Σε αναμμένα κάρβουνα οι γαλλικές ζυθοποιίες για αναμενόμενη αύξηση φόρων

Κοινοποίηση:

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι ζυθοποιίες της Γαλλίας, έπειτα από συζητήσεις στο κοινοβούλιο της χώρας, όπου προτείνονται μέτρα για την οικονομική ενίσχυση του συστήματος υγείας της, τα οποία όμως πιθανότατα θα πλήξουν σοβαρά την βιομηχανία μπύρας της με αυξημένη φορολογία για πολλές κατηγορίες.

Τα μέτρα που σκέφτεται η γαλλική κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει το σοβαρό οικονομικό έλλειμα της χώρας και μέσω των φόρων να σώσει δισεκατομμύρια ευρώ στην δημόσια ασφάλιση περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, προτάσεις για αύξηση των φόρων σε τροφές και ποτά που θεωρούνται ανθυγιεινά, ανάμεσα στα οποία και τα αλκοολούχα ποτά που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων της γαλλικής βουλής.

Επί του παρόντος, τα μέτρα αυτά συναντώνται μόνο σε ποτά με ποσότητες αλκοόλ άνω του 18%,  όμως, σύντομα αναμένεται αυτά να επιβληθούν σε όλα τα ποτά ανεξαρτήτως της περιεκτικότητας τους. Παράλληλα, στα μέτρα που έχουν προταθεί είναι και η επιβολή νέων φόρων στις μπύρες με περιεκτικότητα 5,5% ABV και πάνω, ενώ δεν θα εξαιρεθούν και αυτές με γεύσεις και αρώματα που εμπεριέχουν τουλάχιστον 20 γραμμάρια ζάχαρης ανά λίτρο.

Τα σχέδια αυτά έχουν ήδη λάβει την έγκριση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της γαλλικής βουλής, και αναμένεται μόνο οι βουλευτές να συζητήσουν τους νέους φόρους πριν ψηφήσουν για τον νέο προϋπολογισμό αυτή την εβδομάδα.

Πληροφορίες από drinks business

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Παράγει αξία για την ΑΜΘ η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, στόχος η ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας

Τις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης μαζί με την ομάδα Αντιδημάρχων του την Πέμπτη 29 Μαΐου. Στο επίκεντρο της επίσκεψης ήταν η συζήτηση για μελλοντικές συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, στον τομέα του τουρισμού, της γαστρονομίας και ανάδειξης τοπικών προϊόντων, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Προτεινόμενα