Η ποιοτική βελτίωση των μη αλκοολούχων μπυρών προσελκύει τους Ολλανδούς καταναλωτές

Κοινοποίηση:

Με το κίνημα του «Dry January» να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι Ολλανδοί λάτρεις της μπύρας φαίνεται ότι δεν θα δυσκολευτούν να κόψουν την περιεκτικότητα αλκοόλ που καταναλώνουν, αφού ήδη ασπάζονται σε απόλυτο βαθμό τις μη αλκοολούχες επιλογές. Δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση, άλλωστε, ότι μία στις 12 μπύρες που πωλούνται στα supermarket της χώρας είναι άνευ αλκοόλ.

Βάσει των τελευταίων στοιχείων της ένωσης Ολλανδών Ζυθοποιών, το ποσοστό των πωλήσεων μη αλκοολούχων μπυρών της χώρας ανέβηκε το 2023 στο 7%, από 5,8% όπου βρισκόταν το 2019, με το στόχο των παραγωγών να είναι να φτάσει στο 10%, έως και το 2030. Κατά των διευθυντή των Ολλανδών Ζυθοποιών, Meint Waterlanden, η αυξημένη ζήτηση των μη αλκοολούχων μπυρών σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παράγονται προϊόντα καλύτερης ποιότητας. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά «Η γεύση έχει βελτιωθεί και οι μη αλκοολούχες μπύρες ταιριάζουν σε έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής, με τους καταναλωτές να προσέχουν τι τρώνε και πίνουν αυτή την περίοδο».

Ενδεικτική της αυξημένης απήχησης των μπυρών άνευ αλκοόλ είναι η διαδρομή των ζυθοποιών Ronald van de Streek και του αδερφού του Sander, οι οποίοι ξεκίνησαν το επαγγελματικό τους ταξίδι στο χώρο του ζύθου το 2017, και πλέον παράγουν περίπου 900 λίτρα μπύρας ανά ώρα. Όταν ξεκίνησαν τη ζυθοποίηση ως χόμπι στην κουζίνα τους πριν από μια δεκαετία, κατά πάσα πιθανότητα δεν φανταζόντουσαν, ότι σήμερα το 60% του συνόλου της παραγωγής τους θα αποτελούταν από μη αλκοολούχες ετικέτες. Όπως αναφέρει ο van de Streek, ο οποίος παράγει και την πρώτη ολλανδική μπύρα άνευ αλκοόλ, η οποία είναι βρετανική συνταγή με μεγαλύτερο αριθμό λυκίσκων από το συνηθισμένο, παρότι πέρυσι η τιμή των μη αλκοολούχων μπυρών αυξήθηκαν λόγω ανόδου του φόρου στη ζάχαρη, οι πωλήσεις μη αλκοολούχων μπυρών, όχι μόνο έδειξαν ανθεκτικότητα, αλλά αυξήθηκαν.

Πληροφορίες από Euronews

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης στις εγκαταστάσεις της «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ζυθοποίησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2025 στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).

Μπύρα με μπισκότα η πρόταση της Guinness για τα Χριστούγεννα

Μπύρα με μπισκότα η πρόταση της Guinness για τα Χριστούγεννα

Σε συνεργασία με τον φούρνο Last Crumb, η κορυφαία επωνυμία μπύρας της Diageo, Guinness, προχώρησε στο λανσάρισμα μιας περιορισμένης έκδοσης σειράς μπισκότων που αναδεικνύουν τη γεύση της Imperial Stout ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Μερική πώληση επιχειρήσεων στην Ασία φαίνεται να εξετάζει η Carlsberg

Την αποποίηση ορισμένων από τις επιχειρήσεις της στην Ασία εξετάζει η Carlsberg, με την ιαπωνική εταιρεία Sapporo Holdings να εμφανίζεται ως η πιθανότερη αγοραστής, σε περίπτωση που ο δανικός κολοσσός προχωρήσει όντως σε πώληση.

Προτεινόμενα

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας κυκλοφορεί η «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας συστήνεται η νέα ετικέτα «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου. Πρόκειται για μια βρετανικού τύπου pale ale με έντονη πικράδα και περιεκτικότητα αλκοόλ 5,2%. Παράγεται με τη σύγχρονη ποικιλία λυκίσκου Olicana που αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα ανάπτυξης λυκίσκου της Charles Faram και κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 2014. Όπως αναφέρει η Ζυθοποιία Αναστασίου η εν λόγω ποικιλία λυκίσκου είναι γνωστή για τις έντονες γεύσεις τροπικών φρούτων όπως μάνγκο, γκρέιπφρουτ και φρούτο του πάθους, καθώς και για νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων.

Μπύρα με αέρα halloween από Seven Island Brewery

Η μικροζυθοποιία Seven Island ένωσε τις δυνάμεις της με την αμερικανική 450 North Brewing μετά το φεστιβάλ Corn Maze Beer Fest προκειμένου να δημιουργήσουν μια Double Dry Hopped New England IPA με άρωμα Halloween.