Η βρετανική Britvic εξαγοράστηκε από τη Carlsberg για 3,9 δις. ευρώ

Κοινοποίηση:

Η Carlsberg ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας αναψυκτικών Britvic για £3,3 δισ. (€3,9 δισ.) και την αγορά του μεριδίου της βρετανικής αλυσίδας pub Marston’s από την κοινή τους επιχείρηση με την ζυθοποιία από τη Δανία.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Carlsberg τη Δευτέρα, η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εταιρεία μπύρας και αναψυκτικών στη Βρετανία. Η νέα εταιρεία, Carlsberg Britvic, θα ενισχύσει επίσης τη συνεργασία της με την PepsiCo, η οποία έχει ήδη συμφωνίες εμφιάλωσης με την Carlsberg και την Britvic.

Η Carlsberg αύξησε την προσφορά της για την Britvic στις 1.315 πένες ανά μετοχή, συμπεριλαμβανομένων μετρητών και ενός ειδικού μερίσματος 25 πενών ανά μετοχή, μετά την απόρριψη της προηγούμενης προσφοράς των 1.250 πενών ανά μετοχή τον περασμένο μήνα.

Η Carlsberg ανέφερε ότι η Britvic είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες αναψυκτικών στη Μεγάλη Βρετανία, τη Δυτική Ευρώπη και τη Βραζιλία. Η εταιρεία θεωρεί ότι η εξαγορά της Britvic αποτελεί μια εξαιρετικά ελκυστική ευκαιρία και υποστηρίζει τις γενικότερες φιλοδοξίες ανάπτυξής της.

Η εξαγορά θα ενισχύσει την επιτυχημένη επιχείρηση εμφιάλωσης της Carlsberg στη Σκανδιναβία και θα ενδυναμώσει την παρουσία της στη Δυτική Ευρώπη, μια σημαντική περιοχή που προσφέρει σταθερές και ελκυστικές προοπτικές ανάπτυξης. Η Carlsberg σκοπεύει να επιταχύνει τις επενδύσεις στις εμπορικές και εφοδιαστικές δραστηριότητες της Britvic για να ενισχύσει την μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας.

Η Carlsberg εκτιμά ότι η ενσωμάτωση της Britvic θα μπορούσε να αποφέρει ετήσιες εξοικονομήσεις κόστους και βελτιώσεις αποδοτικότητας περίπου £100 εκατομμυρίων (περίπου £75 εκατομμύρια μετά τους φόρους), με την προσδοκία ότι αυτές οι εξοικονομήσεις θα πραγματοποιηθούν εντός πέντε ετών από την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Η Marston’s ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το 40% του μεριδίου της στην κοινή επιχείρηση Carlsberg Marston’s Limited για £206 εκατομμύρια (€243,7 εκατομμύρια) σε μετρητά. Η Carlsberg στοχεύει να επεκτείνει και να αυξήσει την προσοχή της σε κατηγορίες όπως ο μηλίτης, η σκληρή λεμονάδα, τα hard seltzer και τα έτοιμα προς κατανάλωση κοκτέιλ, για να εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη ζήτηση για ποτά πέρα από την παραδοσιακή μπύρα.

Η συναλλαγή με τη Marston’s αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η Britvic ανέφερε ισχυρά αποτελέσματα για το Γ’ τρίμηνο, με τα έσοδα να φτάνουν τα £502,9 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 6,3% παρά τις προκλήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η ζήτηση για τα προϊόντα της Britvic παραμένει ισχυρή καθώς η εταιρεία εισέρχεται στην κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο.

Πηγή: ESM

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Την ένωση της ιστορίας με το παρόν επιδιώκει η Ημέρα Διατήρησης της Καπνιστής Μπύρας

Την διάσωση της καπνιστής μπύρας επιχειρεί η εταιρεία Schlenkerla, καθιερώνοντας την 23η Ιουλίου, ως Ημέρα Διατήρησης της Καπνιστής Μπύρας. Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία καθώς σηματοδοτεί την ημέρα που κατασκευάστηκε η πρώτη μηχανή ξήρανσης βύνης χωρίς καπνό, η οποία κατέστησε την καπνιστή μπύρα (Rauchbier) είδος προς εξαφάνιση.

Τέλος η ζυθοποιία της Heineken στο Βιετνάμ λόγω μείωσης της ζήτησης

Η Heineken, η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, πρόκειται να κλείσει ένα από τα ζυθοποιεία της στο Βιετνάμ λόγω της μειωμένης ζήτησης και των αλλαγών στα καταναλωτικά πρότυπα στη χώρα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εγκατάσταση στην κεντρική επαρχία Κουάνγκ Ναμ θα αναστείλει τη λειτουργία της από αυτόν τον μήνα.

Βιωσιμότητα μπύρας θέλει η νέα Γενική Γραμματέας των Ευρωπαίων ζυθοποιών

Με εμπειρία δύο δεκαετιών στην πολιτική και σε διοικητικούς ρόλους, η Julia Leferman ανέλαβε τα καθήκοντα της ως Γενική Γραμματέας του οργανισμού εκπροσώπησης των Eυρωπαίων παραγωγών μπύρας «Ζυθοποιοί της Ευρώπης», υποσχόμενη να δουλέψει σκληρά προκειμένου να επιτύχει την βιωσιμότητα του ζύθου της Ε.Ε., και την προώθηση της ασφαλούς κατανάλωσης.

Άνοιξε επίσημα το καινοτόμο ζυθοποιείο της Carlsberg στην Κίνα

Ο όμιλος Carlsberg ανακοίνωσε τα επίσημα εγκαίνια του 27ου ζυθοποιείου της στην Κίνα, και συγκεκριμένα στην πόλη Φοσάν, την «Πρωτεύουσα νερού της Κίνας», συνεχίζοντας την στρατηγική τoυ Δανού κολοσσού σε αναπτυσσόμενες αγορές.