Στα 31,2 δισ. ευρώ εκτιμάται η αξία της παγκόσμιας αγοράς Craft μπύρας ως το 2035

Κοινοποίηση:

Στα 31,196 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει η αξία της παγκόσμιας αγοράς craft μπύρας μέχρι και το 2035 σύμφωνα με νέα μελέτη της ερευνητικής εταιρείας Market Research Future. Στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, η εν λόγω βιομηχανία αναμένεται να τρέξει με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 2,85%.

Πρώτη δύναμη οι ΗΠΑ, ανεβαίνουν Ευρώπη και Ασία

Οι ΗΠΑ αποτελούν πρώτη δύναμη στον χώρο της βιομηχανίας craft μπύρας, ωστόσο, σιγά-σιγά Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αμερική φαίνεται να γεφυρώνουν το χάσμα, με νέες ζυθοποιίες να έρχονται να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών για διαφορετικές και μοναδικές επιλογές μπύρες. Η άνοδος της craft σκηνής στις περιοχές αυτές δεν αντανακλά απλώς την αλλαγή στις προτιμήσεις των καταναλωτών, αλλά αποτελούν σημάδι της μεγαλύτερης σημασίας που δίνεται σε τοπικές και βιώσιμες μεθόδους παραγωγής.

Βιωσιμότητα και υψηλή ποιότητα αναζητούν οι καταναλωτές

Σημαντικός παράγοντας της ανάπτυξης της craft σκηνής είναι η αυξημένη ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας που παρέχουν μια διαφορετική εμπειρία στους καταναλωτές. Σύμφωνα με την έρευνα, οι καταναλωτές φαίνεται να μην ικανοποιούνται μόνο από τις μπύρες μαζικής παραγωγής, αλλά στρέφονται σε μικροζυθοποιίες που πειραματίζονται με πληθώρα υλικών, μεθόδους παραγωγής και γευστικά προφίλ.

Παράλληλα, στην ώθηση της κατηγορίας συμβάλλει και η αυξημένη τάση για βιώσιμη και ηθική κατανάλωση. Πολλές μικροζυθοποιίες χρησιμοποιούν τοπικές και οργανικές πρώτες ύλες και υιοθετούν «πράσινες» μεθόδους παραγωγής. Αυτές οι πρακτικές προσελκύουν τους καταναλωτές που δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των αγορών τους. Παράλληλα, η μικρότερης κλίμακας παραγωγή των μικροζυθοποιίων επιτρέπει μεγαλύτερη διαφάνεια, γεγονός που «καλλιεργεί» εμπιστοσύνη σε καταναλωτές που θέλουν να στηρίξουν παραγωγούς που διαθέτουν παρόμοιες αξίες με τις δικές τους.

Όσον αφορά τις σημαντικότερες αιτίες που οδηγούν στην ανάπτυξη της craft σκηνής παγκοσμίως, αξίζει να αναφερθεί και το κίνημα του τουρισμού μπύρας. Οι ζυθόφιλοι δείχνουν τα τελευταία χρόνια αυξημένο ενδιαφέρον στο να επισκεφθούν φεστιβάλ και να γνωρίσουν τη φιλοσοφία που διέπει τις αγαπημένες τους ετικέτες.

Ανεβαίνουν αρωματικές και πειραματικές μπύρες

Όσον αφορά τις τάσεις, οι καταναλωτές δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αρωματικές και πειραματικές ετικέτες. Οι μικροζυθοποιίες σε παγκόσμιο επίπεδο πειραματίζονται με αντισυμβατικές γεύσεις, από εξωτικά φρούτα ως και σοκολάτα, καφέ και βότανα, δημιουργώντας νέες εμπειρίες για καταναλωτές που θέλουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Περαιτέρω, οι καταναλωτές φαίνεται να στρέφονται περισσότερο σε ετικέτες πιο φιλικές για την υγεία, και να αναζητούν ενεργά μπύρες με χαμηλή περιεκτικότητα αλκοόλ ή με λίγες θερμίδες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Ο λυκίσκος πρωταγωνιστής στην Seneca της Alea Brewing

Η India Pale Lager «Seneca», που «συνδυάζει την καθαρότητα και τη φρεσκάδα της lager ζύμωσης με τον εκφραστικό χαρακτήρα των λυκίσκων Amarillo, Centennial και Motueka» αποτελεί την πιο πρόσφατη δημιουργία της μικροζυθοποιίας Alea Brewing Co.

Μπύρα από χιόνι παρασκεύασε η AB InBev

Η AB InBev προχώρησε στη δημιουργία μπύρας από χιόνι από το Highmark Stadium της Νέας Υόρκης, στα πλαίσια της χορηγίας της ομάδας Buffalo Bills που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα ράγκμπι NFL.

Επικεντρώνεται στις μπύρες χωρίς αλκοόλ και στα ready-to-drink προϊόντα στο Hong Kong η Carlsberg

Η Carlsberg γνωστοποίησε ότι προχωρά σε επέκταση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της στο Hong Kong σε συνέχεια συμφωνίας της με την μικροζυθοποιία Young Master νωρίτερα μέσα στο έτος, δίνοντας έμφαση σε μπύρες με χαμηλή περιεκτικότητα ή καθόλου αλκοόλ ενόψει και του «Dry January».

Προτεινόμενα

Seven Seals, στη σκιά του Άγιου Όρους

Την αρχή έκανε ο Λευκός Καβαλάρης. Ακολούθησαν αργότερα ο Κόκκινος και ο Μαύρος Καβαλάρης και πρόσφατα έκανε την εµφάνισή του ο τέταρτος, µε το όνοµα «Θάνατος».

Νέους ορίζοντες στις μπύρες Lager ανοίγουν ζύμες από τη Παταγονία

Εδώ και αιώνες, η μπύρα Lager παρασκευάζεται από τα ίδια βασικά συστατικά: βύνη, λυκίσκο και μαγιά. Ορισμένοι επιστήμονες είχαν την περιέργεια αν θα μπορούσαν να τροποποιήσουν ένα από αυτά τα συστατικά για να δημιουργήσουν νέες πρωτότυπες γεύσεις μπύρας.