Με ρυθμό ανάπτυξης 3,7% θα τρέξει φέτος η παγκόσμια αγορά craft μπύρας

Κοινοποίηση:

Η παγκόσμια αγορά μπύρας βρίσκεται σήμερα σε πορεία ισχυρής ανάπτυξης, με εκτιμώμενη αύξηση 148,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2024 έως το 2028, σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας ερευνών αγοράς Technavio.

Η αγορά αναμένεται να αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 3,72% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η επέκταση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αυξανόμενη ζήτηση στις αναδυόμενες οικονομίες και στην αξιοσημείωτη τάση για συγχωνεύσεις και εξαγορές στον κλάδο.

Η ανάπτυξη της αγοράς χαρακτηρίζεται από μία ευρεία γκάμα προϊόντων-συμπεριλαμβανομένων των lagers, των ales και των μη αλκοολούχων επιλογών- που απευθύνονται σε ένα παγκόσμιο κοινό. Οι ερευνητές υπογράμμισαν την αυξανόμενη δημοτικότητα της craft μπύρας και την εμφάνιση περισσότερων ανεξάρτητων ζυθοποιείων, γεγονός που αντανακλά τις εξελισσόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών, ιδίως μεταξύ των νεότερων καταναλωτών σε νόμιμη ηλικία κατανάλωσης στις τοπικές αγορές. Αυτές οι ζυθοποιίες βρίσκονται συχνά στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, προσφέροντας περισσότερες γεύσεις και στυλ που απευθύνονται ιδιαίτερα στους millennials και τη γενιά Z.

Αλλά οι κορυφαίοι παρασκευαστές μπύρας παγκοσμίως -συμπεριλαμβανομένων των AleSmith Brewing Co., Anheuser Busch InBev, Asahi Group, BrewDog, Carlsberg Breweries, Cloudwater Brew Co., Constellation Brands και άλλων- είναι βασικοί παίκτες σε αυτή την αναπτυσσόμενη σκηνή. Οι στρατηγικές εξαγορές επιτρέπουν στις εταιρείες αυτές να διευρύνουν την παρουσία τους στην αγορά, να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις ποικίλες προτιμήσεις των καταναλωτών. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η εξαγορά της Waterloo Brewing από την Carlsberg έναντι 106 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία ολοκληρώθηκε το 2023 και ανέδειξε τον στόχο της να ενισχύσει τα ερείσματά της στη Βόρεια Αμερική.

Παρά τις θετικές αυτές τάσεις, η αγορά μπύρας αντιμετωπίζει προκλήσεις από τους αυστηρούς κανονισμούς και τους υψηλούς φόρους στα αλκοολούχα ποτά. Οι ρυθμιστικοί φορείς παγκοσμίως έχουν θεσπίσει εκτενείς κατευθυντήριες γραμμές που διέπουν την παραγωγή, την πώληση και τη διανομή τόσο της αλκοολούχου όσο και της μη αλκοολούχου μπύρας. Για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο νόμος για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων επιβάλλει στις ζυθοποιίες να τηρούν τις ορθές πρακτικές παραγωγής για να διασφαλίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Η μη συμμόρφωση με αυτούς τους κανονισμούς μπορεί να οδηγήσει σε αυστηρές ποινές και πρόστιμα.

Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα είναι μια άλλη κρίσιμη πτυχή που διαμορφώνει τη βιομηχανία μπύρας. Οι ζυθοποιίες υιοθετούν όλο και περισσότερο πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, εστιάζοντας στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και προωθώντας προγράμματα ανακύκλωσης, ιδίως για τις γυάλινες φιάλες. Η στροφή αυτή δεν αντιμετωπίζει μόνο τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, αλλά βρίσκει επίσης ανταπόκριση στον αυξανόμενο αριθμό καταναλωτών που διαθέτουν περιβαλλοντική συνείδηση.

Και όμως, οι παραδοσιακές γυάλινες φιάλες εξακολουθούν να προτιμώνται για την ικανότητά τους να διατηρούν τη γεύση και το άρωμα της μπύρας.

Ο τουρισμός παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στην αγορά μπύρας, καθώς πολλοί τουρίστες αναζητούν μοναδικές εμπειρίες μπύρας. Αυτό έχει ενισχύσει περαιτέρω τη ζήτηση για craft μπύρες και ειδικές ζύμες, συμβάλλοντας στη συνολική ανάπτυξη της αγοράς.

Μακροπρόθεσμα, το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο μπορεί να αποδειχθεί ο μεγαλύτερος συντελεστής. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει επίσης διευρύνει σημαντικά την εμβέλεια των εταιρειών μπύρας, μεγάλων και μικρών, επιτρέποντας στους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε μια ευρύτερη ποικιλία προϊόντων μπύρας από όλο τον κόσμο. Οι εξατομικευμένες συστάσεις, οι στοχευμένες στρατηγικές μάρκετινγκ και η καλύτερη προσέγγιση των πελατών αποτελούν ζωτικής σημασίας εργαλεία για τις ζυθοποιίες προκειμένου να διατηρήσουν την αφοσίωση των καταναλωτών και να αυξήσουν τις πωλήσεις.

Πηγή: Forbes

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Το πρώτο Alea Craft Beer Festival ζυμώνει συνεργασίες και καινοτομίες

Στη Μεταμόρφωση, στον προαύλιο χώρο του ζυθοποιείου της Alea Brewing Co. την περασμένη Κυριακή 30 Ιουνίου, πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στο πρώτο Alea Craft Beer Festival δοκιμάζοντας μπύρες από τα 12 προσκεκλημένα labels, και γνωρίζοντας τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτά, συνοδεία φρεσκοψημένης πίτσας της Puff Daddy Pizzeria, που σερβίρονταν κατευθείαν από τον φούρνο αλλά και των μοναδικών burger προβατίνας και χουνκιάρ της Street Habit.

Ποτήρι για υπεύθυνη κατανάλωση μπύρας λανσάρει ιαπωνική ζυθοποιία

Ιαπωνική ζυθοποιία παράγει ένα ειδικά σχεδιασμένο ποτήρι μπύρας για να προωθήσει την υπεύθυνη κατανάλωση, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη μείωσης της ποσότητας αλκοόλ που πίνουν.

Εκθετική ανάπτυξη αναμένεται στην αγορά της craft μπύρας

Το ύψος της παγκόσμιας αγοράς craft μπύρας εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 141,66 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ το 2024 και θα φτάσει τα 272,75 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2029, σημειώνοντας αύξηση με CAGR (Σύνθετος Ρυθμός Ετήσιας Ανάπτυξης) 14% από το 2024 έως το 2029.