Στα χέρια του ιδιοκτήτη της Chobani, η ιστορική ζυθοποιία Αnchor

Κοινοποίηση:

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρείας γιαουρτιού Chobani εξαγόρασε την Anchor Brewing Company, τη ζυθοποιία του Σαν Φρανσίσκο που έπαψε να λειτουργεί πέρυσι μετά από 127 χρόνια.

Ο Hamdi Ulukaya, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Chobani, δήλωσε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ανυπομονούσε να επαναφέρει στη ζωή την Anchor Brewing. Μάλιστα, περιέγραψε την απόφασή του ως στοίχημα τόσο για την αναζωογόνηση της εταιρείας όσο και της πόλης της. «Και οι δύο βιώνουν τη μαγεία της αναγέννησης», δήλωσε ο 52χρονος επιχειρηματίας κατά την ανακοίνωση της εξαγοράς την Παρασκευή 31 Μαΐου. «Το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται στην καρδιά της Anchor Brewing και η Anchor ενσαρκώνει τόσα πολλά από αυτά που κάνουν αυτή την πόλη μεγάλη.».

Το τίμημα που πλήρωσε ο κ. Ulukaya για να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ζυθοποιίας από τον εκκαθαριστή δεν αποκαλύφθηκε.

Οι λάτρεις της μπύρας «θρήνησαν» όταν η εταιρεία ζυθοποιίας, που ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1896, γνωστή για της σήματα Anchor Steam και Christmas Ale ανακοίνωσε το κλείσιμό της πέρυσι εν μέσω πτώσης των πωλήσεων και αυξημένου ανταγωνισμού από κονσέρβες κοκτέιλ, χειροποίητα ποτά, οινοπνευματώδη ποτά και κρασιά. Η Anchor είχε διασωθεί στο παρελθόν από σχεδόν οικονομική αφερεγγυότητα τη δεκαετία του 1960 όταν εξαγοράστηκε από τον Fritz Maytag, ο οποίος πυροδότησε μια αναβίωση στη μικρής κλίμακας και τοπική ζυθοποιία. Στη συνέχεια, η ιαπωνική ζυθοποιία Sapporo αγόρασε την Anchor Brewing το 2017.

Ο Sam Singer, εκπρόσωπος της Anchor, δήλωσε την Παρασκευή 31 Μαΐου ότι η εταιρεία ήταν «πολύ ευχαριστημένη» για την εξαγορά.

Να σημειωθεί ότι, ο  Hamdi Ulukaya ίδρυσε την Chobani πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Είχε μεταναστεύσει πρόσφατα από την Τουρκία και εντυπωσιάστηκε από το περιορισμένο και χαμηλής ποιότητας γιαούρτι που διατίθεται στα περισσότερα καταστήματα των ΗΠΑ. Χρησιμοποίησε ένα δάνειο Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων για να ιδρύσει το Chobani, του οποίου το όνομα είναι εμπνευσμένο από την τουρκική λέξη για τον βοσκό.

Δεν είναι η πρώτη επιδρομή του Ulukaya, εκτός του πεδίου των γαλακτοκομικών, καθώς έχει αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στην εταιρεία καφέ La Colombe με έδρα τη Φιλαδέλφεια το 2015. Η Chobani, η οποία πουλά επίσης κρέμες καφέ και γάλα βρώμης, αγόρασε ολόκληρη την εταιρεία πέρυσι για 900 εκατομμύρια δολάρια.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Μια «κατσαρόλα» που έγινε πλήρες εργοστάσιο μπύρας

Η δοξασµένη για την ιστορία της Χίος, γεωργικά, θα µπορούσε να πει κανείς ότι έχει καταξιωθεί για τα µαστιχόδενδρα και τον κάµπο µε τα εσπεριδοειδή. Tα τελευταία χρόνια, ωστόσο, χτίζει χρόνο µε το χρόνο το όνοµά της και στην παραγωγή µπύρας.

Η Alea Brewing Co. γιορτάζει τα 5 χρόνια παραγωγής διοργανώνοντας το πρώτο Alea Craft Beer Festival την Κυριακή 30 Ιουνίου

Η Alea Brewing Co. γιορτάζει τα 5 χρόνια παραγωγής της με μία πολύ σημαντική εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο τους ζυθοποιείου της, διοργανώνοντας το πρώτο Alea Craft Beer Festival την Κυριακή 30 Ιουνίου!

Προτεινόμενα

Φιλοξενία και γεύση στην αιώνια pub της Αθήνας

∆ιακριτικό αλλά εκεί, απέναντι από το Χίλτον, το Red Lion είναι ένα από τα λίγα σηµεία στον πλανήτη, στα οποία έχουν καθίσει Αµερικανοί και Σοβιετικοί διπλωµάτες να πιούν την µπύρα τους.

Σε κουτάκι θέλει την craft η διεθνής τάση

Την ξανθιά «IPA Chios Beer» επέλεξε να λανσάρει στην ελληνική αγορά και σε µεταλλικό κουτάκι η Μικροζυθοποιία Χίου, αφού πρώτα στα τέλη του 2020 απέκτησε τον σχετικό µηχανολογικό εξοπλισµό. «Το πλάνο µας είναι σταδιακά να κυκλοφορήσουν σε κουτάκι και οι υπόλοιπες ετικέτες µας.

Μπύρα και όχι πια κρασί το πιο αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων

«Για πρώτη φορά, η µπύρα παίρνει την πρώτη θέση ως το αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων» ανακοίνωσε ο Sylvain Dadé, συνιδρυτής του πρακτορείου Sowine, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που παρουσίασε στις 29 Μαρτίου τα αποτελέσµατα µιας έρευνας που διεξήχθη διαδικτυακά τον ∆εκέµβριο του 2021 από την Dynata (µε 1.015 άτοµα ηλικίας 18 έως 65 ετών, που θεωρείται αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσµού).

Στο Βέλγιο ο ναός της µπύρας

Έχοντας προσελκύσει περισσότερους από 20.000 επισκέπτες στους τέσσερις μήνες της λειτουργίας του, το μουσείο Belgian Beer World προσφέρει μια πλούσια διαδραστική εμπειρία για την κουλτούρα της μπύρας.