Οι κορυφαίες ελληνικές μικροζυθοποιίες στο Peloponnese Beer Festival

Κοινοποίηση:

Τo Peloponnese Beer Festival – Καλαμάτα, ένα τριήμερο, γεμάτο ελληνική φρέσκια μπύρα, πρωτότυπες γευστικές επιλογές, live μουσική και θετική ενέργεια, περιμένει να σας υποδεχθεί στις 2-3-4 Αυγούστου 2024 στη Πάρκο Δυτικής Παραλίας! Δεκαεννέα ελληνικές ζυθοποιίες  θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του Festival περισσότερες από 250 ετικέτες χειροποίητης μπύρας, συνοδεία κορυφαίων καλλιτεχνών όπως οι KOZA MOSTRA, η Πέννυ Μπαλτατζή και οι LOCOMONDO. Ζήστε την μοναδική εμπειρία του 4th Peloponnese Beer Festival που συνδιοργανώνουν οι «Πολιτιστικές Εμπειρίες» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η εκδήλωση για τους λάτρεις του εκλεκτού ελληνικού ζύθου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της ΦΑΡΙΣ, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Μικροζυθοποιών Ελλάδας

Η Dream Team της ελληνικής ζυθοποιίας θα βρίσκεται και φέτος στο 4th Peloponnese Beer Festival, στο Πάρκο Δυτικής Παραλίας (Κυκλοφοριακής Αγωγής). Ένα τριήμερο, γεμάτο ελληνική φρέσκια μπύρα, πρωτότυπες γευστικές επιλογές, live μουσική και θετική ενέργεια.

Οι κορυφαίες ελληνικές μικροζυθοποιίες, με τις αγαπημένες σας γεύσεις και νέες προτάσεις, σας περιμένουν στα φιλόξενα σταντ τους. Οι επιλογές είναι πολλές και εκλεκτές:

Azatis Brewery – Χανιά • Ζυθοποιία Αναστασίου– Χαλάνδρι  Carpinus Brewery – Καρπενήσι  Iama Brewery – Πλαταιές Ικαριακή Ζυθοποιία – Ικαρία Kalamata’s co Brewery – Καλαμάτα Kykao Brewery – Πάτρα Ζυθοποιία Πηνειού  – Λάρισα Nema Μεσσηνιακή Ζυθοποιία – Μεσσηνιακή Μάνη Ora Πατραϊκή Ζυθοποιία – Πάτρα • Paragon Brewery – Ηλιούπολη Νέδα Μεσσηνιακή Ζυθοποιία • Notos Brewery – Ηράκλειο Septem Brewery – Χαλκίδα Sknipa Brewery – Θεσσαλονίκη Toul’s Brewery Αχαϊκή Ζυθοποιία – Πάτρα Βεργίνα Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης – Κομοτηνή Χάος Brews – Χανιά Ζέος Ζυθοποιία Αργολίδας – Άργος.

To μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, Peloponnese Beer Festival – Καλαμάτα, προβάλλει αποκλειστικά  Έλληνες παραγωγούς craft μπύρας από κάθε γωνιά της χώρας. Επιχειρήσεις με όραμα και μεράκι που θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του Festival περισσότερες από 250 ετικέτες χειροποίητης μπύρας. Βρείτε και εσείς ποια σας γεύση σας ταιριάζει, συνοδεία απολαυστικού street food με meat και  vegan προτάσεις. Κάνετε τώρα την κράτηση του εισιτηρίου σας στο more.com και λάβετε μέρος στο πιο διασκεδαστικό event του καλοκαιριού.

Παράλληλες Συναυλίες

Παρασκευή 2 Αυγούστου: Festival μπύρας χωρίς καλή μουσική και θετική ενέργεια δε γίνεται. Έτσι λοιπόν το 4th Peloponnese Beer Festival Οnly Craft ξεκινά τα live του με τους  KOZA MOSTRA, το πιο σημαντικό και αντιπροσωπευτικό ethnic-rock συγκρότημα που επιστρέφει στην Καλαμάτα για να σας ξεσηκώσει επί σκηνής. Open Act οι Καλαματιανοί: Cover Bus. Προπώληση: 8 € – Πόρτα: 10 €.

Σάββατο 3 Αυγούστου: Η Πέννυ Μπαλτατζή, το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή, που άνοιξε τους δρόμους του swing σε όλη τη χώρα, μέσα από ένα εξωτικό χαρμάνι ήχων, ρυθμών και χρωμάτων, υπόσχεται να σας κάνει να χαμογελάσετε, να χορέψετε και να ονειρευτείτε. Κλείστε το εισιτήριό σας για να ζήσετε στο πλαίσιο του 4th Peloponnese Beer Festival μία live μουσική εμπειρία υψηλής αισθητικής. Open Act οι Καλαματιανοί:  Fer Forge. Προπώληση: 8 € – Πόρτα: 10 €.

