Η αυξημένη φορολογία «βάζει λουκέτο» σε ζυθοποιίες στην Αυστραλία

Κοινοποίηση:

Η αύξηση των φόρων στα αλκοολούχα ποτά στην Αυστραλία, μεταξύ αυτών και στην μπύρα, οδηγεί σταδιακά τις τιμές σε πρωτοφανή ύψη, οδηγώντας σε κλείσιμο αρκετές ζυθοποιίες και pubs.

Πολλά ζυθοποιεία craft μπύρας, όπως η εταιρεία Lotus Beer Co., αναγκάζονται να κλείσουν, αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον συνδυασμό ακρίβειας και μειωμένης ζήτησης από το καταναλωτικό κοινό, ενώ άλλα αναγκάζονται να προβούν σε ανατιμήσεις που αγγίζουν ακόμα και τα 18 δολάρια.

Οι pubs ζητάνε να «παγώσει» αυτή η συνεχής αύξηση των φόρων, ώστε να μπορέσει η βιομηχανία να επιβιώσει. Σε δηλώσεις της στην αυστραλική ιστοσελίδα 7news, η διευθύντρια της pub Limerick Arms, Zuzana Belejova, τόνισε πως είναι δύσκολο για τις εταιρείες να μπορέσουν να αντέξουν, αν η αξία του φόρου συνεχίσει να αυξάνεται δύο φορές τον χρόνο. Ανέφερε επίσης, πως οι Αυστραλοί φαίνεται να έχουν μειώσει τις εξόδους και την κατανάλωση τους λόγω της ακρίβειας.

Θύμα της κατάστασης αυτής ήταν ακόμα και η Malt Shovel Brewery στο Σίντνεϊ, παραγωγός των δημοφιλών μπυρών από την James Squire και την Little Creatures, η οποία ανακοίνωσε πως θα πάψει την λειτουργεία της τον Αύγουστο, λόγω των αυξημένων εξόδων λειτουργίας.

Ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Ζυθοποιών της Αυστραλίας τόνισε στην πλατφόρμα του 7news, πως η Αυστραλία πλέον έχει τον τρίτο υψηλότερο φόρο στην μπύρα παγκοσμίως και κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να λάβει μέτρα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η Ένωση Ζυθοποιών της Αυστραλίας θεωρεί πως η αυστραλιανή κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε στοχευμένα μέτρα, όπως η μείωση του φόρου στην χύμα μπύρα, ανακουφίζοντας τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, που έχουν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της ακρίβειας.

Πηγή: 7news

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Τις τάσεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ανέδειξε το διεθνές συνέδριο στη «Βεργίνα»

Η τεχνολογία και οι εξελίξεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ήταν τα ζητήματα που εξέτασε το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2025, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή μεταξύ 21 και 23 Νοεμβρίου.

Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης στις εγκαταστάσεις της «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Ζυθοποίησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2025 στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).

Προτεινόμενα

Δημιουργήθηκε για να ξεχωρίζει η Taos Lager

Καθαρή, ξηρή και ισορροπημένη παρουσιάζεται η νέά lager της μικροζυθοποιίας Taos Brewing. Η καινούργια ετικέτα έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 5,2%, ξανθό χρώμα, ελαφρύ σώμα και καθαρό

Η ΕΖΑ ποντάρει στην αύξηση τιμών για να επιστρέψει στην κερδοφορία εντός του 2026

Στα 28,669 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης το 2024, έναντι 31,545 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, με την ΕΖΑ να ποντάρει στην επιστροφή στην κερδοφορία από το 2026 μέσω αύξησης της τιμής των προϊόντων της.

Μπύρα με μπισκότα η πρόταση της Guinness για τα Χριστούγεννα

Μπύρα με μπισκότα η πρόταση της Guinness για τα Χριστούγεννα

Σε συνεργασία με τον φούρνο Last Crumb, η κορυφαία επωνυμία μπύρας της Diageo, Guinness, προχώρησε στο λανσάρισμα μιας περιορισμένης έκδοσης σειράς μπισκότων που αναδεικνύουν τη γεύση της Imperial Stout ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.