Ο Παντελής Κουγιός αναλαμβάνει πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Κοινοποίηση:

Σε κλίμα συνεργασίας και ανανέωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Απριλίου η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, κατά την οποία τα μέλη της προχώρησαν στην εκλογή νέας Διοικούσας Επιτροπής, καθώς έληξε η τριετής θητεία της προηγούμενης.

Αμέσως μετά, η Διοικούσα Επιτροπή συγκροτήθηκε σε σώμα, εκλέγοντας νέο Πρόεδρο τον κ. Παντελή Κουγιό από την μικροζυθοποιία ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ της Ρόδου.

Ο νέος Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη για την εμπιστοσύνη τους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Σοφοκλή Παναγιώτου, συνιδιοκτήτη της Μικροζυθοποιίας Septem και της Μικροζυθοποιίας Elixi, και την Διοικούσα Επιτροπή για τη συμβολή της στην προώθηση σημαντικών θεμάτων του κλάδου, όπως: η διαβούλευση για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας του ζύθου, η ορθολογική καταβολή του μειωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην μπύρα, η θέσπιση του Σήματος Επισκέψιμου Ζυθοποιείου, η υποστήριξη του Φεστιβάλ Μπύρας στην Αθήνα και η πρωτοβουλία για τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», που έχει γίνει πλέον ετήσιος θεσμός της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών.

Τόνισε, επίσης, ότι η νέα Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους μεγάλων και μικρότερων ζυθοποιιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δεσμεύεται να συνεχίσει ενωμένα και με δυναμική το έργο της Ένωσης. Βασικός προσανατολισμός της νέας διοίκησης είναι η ενίσχυση της θέσης του Κλάδου της Ζυθοποιίας και η περαιτέρω καλλιέργεια της κουλτούρας της μπύρας στην Ελλάδα. Κομβικής σημασίας είναι η ανάδειξη της συνολικής συνεισφοράς του κλάδου στην ελληνική οικονομία, καθώς και της στενής διασύνδεσής του με τον πρωτογενή τομέα, η οποία ενισχύει την κυκλική επιστροφή του πλούτου στην ελληνική γη.

Αναλυτικά η σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής είναι η εξής:

  • Πρόεδρος: Παντελής Κουγιός, ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ.
  • Α’ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Βάγιας, Αθηναϊκή Ζυθοποιία.
  • Β’ Αντιπρόεδρος: Marcin Burdach, Ολυμπιακή Ζυθοποιία.
  • Γραμματέας: Γιάννης Γεωργακέλλος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία.
  • Ταμίας: Γεώργιος Πέτρου, Ζυθοποιία Πηνειού.

Μέλη:

  • Σοφοκλής Παναγιώτου, Μικροζυθοποιία Septem & Μικροζυθοποιία Elixi.
  • Γεώργιος Δενεδιός, Ολυμπιακή Ζυθοποιία.
  • Γεώργιος Ιεροδιακόνου, SirisBrewery.
Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Νέα δυνατή Imperial Stout παρουσιάζει η Seven Island Brewery

Η μικροζυθοποιία Seven Island Brewery ανακοίνωσε το νέο κεφάλαιο της σειράς «Dark Ages» με την καινούργια δυνατή Imperial Stout «Wicked Wizard», η οποία έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 11% και αρώματα από cheese cake με φυστικοβούτυρο.

Καθοδική τάση για τις premium μπύρες στο πρώτο εξάμηνο 2025

Έπειτα από τέσσερα χρόνια σταθερής ανάπτυξης, ο όγκος πωλήσεων μπυρών κατηγορίας premium και πάνω μειώθηκαν στο πρώτο μισό του 2025 με αισθητές μειώσεις να παρατηρούνται σε σημαντικές αγορές όπως η Κίνα, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ, αλλά με μικρότερες αγορές να προσφέρουν μια χαραμάδα αισιοδοξίας, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία IWSR.

Η Heineken άνοιξε νέο ζυθοποιείο αξίας πάνω από 400 εκατ. ευρώ στη Βραζιλία

Η Heineken άνοιξε ένα νέο ζυθοποιείο αξίας πάνω από 400 εκατ. ευρώ στην περιοχή Minas Gerais στη Βραζιλία. Το ζυθοποιείο του Ολλανδικού κολοσσού αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις του στην περιοχή, καθώς η εταιρεία στοχεύει στο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το παγκόσμιο αντίκτυπο της.

Προτεινόμενα

Η Carlsberg παρασκεύασε τη μικρότερη μπύρα στον κόσμο

Η Carlsberg σε συνεργασία με το ερευνητικό ινστιτούτο RISE, την εταιρεία Glaskomponent και μια καλλιτέχνη μινιατουρών παρουσίασε την μικρότερη μπύρα στον κόσμο. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι μέσω του μικρού μεγέθους της μπύρας και του μη αλκοολούχου περιεχομένου της να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να πίνουν με έναν πιο υπεύθυνο τρόπο. 

Ιρλανδική ζυθοποιία επιχειρεί να αναβιώσει ιστορική μπύρα 150 ετών

Η Ιρλανδική ζυθοποιία Innis & Gunn ετοιμάζεται να ανοίξει μια από τις σπανιότερες φιάλες ale στον κόσμο προκειμένου να επιχειρήσει να αναβιώσει την ιστορική μπύρα που είχε δημιουργηθεί για ένα ερευνητικό ταξίδι στην Αρκτική.