Η αυξημένη φορολογία «βάζει λουκέτο» σε ζυθοποιίες στην Αυστραλία

Κοινοποίηση:

Η αύξηση των φόρων στα αλκοολούχα ποτά στην Αυστραλία, μεταξύ αυτών και στην μπύρα, οδηγεί σταδιακά τις τιμές σε πρωτοφανή ύψη, οδηγώντας σε κλείσιμο αρκετές ζυθοποιίες και pubs.

Πολλά ζυθοποιεία craft μπύρας, όπως η εταιρεία Lotus Beer Co., αναγκάζονται να κλείσουν, αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον συνδυασμό ακρίβειας και μειωμένης ζήτησης από το καταναλωτικό κοινό, ενώ άλλα αναγκάζονται να προβούν σε ανατιμήσεις που αγγίζουν ακόμα και τα 18 δολάρια.

Οι pubs ζητάνε να «παγώσει» αυτή η συνεχής αύξηση των φόρων, ώστε να μπορέσει η βιομηχανία να επιβιώσει. Σε δηλώσεις της στην αυστραλική ιστοσελίδα 7news, η διευθύντρια της pub Limerick Arms, Zuzana Belejova, τόνισε πως είναι δύσκολο για τις εταιρείες να μπορέσουν να αντέξουν, αν η αξία του φόρου συνεχίσει να αυξάνεται δύο φορές τον χρόνο. Ανέφερε επίσης, πως οι Αυστραλοί φαίνεται να έχουν μειώσει τις εξόδους και την κατανάλωση τους λόγω της ακρίβειας.

Θύμα της κατάστασης αυτής ήταν ακόμα και η Malt Shovel Brewery στο Σίντνεϊ, παραγωγός των δημοφιλών μπυρών από την James Squire και την Little Creatures, η οποία ανακοίνωσε πως θα πάψει την λειτουργεία της τον Αύγουστο, λόγω των αυξημένων εξόδων λειτουργίας.

Ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Ζυθοποιών της Αυστραλίας τόνισε στην πλατφόρμα του 7news, πως η Αυστραλία πλέον έχει τον τρίτο υψηλότερο φόρο στην μπύρα παγκοσμίως και κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να λάβει μέτρα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η Ένωση Ζυθοποιών της Αυστραλίας θεωρεί πως η αυστραλιανή κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε στοχευμένα μέτρα, όπως η μείωση του φόρου στην χύμα μπύρα, ανακουφίζοντας τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, που έχουν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της ακρίβειας.

Πηγή: 7news

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Εντυπώσεις από το 4ο Peloponnese Beer Festival (Οnly Craft)

Το Peloponnese Beer Festival στέφτηκε με επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη φορά χαρίζοντας στους επισκέπτες του ένα τριήμερο γλέντι με πολύ μουσική και ακόμη περισσότερη μπύρα. Η συντακτική ομάδα του Beer & Brunch μεταφέρει τις εμπειρίες της.