Στα χέρια του ιδιοκτήτη της Chobani, η ιστορική ζυθοποιία Αnchor

Κοινοποίηση:

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρείας γιαουρτιού Chobani εξαγόρασε την Anchor Brewing Company, τη ζυθοποιία του Σαν Φρανσίσκο που έπαψε να λειτουργεί πέρυσι μετά από 127 χρόνια.

Ο Hamdi Ulukaya, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Chobani, δήλωσε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ανυπομονούσε να επαναφέρει στη ζωή την Anchor Brewing. Μάλιστα, περιέγραψε την απόφασή του ως στοίχημα τόσο για την αναζωογόνηση της εταιρείας όσο και της πόλης της. «Και οι δύο βιώνουν τη μαγεία της αναγέννησης», δήλωσε ο 52χρονος επιχειρηματίας κατά την ανακοίνωση της εξαγοράς την Παρασκευή 31 Μαΐου. «Το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται στην καρδιά της Anchor Brewing και η Anchor ενσαρκώνει τόσα πολλά από αυτά που κάνουν αυτή την πόλη μεγάλη.».

Το τίμημα που πλήρωσε ο κ. Ulukaya για να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ζυθοποιίας από τον εκκαθαριστή δεν αποκαλύφθηκε.

Οι λάτρεις της μπύρας «θρήνησαν» όταν η εταιρεία ζυθοποιίας, που ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1896, γνωστή για της σήματα Anchor Steam και Christmas Ale ανακοίνωσε το κλείσιμό της πέρυσι εν μέσω πτώσης των πωλήσεων και αυξημένου ανταγωνισμού από κονσέρβες κοκτέιλ, χειροποίητα ποτά, οινοπνευματώδη ποτά και κρασιά. Η Anchor είχε διασωθεί στο παρελθόν από σχεδόν οικονομική αφερεγγυότητα τη δεκαετία του 1960 όταν εξαγοράστηκε από τον Fritz Maytag, ο οποίος πυροδότησε μια αναβίωση στη μικρής κλίμακας και τοπική ζυθοποιία. Στη συνέχεια, η ιαπωνική ζυθοποιία Sapporo αγόρασε την Anchor Brewing το 2017.

Ο Sam Singer, εκπρόσωπος της Anchor, δήλωσε την Παρασκευή 31 Μαΐου ότι η εταιρεία ήταν «πολύ ευχαριστημένη» για την εξαγορά.

Να σημειωθεί ότι, ο  Hamdi Ulukaya ίδρυσε την Chobani πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Είχε μεταναστεύσει πρόσφατα από την Τουρκία και εντυπωσιάστηκε από το περιορισμένο και χαμηλής ποιότητας γιαούρτι που διατίθεται στα περισσότερα καταστήματα των ΗΠΑ. Χρησιμοποίησε ένα δάνειο Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων για να ιδρύσει το Chobani, του οποίου το όνομα είναι εμπνευσμένο από την τουρκική λέξη για τον βοσκό.

Δεν είναι η πρώτη επιδρομή του Ulukaya, εκτός του πεδίου των γαλακτοκομικών, καθώς έχει αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στην εταιρεία καφέ La Colombe με έδρα τη Φιλαδέλφεια το 2015. Η Chobani, η οποία πουλά επίσης κρέμες καφέ και γάλα βρώμης, αγόρασε ολόκληρη την εταιρεία πέρυσι για 900 εκατομμύρια δολάρια.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Καθιερώνεται η μπύρα χωρίς αλκοόλ, στοίχημα η κατάκτηση της γεύσης

Την ραγδαία άνοδο της μπύρας χωρίς αλκοόλ μέσα στην επόμενη δεκαετία προβλέπει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία βασικό «στοίχημα» για τους παίκτες του κλάδου αποτελεί η βελτίωση της γεύσης,

Προτεινόμενα

Μπύρα και όχι πια κρασί το πιο αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων

«Για πρώτη φορά, η µπύρα παίρνει την πρώτη θέση ως το αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων» ανακοίνωσε ο Sylvain Dadé, συνιδρυτής του πρακτορείου Sowine, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που παρουσίασε στις 29 Μαρτίου τα αποτελέσµατα µιας έρευνας που διεξήχθη διαδικτυακά τον ∆εκέµβριο του 2021 από την Dynata (µε 1.015 άτοµα ηλικίας 18 έως 65 ετών, που θεωρείται αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσµού).

Μανιφέστο 7 σημείων για στρατηγική θέση της μπύρας στα προϊόντα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Στα στρατηγικά προϊόντα της Ε.Ε για μια βιώσιμη αγροτική πολιτική ζητούν να συμπεριληφθεί η μπύρα οι Ευρωπαίοι ζυθοποιοί με μανιφέστο 7 σημείων. Προκρίνουν μια σειρά από κίνητρα και επενδύσεις ώστε η Ευρώπη να παραμείνει κορυφαία παραγωγός μπύρας.