Απαραίτητο σταθερό θεσμικό πλαίσιο για ανάπτυξη επιχειρήσεων τονίζει η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Κοινοποίηση:

Στην ανάγκη για ύπαρξη ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου και της ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης, τα οποία θα ενισχύσουν την δυναμική και την ανάπτυξη της ΑΜΘ στάθηκε ο Οικονομικός Διευθυντής της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, Χρήστος Μπούκας, στην ημερίδα «Συνεργασία στην Πράξης».

Η διαδικτυακή οργανώθηκε τη Δευτέρα 26 Μαΐου στην Αίθουσα Γ. Παυλίδης στην Κομοτηνή και αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, παρουσίαση καλών πρακτικών και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., πιστή στη δέσμευσή της για ενεργή συμμετοχή στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, συμμετείχε στην ημερίδα δικτύωσης «Συνεργασία στην Πράξη» που οργάνωσε με επιτυχία η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Μαΐου στην Αίθουσα Γ. Παυλίδης στην Κομοτηνή και αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, παρουσίαση καλών πρακτικών και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Οικονομικός Διευθυντής της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, κ. Χρήστος Μπούκας, ανέδειξε τις καλές πρακτικές της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, ως φορέα που παράγει αξία για την τοπική παραγωγή, την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα και της εξωστρέφειας της περιοχής και ευρύτερα. Ως κινητήριος δύναμη της Ελληνικής ζυθοποιίας, που στηρίζει ενεργά τους ανεξάρτητους ζυθοποιούς και ενισχύει τον ανταγωνισμό μέσα από θεσμικές πρωτοβουλίες. Αποτελεί έναν πυλώνα ανάπτυξης που διαμορφώνει συνθήκες συνεργασίας και προόδου για όλους. Με το παράδειγμά της, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, δείχνει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν είναι παθητικοί δέκτες διεθνών εξελίξεων, αλλά ενεργοί διαμορφωτές τους. Τέλος, ο κ. Μπούκας  τόνισε στην παρέμβασή του, την ανάγκη για σταθερό θεσμικό πλαίσιο και ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης που θα μπορούν να ενισχύσουν την δυναμική και την ανάπτυξη της περιοχής.

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, με την πολυετή της παρουσία στην περιοχή, την παραγωγή ενός αξιόλογου προϊοντικού χαρτοφυλακίου που συνεχώς διευρύνεται,  με την παραγωγή της ποιοτικής μπύρας Βεργίνα και του αυθεντικού και αειφόρου τσαγιού TUVUNU, συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τη συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καλλιεργώντας μια σταθερή κουλτούρα συνεργασία στο οικοσύστημα καινοτομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Νέα παρτίδα της New England IPA «Στέντωρ» από την Ζυθοποιία Αναστασίου

Νέα παρτίδα της New England IPA ετικέτας «Στέντωρ» ανακοίνωσε η  Ζυθοποιία Αναστασίου σε συνεργασία με τη μικροζυθοποιία Χίου. Η «Στέντωρ» είναι μια ζουμερή, χυμώδης New England IPA με περιεκτικότητα αλκοόλ 6%, και εξαιρετικό μείγμα λυκίσκων.

Εργαζόμενοι της Fendt κατασκεύασαν σύστημα διανομής μπύρας αξιοποιώντας το καπό ενός 728 Vario

Γερμανοί φοιτητές προχώρησαν σε μια ιδιαίτερη εφεύρεση, στεγάζοντας εντός του καπό ενός Fendt 728 Vario ένα σύστημα διανομής που επιτρέπει την κατανάλωση μπύρας και άλλων αλκοολούχων ποτών.

Με μια επετειακή sour ale ετικέτα γιορτάζει τα 8 χρόνια λειτουργίας της η Noctua

Με μια επετειακή ξινοδροσιστική sour ale με περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% γιορτάζει τα 8 χρόνια λειτουργίας της η μικροζυθοποιία Noctua. Παρότι τα γενέθλια της έχουν παρέλθει εδώ και κάποιους μήνες, η νέα ετικέτα της αθηναϊκής μικροζυθοποιίας δικαιώνει και με το παραπάνω τον χρόνο που χρειάστηκε για τη δημιουργία της.

Προτεινόμενα

Εκθετική ανάπτυξη αναμένεται στην αγορά της craft μπύρας

Το ύψος της παγκόσμιας αγοράς craft μπύρας εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 141,66 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ το 2024 και θα φτάσει τα 272,75 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2029, σημειώνοντας αύξηση με CAGR (Σύνθετος Ρυθμός Ετήσιας Ανάπτυξης) 14% από το 2024 έως το 2029.