάχιστον 150 διαφορετικές ετικέτες το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος επιλέξει να παρευρεθεί στο φεστιβάλ θα μπορέσει να καλύψει τις απαιτήσεις του.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Βεργίνα συγκέντρωσε τα βλέμματα στο World of Beer Festival

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης με πρωταγωνιστή τη Βεργίνα ήταν μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στο World of Beer Festival που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη το τριήμερο 9-11 Μαΐου. Το περίπτερο της εταιρείας μαγνήτισε τα βλέμματα και απέδειξε πως αποτελεί μια από τις πρωτοπόρους δυνάμεις της εγχώριας βιομηχανίας ζύθου.

Διατηρεί τα σκήπτρα της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Corona

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Corona αναδεικνύεται η πιο πολύτιμη επωνυμία μπύρας παγκοσμίως σύμφωνα με την έκθεση BrandZ Global 2025 της ερευνητικής εταιρείας Kantar. Για το επίτευγμα αυτό σημαντική είναι η συμβολή της μη αλκοολούχας Corona Cero.

Προτεινόμενα

Νηφάλιοι γίναµε… Sknipa

«Η µικροζυθοποίηση είναι ένα µαγείρεµα, που αποτυπώνει το µεράκι και τη δουλειά του µικροζυθοποιού. Είναι η συνταγή. Τα υλικά που θα χρησιµοποιήσεις, ο τρόπος που θα τα µαγειρέψεις και πώς θα αφήσεις τη µπύρα να ωριµάσει µέχρι να φτάσει στο µπουκάλι ή στο βαρελάκι».

Kalamata Lager, μία μπύρα με όνομα-φόρο τιμής στον τόπο παραγωγής και προέλευσής της

Μία χειροποίητη, αφιλτράριστη και µη παστεριωµένη Lager χρυσαφένιου χρώµατος όπου ο βυνώδης χαρακτήρας και τα αρώµατα ψωµιού συνυπάρχουν αρµονικά µε την ήπια πικράδα και τα διακριτικά γήινα αρώµατα λουλουδιών και βοτάνων είναι η Kalamata Lager της Kalamata’s Beer Company.

Γερμανική startup εκμεταλλεύεται τα κατάλοιπα της παραγωγής μπύρας για μείωση περιβαλλοντικών ρύπων

Η γερμανική startup HopfON, ακολουθώντας το παράδειγμα του οργανισμού Society of Hop Research στην Βαυαρία, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα κατάλοιπα της διαδικασίας παραγωγής μπύρας μέσω