Για τη συμβολή της στην αντιπυρική προστασία βραβεύτηκε η Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης

Κοινοποίηση:

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. βραβεύτηκε για τη σημαντική συνεισφορά της στην ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η τιμητική διάκριση αφορά τη δωρεά ενός προηγμένου μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το οποίο αξιοποιήθηκε κατά την αντιπυρική περίοδο για την πρόληψη και την άμεση ανταπόκριση σε πυρκαγιές, ακόμη και σε δύσβατες περιοχές, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην προστασία ανθρώπινων ζωών και φυσικών πόρων.

Η εκδήλωση, με κεντρικό θέμα την αποτίμηση της φετινής αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. Συνολικά, βραβεύθηκαν 13 φυσικά και νομικά πρόσωπα για τη συμβολή τους μέσω δωρεών ή χρηματοδοτήσεων σε υπηρεσίες μίσθωσης επιχειρησιακών κέντρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στηρίζοντας την εθνική προσπάθεια για αποτελεσματική διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, κ. Νικόλαος Μπήλιος, τόνισε: «Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης είναι γνωστή για τη διαχρονική συνεισφορά της στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Η δωρεά του drone είναι μια ακόμη έκφραση της δέσμευσής μας να βρισκόμαστε δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια εκεί που χρειάζεται. Θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με υπευθυνότητα στις προκλήσεις της εποχής και να ενισχύουμε τις τοπικές κοινωνίες».

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης παραμένει σταθερά αφοσιωμένη στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, πρωτοστατώντας σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης που κάνουν τη διαφορά. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, μόνο την τελευταία δεκαετία έχει προχωρήσει σε 22 χορηγίες προς την Ελληνική Αστυνομία, 3 δωρεές στο Πυροσβεστικό Σώμα, 4 δωρεές στο Λιμενικό Σώμα, 14 δωρεές στον Ελληνικό Στρατό και 8 δωρεές στην Ελληνική Αεροπορία, με συνολική αξία που ξεπερνά τα 450.000 ευρώ.

Παράλληλα, στον τομέα της υγείας, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Με την παροχή ιατρικών κλινών και εξειδικευμένου εξοπλισμού, έχει ενισχύσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, στηρίζοντας έμπρακτα την τοπική κοινωνία και προάγοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Χάνει το «τρένο» των νέων καταναλωτών η craft μπύρα στις ΗΠΑ

Νέα έρευνα της εταιρείας CGA by NIQ δείχνει ότι η craft μπύρα χάνει έδαφος με τους νέους καταναλωτές παρά την απήχηση της στο εμπόριο των ΗΠΑ, και καταδεικνύει την ανάγκη για υιοθεσία νέων στρατηγικών που να ταιριάζουν στις προτιμήσεις της Gen Ζ.

Σε καθοδική τροχιά η παραγωγή μπύρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιστέκεται η Ελλάδα

Η παραγωγή μπύρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνέχισε να σημειώνει ήπια πτώση το 2024, πέφτοντας από περίπου 367 εκατομμύρια εκατόλιτρα το 2019 σε 345 εκατομμύρια εκατόλιτρα σύμφωνα με την έκθεση «EU Beer Trends 2025» της Ένωσης Ευρωπαίων Ζυθοποιών.

Η Molson Coors προσπαθεί να προσελκύσει την Gen-Z με την καμπάνια «Just Bring the Beer»

Αν και είναι μια περίοδος συνύπαρξης, οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν πηγή άγχους για πολλούς καταναλωτές, ειδικά όταν πρέπει να αποφασίσουν τι φαγητό θα ετοιμάσουν για μια συγκέντρωση. Με το σλόγκαν «Just Bring the Beer» (Φέρε μόνο την μπύρα), η Molson Coors προβάλλει την μπύρα ως μια προσιτή, απλή λύση που επιτρέπει στους καταναλωτές να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο σε υπερβολικές σκέψεις και περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας τους φίλους και την οικογένειά τους.

Προτεινόμενα

Ο Mythos χορηγός των μεγαλύτερων και πολυαναμενόμενων μουσικών φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου

Ο Mythos, το αγαπημένο νεανικό brand μπύρας, συμμετείχε στα μεγαλύτερα μουσικά events του Σεπτεμβρίου, τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη, προσφέροντας στο κοινό μοναδικές μουσικές

Νέους ορίζοντες στις μπύρες Lager ανοίγουν ζύμες από τη Παταγονία

Εδώ και αιώνες, η μπύρα Lager παρασκευάζεται από τα ίδια βασικά συστατικά: βύνη, λυκίσκο και μαγιά. Ορισμένοι επιστήμονες είχαν την περιέργεια αν θα μπορούσαν να τροποποιήσουν ένα από αυτά τα συστατικά για να δημιουργήσουν νέες πρωτότυπες γεύσεις μπύρας.

Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης στις εγκαταστάσεις της «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ζυθοποίησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2025 στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).