Η Tesco επιβεβαιώνει τη δυναμική μπυρών με γεύση φρούτων, αύξηση πωλήσεων 250% στη Βρετανία

Κοινοποίηση:

Εκκωφαντική αύξηση πωλήσεων 250% για μπύρες με γεύσεις φρούτων είδε στη διάρκεια του περασμένου έτους η Tesco. Μάλιστα, όπως σημειώνει η γνωστή αλυσίδα super market πρόκειται για την τάση μπύρας με τη μεγαλύτερη δυναμική αυτή τη στιγμή στη Βρετανία.

Σημαντικότερος λόγος για την ανάπτυξη της εν λόγω κατηγορίας, φαίνεται να είναι η αυξημένη ζήτηση για εναλλακτικά είδη μπύρας με σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα αλκοόλ. Εξάλλου, οι μπύρες με γεύση φρούτων αποτελούν εδώ και καιρό τη δημοφιλέστερη κατηγορία σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως είναι η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Ιταλία, όπου είναι στενά συνδεδεμένες με το χώρο του αθλητισμού.

Η Tesco αναφέρει ότι κατά την πάροδο των τελευταίων 15 χρόνων, οι ευρωπαϊκές μπύρες με φρουτώδες προφιλ κερδίζουν έδαφος στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που επιβεβαιώνει και η εταιρεία Jubel, η οποία ιδρύθηκε το 2018, και παράγει αποκλειστικά αρωματικές lager. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία έχει στη γκάμα προϊόντων της πέντε ετικέτες, με γεύσεις λεμόνι, grapefruit, πορτοκάλι, ροδάκινο και μάνγκο, οι οποίες είδαν αύξηση πωλήσεων 300% στα ράφια της Tesco.

Η αλλαγή αυτή στις προτιμήσεις των καταναλωτών, φαίνεται να οφείλεται κυρίως στο κίνημα της craft ζυθοποίησης, μέσω του οποίου οι ετικέτες με γεύσεις τροπικών φρούτων έγιναν πιο γνωστές στους καταναλωτές.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Τις τάσεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ανέδειξε το διεθνές συνέδριο στη «Βεργίνα»

Η τεχνολογία και οι εξελίξεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ήταν τα ζητήματα που εξέτασε το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2025, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή μεταξύ 21 και 23 Νοεμβρίου.

Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης στις εγκαταστάσεις της «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ζυθοποίησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2025 στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).

Προτεινόμενα

Άνοιξε τις πόρτες της στη Ριτσώνα σε 300 λάτρεις της μπύρας η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Περισσότεροι από 300 επισκέπτες και λάτρεις της μπύρας συγκέντρωσε μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Ριτσώνα Ευβοίας το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των φετινών «Ανοιχτών Ζυθοποιείων».