Kυριακή 4 Αυγούστου: Το Festival ολοκληρώνεται με τους αγαπημένους LOCOMONDO,  ένα από τα πιο αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα που θα σας ξεσηκώσει με τη μουσική τους που είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς, που συνδυάζονται κυρίως με ελληνικό στίχο. Η ζωή θέλει λίγη τρέλα και εσείς θα είστε εκεί. (Το όνομα του συγκροτήματος θα πει «τρελός κόσμος» (loco= τρελός στα ισπανικά, mondo= κόσμος στα ιταλικά). Open Act οι Καλαματιανοί: Λυμένοι Ζυγοί.  Προπώληση – Πόρτα: 14 € – Εισιτήριο τριημέρου: 25 €.

Είστε έτοιμοι λοιπόν για μια αξέχαστη εμπειρία; Είστε έτοιμοι να συνδυάσετε φρέσκια χειροποίητη μπύρα, απολαυστικό street food, ήλιο και θάλασσα; Για όλους τους ζυθόφιλους το 4th Peloponnese Beer Festival  είναι ο αληθινός προορισμός!

To 4th Peloponnese Beer Festival που διοργανώνουν οι «Πολιτιστικές Εμπειρίες» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της ΦΑΡΙΣ, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Μικροζυθοποιών Ελλάδας.

Χώρος Διεξαγωγής 4th Peloponnese Beer Festival: Πάρκο Δυτικής Παραλίας -Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Προπώληση: Εισιτηρίων: more.com και σε επιλεγμένα σημεία στην Καλαμάτα. Είσοδος για παιδιά έως 14 ετών (συνοδεία γονέων ) Δωρεάν. Είσοδος σε άτομα με κινητικά προβλήματα Δωρεάν

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Χάνει το «τρένο» των νέων καταναλωτών η craft μπύρα στις ΗΠΑ

Νέα έρευνα της εταιρείας CGA by NIQ δείχνει ότι η craft μπύρα χάνει έδαφος με τους νέους καταναλωτές παρά την απήχηση της στο εμπόριο των ΗΠΑ, και καταδεικνύει την ανάγκη για υιοθεσία νέων στρατηγικών που να ταιριάζουν στις προτιμήσεις της Gen Ζ.

Σε καθοδική τροχιά η παραγωγή μπύρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιστέκεται η Ελλάδα

Η παραγωγή μπύρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνέχισε να σημειώνει ήπια πτώση το 2024, πέφτοντας από περίπου 367 εκατομμύρια εκατόλιτρα το 2019 σε 345 εκατομμύρια εκατόλιτρα σύμφωνα με την έκθεση «EU Beer Trends 2025» της Ένωσης Ευρωπαίων Ζυθοποιών.

Προτεινόμενα

Μπύρα και όχι πια κρασί το πιο αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων

«Για πρώτη φορά, η µπύρα παίρνει την πρώτη θέση ως το αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων» ανακοίνωσε ο Sylvain Dadé, συνιδρυτής του πρακτορείου Sowine, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που παρουσίασε στις 29 Μαρτίου τα αποτελέσµατα µιας έρευνας που διεξήχθη διαδικτυακά τον ∆εκέµβριο του 2021 από την Dynata (µε 1.015 άτοµα ηλικίας 18 έως 65 ετών, που θεωρείται αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσµού).

Σε κουτάκι θέλει την craft η διεθνής τάση

Την ξανθιά «IPA Chios Beer» επέλεξε να λανσάρει στην ελληνική αγορά και σε µεταλλικό κουτάκι η Μικροζυθοποιία Χίου, αφού πρώτα στα τέλη του 2020 απέκτησε τον σχετικό µηχανολογικό εξοπλισµό. «Το πλάνο µας είναι σταδιακά να κυκλοφορήσουν σε κουτάκι και οι υπόλοιπες ετικέτες µας.

Με μια stong bitter ετικέτα έκανε ποδαρικό το νέο ζυθοποιείο της Μυτιληνιάς Sigri Brewery

Η stong bitter ετικέτα «To Know Us Bitter» αποτελεί την πρώτη μπύρα που παράχθηκε στο ζυθοποιείο της Sigri Brewery. Η νέα ετικέτα της μικροζυθοποιίας από την Μυτιλήνη διαθέτει περιεκτικότητα αλκοόλ 6% και θα διατίθεται σε κουτάκι 440ml και σε βαρέλι.