Ο Παντελής Κουγιός αναλαμβάνει πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Κοινοποίηση:

Σε κλίμα συνεργασίας και ανανέωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Απριλίου η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, κατά την οποία τα μέλη της προχώρησαν στην εκλογή νέας Διοικούσας Επιτροπής, καθώς έληξε η τριετής θητεία της προηγούμενης.

Αμέσως μετά, η Διοικούσα Επιτροπή συγκροτήθηκε σε σώμα, εκλέγοντας νέο Πρόεδρο τον κ. Παντελή Κουγιό από την μικροζυθοποιία ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ της Ρόδου.

Ο νέος Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη για την εμπιστοσύνη τους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Σοφοκλή Παναγιώτου, συνιδιοκτήτη της Μικροζυθοποιίας Septem και της Μικροζυθοποιίας Elixi, και την Διοικούσα Επιτροπή για τη συμβολή της στην προώθηση σημαντικών θεμάτων του κλάδου, όπως: η διαβούλευση για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας του ζύθου, η ορθολογική καταβολή του μειωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην μπύρα, η θέσπιση του Σήματος Επισκέψιμου Ζυθοποιείου, η υποστήριξη του Φεστιβάλ Μπύρας στην Αθήνα και η πρωτοβουλία για τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», που έχει γίνει πλέον ετήσιος θεσμός της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών.

Τόνισε, επίσης, ότι η νέα Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους μεγάλων και μικρότερων ζυθοποιιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δεσμεύεται να συνεχίσει ενωμένα και με δυναμική το έργο της Ένωσης. Βασικός προσανατολισμός της νέας διοίκησης είναι η ενίσχυση της θέσης του Κλάδου της Ζυθοποιίας και η περαιτέρω καλλιέργεια της κουλτούρας της μπύρας στην Ελλάδα. Κομβικής σημασίας είναι η ανάδειξη της συνολικής συνεισφοράς του κλάδου στην ελληνική οικονομία, καθώς και της στενής διασύνδεσής του με τον πρωτογενή τομέα, η οποία ενισχύει την κυκλική επιστροφή του πλούτου στην ελληνική γη.

Αναλυτικά η σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής είναι η εξής:

  • Πρόεδρος: Παντελής Κουγιός, ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ.
  • Α’ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Βάγιας, Αθηναϊκή Ζυθοποιία.
  • Β’ Αντιπρόεδρος: Marcin Burdach, Ολυμπιακή Ζυθοποιία.
  • Γραμματέας: Γιάννης Γεωργακέλλος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία.
  • Ταμίας: Γεώργιος Πέτρου, Ζυθοποιία Πηνειού.

Μέλη:

  • Σοφοκλής Παναγιώτου, Μικροζυθοποιία Septem & Μικροζυθοποιία Elixi.
  • Γεώργιος Δενεδιός, Ολυμπιακή Ζυθοποιία.
  • Γεώργιος Ιεροδιακόνου, SirisBrewery.
Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Χάνει το «τρένο» των νέων καταναλωτών η craft μπύρα στις ΗΠΑ

Νέα έρευνα της εταιρείας CGA by NIQ δείχνει ότι η craft μπύρα χάνει έδαφος με τους νέους καταναλωτές παρά την απήχηση της στο εμπόριο των ΗΠΑ, και καταδεικνύει την ανάγκη για υιοθεσία νέων στρατηγικών που να ταιριάζουν στις προτιμήσεις της Gen Ζ.

Σε καθοδική τροχιά η παραγωγή μπύρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιστέκεται η Ελλάδα

Η παραγωγή μπύρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνέχισε να σημειώνει ήπια πτώση το 2024, πέφτοντας από περίπου 367 εκατομμύρια εκατόλιτρα το 2019 σε 345 εκατομμύρια εκατόλιτρα σύμφωνα με την έκθεση «EU Beer Trends 2025» της Ένωσης Ευρωπαίων Ζυθοποιών.

Η Molson Coors προσπαθεί να προσελκύσει την Gen-Z με την καμπάνια «Just Bring the Beer»

Αν και είναι μια περίοδος συνύπαρξης, οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν πηγή άγχους για πολλούς καταναλωτές, ειδικά όταν πρέπει να αποφασίσουν τι φαγητό θα ετοιμάσουν για μια συγκέντρωση. Με το σλόγκαν «Just Bring the Beer» (Φέρε μόνο την μπύρα), η Molson Coors προβάλλει την μπύρα ως μια προσιτή, απλή λύση που επιτρέπει στους καταναλωτές να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο σε υπερβολικές σκέψεις και περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας τους φίλους και την οικογένειά τους.

Προτεινόμενα

Η επωνυμία μπύρας ΜΑΜΟΣ αναδεικνύει την έμπρακτη σύνδεση της με το ελληνικό τραπέζι

Η ΜΑΜΟΣ επιστρέφει με μία καμπάνια εμπνευσμένη από την πιο αυθεντική  ελληνική εμπειρία: ένα τραπέζι γεμάτο λαχταριστά φαγητά, παγωμένη μπύρα, ατέλειωτες κουβέντες και τον Πέτρο Μάμο να εμφανίζεται τη στιγμή που το πάθος ζητά να μοιραστεί.

Ποτήρι για υπεύθυνη κατανάλωση μπύρας λανσάρει ιαπωνική ζυθοποιία

Ιαπωνική ζυθοποιία παράγει ένα ειδικά σχεδιασμένο ποτήρι μπύρας για να προωθήσει την υπεύθυνη κατανάλωση, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη μείωσης της ποσότητας αλκοόλ που πίνουν.