Ενεργή συμμετοχή της ζυθοποιίας Αναστασίου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ToNoWaste» με μπύρα από ψωμί

Κοινοποίηση:

Την ενεργή συμμετοχή της στο πρόγραμμα καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων «ToNoWaste», που πραγματοποιείται στα πλαίσια της ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων που είναι σε εξέλιξη μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωση της η μικροζυθοποιία Αναστασίου.

Στο πρώτο ελληνικό επιστημονικό εργαστήρι ανακύκλωσης που έλαβε χώρα την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, η ζυθοποιία Αναστασίου σε συνεργασία με την εταιρεία BREAD B.C παρουσίασε μια ιδιαίτερη ελαφριά ετικέτα «Golden Ale» με περιεκτικότητα 3% ABV, η οποία ζυθοποιήθηκε με υπολείμματα ψωμιού. Παράλληλα, η συνεργασία των δύο πλευρών έφερε και την αρτοποίηση ενός ψωμιού που παρασκευάστηκε αξιοποιώντας υπολείμματα βύνης.

Η συμμετοχή της ζυθοποιίας με έδρα το Χαλάνδρι στο πρόγραμμα αποτελεί μέρος των ευρύτερων δράσεων που έχει προγραμματίσει ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΛΟΑΝ) και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον δήμο Χαλανδρίου, το Bread B.C και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η μικροζυθοποιία του Φώτη Αναστασίου φημίζεται για την επιμονή της στην αξία της συνεργατικότητας, έχοντας πολλές φορές προχωρήσει σε παραγωγή ετικετών με άλλα κορυφαία ονόματα της εγχώριας craft σκηνής και για αυτό τον λόγο θέλησε να «κλείσει» την ανακοίνωση της αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι συνεργασίες, όπως πάντα, δείχνουν τον δρόμο».

Λίγα λόγια για την ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων

Στα πλαίσια της φετινής ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων στην ελληνική επικράτεια θα πραγματοποιηθούν μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου 124 συνολικά δράσεις που κατανέμονται ως εξής:

-33 από δημόσιους φορείς και οργανισμούς

-10 από ΜΚΟ και πολίτες

81 από εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης της σε φοιτητές

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης επισκέφθηκε το Deree – The American College of Greece, στο πλαίσιο παρουσίασης της εταιρείας και της επιχειρηματικής της φιλοσοφίας στους φοιτητές του Τμήματος Marketing and Strategy.

Προτεινόμενα

Η ΕΖΑ φέρνει στην Ελλάδα την κορυφαία ισπανική επωνυμία μπύρας Mahou San Miguel

H Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) ανακοινώσε τη στρατηγική της συνεργασία με τη Mahou San Miguel, τη μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ισπανίας και έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στη βιομηχανία μπύρας της Ευρώπης.

Η ΕΖΑ ποντάρει στην αύξηση τιμών για να επιστρέψει στην κερδοφορία εντός του 2026

Στα 28,669 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης το 2024, έναντι 31,545 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, με την ΕΖΑ να ποντάρει στην επιστροφή στην κερδοφορία από το 2026 μέσω αύξησης της τιμής των προϊόντων της.