Περιορισμένα αποθέματα Guinness στις μπυραρίες ενόψει Χριστουγέννων, λόγω αυξημένης ζήτησης

Κοινοποίηση:

Στην απόφαση να περιορίσει την ποσότητα Guinness που μπορούν να προμηθευτούν οι βρετανικές μπυραρίες τις τελευταίες εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα προχώρησε ο όμιλος αλκοολούχων ποτών Diageo, επικαλούμενος <<τρομερή ζήτηση>> για την κορυφαία της ετικέτα.

Η πλέον επιτυχημένη επωνυμία imperial stout παγκοσμίως αυξάνει διαρκώς την δημοφιλία της, και κερδίζει έδαφος μεταξύ των γυναικών, αλλά και των νέων καταναλωτών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, αντιπρόσωπος της Diageo ανέφερε ότι τον περασμένο μήνα η ζήτηση για Guinness στην Μεγάλη Βρετανία είναι σημαντική, και για αυτόν τον λόγο η εταιρεία έχει αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την παραγωγή συνεργαζόμενη προληπτικά με τους πελάτες της, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί την διανομή όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Την αυξημένη ζήτηση για την κορυφαία επωνυμία μπύρας της Diageo επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία από την ερευνητική εταιρεία που ειδικεύεται σε θέματα φαγητών και ποτών. Συγκεκριμένα, παρότι η κατανάλωση μπύρας συνολικά βίωσε μια μικρή πτώση μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου, ο όγκος κατανάλωσης βαρελίσιας Guinness ανέβηκε κατά 20%. Βλέποντας την ανοδική τάση των πωλήσεων της Guinness, η Diageo αποφάσισε να επενδύσει περισσότερα χρήματα στην ζυθοποιία της St Jame’s Gate στο Δουβλίνο, αλλά και να χτίσει μια νέα ζυθοποιία στην περιοχή County Kildare.

Με πληροφορίες από BBC

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Παράγει αξία για την ΑΜΘ η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, στόχος η ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας

Τις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης μαζί με την ομάδα Αντιδημάρχων του την Πέμπτη 29 Μαΐου. Στο επίκεντρο της επίσκεψης ήταν η συζήτηση για μελλοντικές συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, στον τομέα του τουρισμού, της γαστρονομίας και ανάδειξης τοπικών προϊόντων, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Προτεινόμενα

Next best thing στις εναλλακτικές πρωτεΐνες οι ζύµες της µπύρας

Στο συνεχώς εξελισσόµενο τοπίο των plant-based προϊόντων και στη δύσκολη πρόκληση της ανάπτυξης φυσικών προϊόντων µε ελάχιστη επεξεργασία και χωρίς τη χρήση επιβλαβών προσθέτων, η µαγιά µπύρας εµφανίζεται ως ένα πανίσχυρο εργαλείο για τη δηµιουργία νέων πρωτεϊνικών επιλογών, που έρχονται όχι µόνο να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά κρέατα και γαλακτοκοµικά προϊόντα, αλλά να ενσωµατωθούν µε επιτυχία σε προϊόντα αρτοποιίας αντικαθιστώντας ακόµα και τα αυγά.

Γκρεμίζονται οι γερμανικές εξαγωγές μπύρας, άνοδος για άνευ ετικέτες στην εγχώρια αγορά

Μειωμένες κατά 6% σε σχέση με τα προ δεκαετίας επίπεδα ήταν οι εξαγωγές μπύρας της Γερμανίας το 2024, οι οποίες ανήλθαν στα 1,45 δισ. λίτρα έναντι 1,54 δισ. λίτρων το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) την Τρίτη 22 Απριλίου. Παρότι οι παραδοσιακές μπύρες κινούνται καθοδικά, εντός των γερμανικών συνόρων παρατηρείται σημαντική αύξηση πωλήσεων για τις μη αλκοολούχες ετικέτες.