Μετά τη Heineken και η Diageo επιβεβαιώνει την δυναμική των μη αλκοολούχων μπυρών

Κοινοποίηση:

Τα ευρήματα της έρευνας της Heineken από νωρίτερα μέσα στο μήνα έρχεται να επιβεβαιώσει με δική του μελέτη ο όμιλος αλκοολούχων ποτών Diageo. Πιο συγκεκριμένα, βάσει της έρευνας της Diageo φαίνεται πως οι καταναλωτές τείνουν να εναλλάσσουν την κατανάλωση τους μεταξύ αλκοολούχων, και μη αλκοολούχων ποτών, στις κοινωνικές τους συναναστροφές.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας της, η Diageo, στην οποία ανήκει η κορυφαία επωνυμία imperial stout μπύρας παγκοσμίως, Guinness, χρησιμοποίησε το εργαλείο AI που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με τις εταιρείες Share Creative και Kantar. Το «έξυπνο» αυτό σύστημα, επονομαζόμενο Foresight System, ελέγχει περίπου 160 εκατ. συνομιλίες ανά τον κόσμο, προκειμένου να εντοπίσει τις παγκόσμιες καταναλωτικές τάσεις στο χώρο των αλκοολούχων ποτών. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην ετήσια έκθεση «Distilled» της εταιρείας, βάσει της οποίας φαίνεται πως αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά επικρατεί η τάση «zebra striping». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι καταναλωτές δεν περιορίζονται είτε σε αλκοολούχες είτε σε επιλογές άνευ αλκοόλ, αλλά ακόμα και κατά τη διάρκεια της ίδιας εξόδου μπορεί να πιούν ποτά που ανήκουν και στις δύο κατηγορίες. Όπως αναφέρει ο κολοσσός των αλκοολούχων ποτών, η τάση αυτή συνδέεται στενά με μια αύξηση ύψους 37% σε συζητήσεις γύρω από την αυτοεκτίμηση και 79% γύρω απ’ αυτές που αφορούν πιο «χαλαρές περιστάσεις».

Φυσικά, οι μη αλκοολούχες επιλογές δεν έχουν αυξημένη ζήτηση μόνο σε μπαρ και κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά ακόμα και στα καταστήματα μεταπώλησης και super market. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου merchandising, φαγητών και ποτών της αλυσίδας super market Target, John Conlin, σχετικά με το πρόσφατο λανσάρισμα της μη αλκοολούχας επωνυμίας μπύρας του πασίγνωστου ηθοποιού, Tom Holland, Bero, όπου ανέφερε ότι «Τα μη αλκοολούχα ποτά αποτελούν μια κατηγορία ανάπτυξης για την Target εδώ και πέντε χρόνια».

Γενικότερα για την κατηγορία των αλκοολούχων μπυρών, η Diageo εντόπισε πως οι καταναλωτές έχουν την τάση να δαπανούν περισσότερο χρόνο και χρήματα σε μεμονωμένα προϊόντα και κοινωνικές εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ξεχωριστές εμπειρίες. Όπως αναφέρει στην έκθεση της, οι συζητήσεις σχετικά με την αξιοποίηση στο έπακρο προϊόντων και περιστάσεων αυξήθηκαν με ρυθμό ανάπτυξης 83% για την περίοδο αναφοράς Ιουλίου 2022-Ιουλίου 2024, ενώ καταγράφηκε και μια αύξηση ύψους 42% στις συζητήσεις καταναλωτών για εξόδους σ’ εναλλακτικούς χώρους διασκέδασης, όπως σε virtual reality gaming lounges.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η άνθιση των μη αλκοολούχων μπυρών κατακτά τη Γερμανία και το Oktoberfest

Η Γερμανία είναι μια χώρα άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση στην μπύρα, όμως ακόμα και η «Μέκκα» του αγαπημένου ποτού σιγά σιγά στρέφεται στις μη αλκοολούχες επιλογές. Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα έκδηλη ανάμεσα στους νεαρούς Γερμανούς, και φέτος ήταν ιδιαίτερα αισθητή και στο Oktoberfest.

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης της σε φοιτητές

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης επισκέφθηκε το Deree – The American College of Greece, στο πλαίσιο παρουσίασης της εταιρείας και της επιχειρηματικής της φιλοσοφίας στους φοιτητές του Τμήματος Marketing and Strategy.

Προτεινόμενα

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης της σε φοιτητές

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης επισκέφθηκε το Deree – The American College of Greece, στο πλαίσιο παρουσίασης της εταιρείας και της επιχειρηματικής της φιλοσοφίας στους φοιτητές του Τμήματος Marketing and Strategy.

Η Guinness γιορτάζει 2 χρόνια συνεργασίας με την Premier League με νέα παγκόσμια καμπάνια

Με τη νέα σεζόν της Premier League να έχει ήδη ξεκινήσει και τον ενθουσιασμό των φιλάθλων να κορυφώνεται, η Guinness επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως Επίσημη Μπύρα της Premier League και το γιορτάζει μέσα από τη νέα καμπάνια «Lovely Day for a Guinness».

Η Diageo υπερδιπλασιάζει την παραγωγή Guinness για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση

Η Diageo σχεδιάζει μια σημαντική επέκταση του νέου ζυθοποιείου της αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ στο Littleconnell, Co Kildare, ως απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τις μπύρες Guinness και Guinness 0.0.

Περιορισμένης έκδοσης παγωτό λανσάρουν η ζυθοποιία Guinness και Van Leeuwen

Στο λανσάρισμα ενός περιορισμένης έκδοσης παγωτού προχωρά η Guinness σε συνεργασία με τη γαλακτοβιομηχανία Van Leeuwen. Η συνεργασία αποτελεί φόρο τιμής στις διαφημίσεις «Lovely Day for Guinness» της ζυθοποιίας που κυκλοφορούσαν τη δεκαετία του 1950, αλλά παράλληλα κατά την κορυφαία επωνυμία μπύρας της Diageo αποτελεί και ένα νέο τρόπο για τους καταναλωτές να απολαύσουν την αγαπημένη τους Imperial Stout.