Επέστρεψε με νέα εμφάνιση η συνεργατική NEIPA «Ωκυρρόη»

Κοινοποίηση:

Σε νέα συσκευασία επέστρεψε η συνεργατική New England IPA (NEIPA) «Ωκυρρόη» από τις Ζυθοποιιές Αναστασίου και Πηνειού. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα NEIPA που διακρίνεται από λυκίσκους Motueka, Galaxy και Citra και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% ABV. Στη γεύση της διακρίνονται αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων ενώ το χρώμα της είναι θολό κίτρινο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η αγαπημένη “Ωκυρρόη” επιστρέφει φρεσκότατη και σε νέα συσκευασία.

Απολαυστική, φρέσκια, ζουμερή NEIPA με τους αγαπημένους λυκίσκους “Motueka”, “Galaxy” και “Citra”.

Η Ωκυρρόη ήταν η κόρη του Κένταυρου Χείρωνα και της Νύμφης Χαρικλώς και ονομάστηκε από τον τόπο όπου γεννήθηκε —στην όχθη ενός ρυακιού με γρήγορα νερά (ὠκὺς = γρήγορος, ορμητικός, ταχυκίνητος).

Μόλις γεννήθηκε της δόθηκε το χάρισμα της μαντικής, χάρισμα που ζήλεψε ακόμα και ο ίδιος ο θεός της μαντικής ο Απόλλων. Η Ωκυρρόη όμως το χρησιμοποίησε άσκεπτα, καθώς αποκάλυψε στον πατέρα της και στον μικρό προστατευόμενο και μαθητευόμενό του Ασκληπιό τη μυστική ιστορία των θεών παρά τη σχετική απαγόρευση. Οι θεοί την τιμώρησαν μεταμορφώνοντάς την σε άλογο.

Επίσης ο αστεροειδής 52872 Ωκυρρόη (52872 Okyrhoe), που ανακαλύφθηκε το 1998 και ανήκει στην κατηγορία των “Κενταύρων”, πήρε το όνομά του από το μυθικό αυτό πρόσωπο.

Η “Ωκυρρόη” σας περιμένει να την ανακαλύψετε…Είς υγείαν!!!

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Diageo υπερδιπλασιάζει την παραγωγή Guinness για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση

Η Diageo σχεδιάζει μια σημαντική επέκταση του νέου ζυθοποιείου της αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ στο Littleconnell, Co Kildare, ως απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τις μπύρες Guinness και Guinness 0.0.

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στηρίζει ως χορηγός το ZIRIA Music Festival

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., με την μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ, ανακοίνωσε τη χορηγία της στο ZIRIA Music Festival 2025, ένα από τα πιο διαδραστικά φεστιβάλ, που επιστρέφει δυναμικά από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας.

Προτεινόμενα

Στρατηγικές συνεργασίες της Heineken για επίτευξη των μακροπρόθεσμων κλιματικών της στόχων

Σε τρεις νέες στρατηγικές συνεργασίες προχώρησε η Heineken, σε μια απόπειρα να εκμηδενίσει τους ρύπους των ζυθοποιείων της μέχρι το 2030. Συγκεκριμένα, η κορυφαία παραγωγός

Στην Αμερική για δουλειές η ελληνική Seven Island Brewery

Για ακόμα μια φορά η μικρή νομαδική ζυθοποιία της Κέρκυρας Seven Island Brewery διασχίζει τον Ατλαντικό και περιοδεύει στην Αμερική, αποδεικνύοντας την αφοσίωση της στην προώθηση της ελληνικής craft σκηνής στην παγκόσμια σκηνή.

Γερμανική συνταγή με αέρα Νάξου η gose «Ταλιάνι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Ένα παραδοσιακό γερμανικό είδος ζύθου με άρωμα και γεύση Νάξου συνδυάζει η νέα gose ετικέτα «Ταλιάνι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου. Η «Ταλιάνι» παράγεται με 100% γερμανικό καπνιστό σιτάρι, φρέσκο λεμόνι Νάξου και αλάτι απευθείας από τις αλυκές πίσω από την παραλία του Αγίου Προκοπίου στη Νάξο.

Ο λυκίσκος Krush πρωταγωνιστής της «Κρούσης» της μικροζυθοποιίας Αναστασίου

Ο λυκίσκος Krush είναι ο πρωταγωνιστής της νέας μονοποικιλιακής I.P.A. της Ζυθοποιίας Αναστασίου.  H Krush είναι μια ποικιλία λυκίσκου που αναπτύχθηκε από την «Hop Breeding Company» και κυκλοφόρησε το 2024 με αρώματα και γεύσεις από εσπεριδοειδή (πορτοκάλι), τροπικά (μάνγκο, γκουάβα), πυρηνόκαρπα (ροδάκινο), μούρα και ξυλώδη (ρητίνη), να συνθέτουν το προφίλ της.